Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

26 Haftalık Gebelik Kaç Aylık Olur? 26 Haftalık Gebelik Kilo Alımı

Mavi Kadın>Anne çocuk>26 Haftalık Gebelik Kaç Aylık Olur? 26 Haftalık Gebelik Kilo Alımı

26 haftalık hamile misiniz? İşte Kadın Doğum Uzmanı Doktorların 26 haftalık gebelik boyunca bebekteki ve anne adayında yaşanan değişimler ile ilgili verdikleri

26 Haftalık Gebelik Kaç Aylık Olur? 26 Haftalık Gebelik Kilo Alımı

26 haftalık hamile misiniz? İşte Kadın Doğum Uzmanı Doktorların 26 haftalık gebelik boyunca bebekteki ve anne adayında yaşanan değişimler ile ilgili verdikleri bilgiler;

26 Haftalık Gebelikte Bebeğin Boyu ve Kilosu Ne Kadar Olmalıdır? Kadın Doğum Doktoru Cem Fıçıcıoğlu Anlatıyor

26 haftalık gebelikte bebeğin boyu 35 cm, ağırlığı ise 910 gramı bulmuştur.

26 Haftalık Hamilelik Kaç Aylıktır?

  1. 26 haftalık gebelik kaç aylıktır? = 6 Aylık 2 günlük gebesiniz.
  2. 26 hafta 1 günlük gebelik kaç aylıktır? = 6 Aylık 3 günlük gebesiniz.
  3. 26 hafta 2 günlük gebelik kaç aylıktır? = 6 Aylık 4 günlük gebesiniz.
  4. 26 hafta 3 günlük gebelik kaç aylıktır? = 6 Aylık 5 günlük gebesiniz.
  5. 26 hafta 4 günlük gebelik kaç aylıktır? = 6 Aylık 6 günlük gebesiniz.
  6. 26 hafta 5 günlük gebelik kaç aylıktır? = 6 Aylık 7 günlük gebesiniz.
  7. 26 hafta 6 günlük gebelik kaç aylıktır? = 6 Aylık 8 günlük gebesiniz.

26 Haftalık Hamilelikte Bebeğin Gelişimi Nasıl Olacak? Kadın Doğum Doktorları Anlatıyor

  1. 26 haftalık gebelikte ultrason yoluyla bebeğin her şeyini rahat görebiliriz. Gözlerini, burnunu, dudaklarını, yanaklarını, kafa yapısını, el ve ayak parmaklarını, cinsiyetini, kalp atışını, bağırsaklarını her şeyi tam olarak görülebilir.
  2. Bebek hamileliğin bu haftasında genellikle kol ve bacaklarını toplamış pozisyonda durur.
  3. Gebeliğin 26.haftasında, bebeğinizin kulak gelişimi neredeyse tamamlanmış durumdadır. Bu hafta bebeğiniz çevresinde olan bitenlerin seslerini, anne babasının sesini net olarak duyabilir.
  4. Gebeliğin 26. Haftasında bebeğin cildinin altında yağ birikmesiyle cildi kalınlaşır, kırmızılaşmaya başlar. Cildi hala kırışık ve ince, belirginleşmeye başlayan kılcal damarlar nedeniyle oldukça kırmızı görünüyor.
  5. Bu haftada artık bebeğinizin görüntüsü gerçek bir insana yakındır. Ayakları elleri başı omurgası ayırt edilebilir. Gözler ve göz kapakları gelişmesine devam etmektedir.
  6. Hamileliğin 26. Haftasında bebeğin akciğer oluşumu devam etmektedir. Ancak akciğerler tamamen fonksiyonunu tamamlamamıştır.
  7. Gebelikte bu hafta bebeğin içerisinde yüzdüğü amniyotik sıvı azalmıştır. Bundan dolayı anne bebeğin hareketlerini daha kolaylıkla fark edebilecektir. Hatta bebeğiniz kıpırdadıkça sizi uykudan uyandırabilir. Bu hafta bebek daha hareketli hale gelir. Böylece anne adayları bebeklerinin kol ve bacak hareketlerini hissetmeye başlar.
  8. Gebeliğin 26. Haftasında bebeğin saçlar, kirpikler, kaşlar ve tırnaklar uzamaya devam eder.
  9. Bugüne kadar kapalı olan gözlerini artık kırpıştırmaya başlamıştır ve dışarının karanlık veya aydınlık olduğunu farkeder, güçlü bir ışık varsa bebek buna tepki verebilir.
  10. 26. haftada bebeğin, emme refleksleri oldukça gelişmiştir. Bu sayede bebek doğduktan sonra anne sütünü kolayca emebilir.
  11. Hamileliğin 26. Haftasında bebeğin gözündeki retina tabakası oluşur. Göz rengi oluşmaya başlar. Ancak gözün tam rengi doğumdan 9 ay sonra oturur.

26 Haftalık Gebelikte Anne Adayında Nasıl Değişimler Yaşanmaktadır? Kadın Doğum Doktorları Anlatıyor

  1. 26. hafta itibariyle anne adayının 7 ila 10 kilo alması normal kabul edilir. Anne adayı ağırlığın artmasına bağlı olarak ayaklarda ağrı yaşayabilir ancak bu doğaldır. Uzun süre ayakta kalmayıp dinlenmek anne açısından faydalı olacaktır.
  2. Gebeliğin 26. haftasında anne adayının vücudundaki kan miktarı ve su tutma miktarı çok artmıştır. Bu nedenle ellerde ayaklarda parmaklarda şişme, ödem sorunu yaşayabilir.
  3. Anne adayının hamileliğin 26. haftasında yaşadığı bir diğer problem de kabızlıktır. Kabızlık sorununun giderilmesi açısından anne adayının lifli gıdalar tüketmesi önemlidir. Meyve ve sebzeler önemli lif kaynaklarıdır. Kabızlık gibi bir durumda bolca meyve, sebze ve kepekli gıda tüketiminde bulunun.
  4. Hamileliğin bu haftasında bebek hızla büyüdüğünden anne adayında kaburgalarda ve karında ağrılar oluşur. 26. haftadan itibaren bol bol dinlenmeli, uykuda rahat edebileceğiniz pozisyonlar almalısınız.
  5. Gebeliğin 26. Haftasında rahimde kasılma ve gevşemeler yaşayabilirsiniz. Bu bir nevi doğuma hazırlıktır. Rahminiz büyüdüğü için bu kasılmaların olması da gayet normal bir olaydır. Ancak bu kasılmalar bir saat içinde dörtten fazla ise doktora başvurulmalıdır. Kasılmalarda ki fazlalık erken doğumun habercisidir.

26 Haftalık  Bebeğin Ultrasyon Görüntüsü

26 Haftalık Gebelik Kaç Aylık Olur? 26 Haftalık Gebelik Kilo Alımı

Erkek İsimleri Ve Anlamları En Güzel Erkek Çocuk İsimleri 2018 Listesi Tıklayınız

Hamilelikte Bebeğin Gelişimi İçin Neler Yemeli? Tıklayınız

En Yeni, Modern Kız Bebek İsimleri Ve Anlamları 2017 Tıklayınız


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...