Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

33 Haftalık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler 33 Haftalık Gebelik Kaç Aylık?

Mavi Kadın>Anne çocuk>33 Haftalık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler 33 Haftalık Gebelik Kaç Aylık?

Bebeğiniz artık 33 haftalık oldu. Peki 33 haftalık gebelik döneminde bebeğin kilosu, boyu kaç olmalı, gelişimi , ultrason görüntüsü nasıldır, anne adayında ne

33 Haftalık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler 33 Haftalık Gebelik Kaç Aylık?

Bebeğiniz artık 33 haftalık oldu. Peki 33 haftalık gebelik döneminde bebeğin kilosu, boyu kaç olmalı, gelişimi , ultrason görüntüsü nasıldır, anne adayında ne gibi değişimler meydana gelir, 33 haftalık gebelik kaç aylık? İşte Kadın Doğum Uzmanı Doktorların bu konuda verdikleri bilgiler;

33 Haftalık Gebelik Bebeğin Boyu ve Kilosu Ne Kadar Olmalıdır? Kadın Doğum Doktoru Cem Fıçıcıoğlu Anlatıyor

33 haftalık gebelikte bebeğin boyu 43 cm olmuştur. Kilosu ise 2000 gram olmuştur.

33 Haftalık Gebelik Kaç Aylıktır?

  1. 33 haftalık gebelik kaç aylıktır? = 7 Aylık 21 günlük gebesiniz.
  2. 33 hafta 1 günlük gebelik kaç aylık oluyor? = 7 Aylık 22 günlük gebesiniz.
  3. 33 hafta 2 günlük gebelik kaç aylık oluyor? = 7 Aylık 23 günlük gebesiniz.
  4. 33 hafta 3 günlük gebelik kaç aylık oluyor? = 7 Aylık 24 günlük gebesiniz.
  5. 33 hafta 4 günlük gebelik kaç aylık oluyor? = 7 Aylık 25 günlük gebesiniz.
  6. 33 hafta 5 günlük gebelik kaç aylık oluyor? = 7 Aylık 26 günlük gebesiniz.
  7. 33 hafta 6 günlük gebelik kaç aylık oluyor? = 7 Aylık 27 günlük gebesiniz.

37 Haftalık Hamilelikte Bebeğin Gelişimi Nasıl Olacak? Kadın Doğum Doktorları Anlatıyor

  1. 33. haftada bebeğiniz hızla büyümeye devam edecek ve rahimde hareket etmek için çok az alan kalmış olacaktır. Sonuç olarak, bebeğiniz artık eskisi kadar hareketli değildir. Ancak bebeğiniz bu ayda da tekme atmaya devam edecektir.
  2. 33 haftalık gebelikte bebeğiniz artık neredeyse bir ananas boyutundadır. Yaklaşık 2 kilogram ağırlığındadır ve tepeden tırnağa ölçüldüğünde uzunluğu neredeyse 43 santimetredir.
  3. 33 haftalık bebeklerde akciğerlerin gelişimi önemli oranda tamamlanmıştır. Anne adayının vücudu doğuma hazırlanmaktadır.
  4. 33 haftalık gebelikte artık bebeğin gözleri tamamen gelişmiştir.
  5. 33 haftalık gebelikte anne adayında bu hafta en çok yaptığı şey, uyumak, uyumak ve uyumaktır. Hatta çok derin uykulara dalabilir.
  6. Gebeliğin 33. Haftasında bebeğin cildi, altında biriken yağ dokusu sayesinde cilt rengi kırmızıdan pembeye döner. Böylece bebeğinizin cildi daha az kırışık görünür.
  7. 33 haftalık bebeklerde bebekteki iskelet yapısı artık iyice oluşmaya başlıyor yani kemikleri sertleşiyor. Bebeğin kafatasındaki kemikler ise çok sert değildir. Bu da normal bir durum çünkü bebeğinizin doğum kanalından kolayca geçmesini sağlayacak.
  8. Gebeliğin 33. haftasında bebeğin gelişimi hızlı bir şekilde devam eder. Hızlı bir şekilde kilo alır. Bu, günde yaklaşık 20 ile 25 gr arasındadır.

33 Haftalık Gebelikte Anne Adayında Nasıl Değişimler Yaşanmaktadır?

  1. 33 haftalık gebelikte annenin kilosu ise toplam 9.9 ve 12.6 kg. arasında olabilir. Doğuma kadar kilo alma devam edecektir. Hatta bu aylarda kilo almanız artacak ve kilonun çoğunu bebek alacaktır.
  2. 33 haftalık gebelikte anne adayının karnı iyice büyüdüğü için yürümekte zorluk, yürüyüş şeklinde değişim, paytak paytak yürüme meydana gelebilir. Bu durumun nedeni gebelikte artan relaxin hormonunun uyluk eklemlerini gevşetmesidir. Ancak yine de yürüyüş yapmaktan vazgeçmemelidir. Bu döneme gelindiğinde anne adaylarının en çok dikkat etmeleri gereken nokta düzenli egzersiz ve yürüyüştür.
  3. Annenin eğilip doğrulması zorlaştığı için her türlü oturup kalkması, uzanması sıkıntı olabilir.
  4. Gebeliğin 33. Haftasında, parmaklarınız, bilekleriniz ve elleriniz uyuşabilir.
  5. 33 haftalık gebe kadında ödem oranı artıp ellerde, ayaklarda eklem yerlerinde şişmeler görülebilir.
  6. 33 haftalık hamilelikte mide yanması ve ekşimesi gibi sorunlar yaşayabilirsiniz.
  7. Mide ağrıları da hamileliğin 33.haftasında yaygın görülen bir sağlık sorunudur.
  8. Uykuya dalmak sizin için sorun olup, uykusuzluk çekebilirsiniz.
  9. Braxton Hicks kasılmaları yani yalancı doğum kasılmaları bu hafta da devam eder.
  10. 33 haftalık hamilelikte büyüyen rahim idrar torbasına baskı yaptığından yürürken, hapşururken, öksürürken, kahkaha atarken idrar kaçırma sorunu ile karşılaşabilirsiniz.
  11. Ara sıra karnınızda hoplamalar hissedebilirsiniz. Sakın panik yapmayın bunlar minik bebeğinizin hıçkırıkları. Bebeğiniz nefes çalışmaları yapıyor.
  12. 33. haftada bacaklarınıza kramp girmesi sorunu yaşayabilirsiniz.
  13. 33 haftalık gebelikte anne adaylarının yüzlerinde ve burunlarında şişlikler veya lekelenmeler görülebilir. Bu geçici bir durumdur, hamilelikten sonra geçecektir.
  14. Zaman zaman nefes almakta güçlük çekebilirsiniz. Nefes egzersizleri yapmayı deneyerek, nefes almayı kolaylaştırabilirsiniz.
  15. Parmaklarınızda karıncalanma hissi olabilir. El ve bilekleriniz sık sık uyuşabilir.

33 Haftalık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Gebelikte 33. haftada düzenli egzersiz yapmak çok önemlidir. Bu haftalarda size uygun olan egzersizler hafif tempolu olan yürüyüşlerdir. Düzenli yürüyüş yapmanız, doğumunu da kolaylaştıracaktır.
  2. Bu haftada karnınıza ve rahminize baskı olmamasına dikkat etmeli ve kendinize en uygun olan pozisyonları seçmelisiniz.
  3. Fazla ayakta kalınmamalı, uzun süreli oturmalarda bacak bacak üzerine atılmamalı, ayaklar yükseğe uzatılarak dinlendirmelidir. Bacağa kramp girdiği zaman ise ayak parmaklarına masaj yapılmalıdır.
  4. 33. haftada da omega 3 yağ asidi içeren gıdaları tüketmeye özen gösterin. Yapılan araştırmalara göre anne adaylarının beslenme alışkanlıklarına omega 3 yağ asitlerini dâhil etmesi, bebeklerinin gelişimine büyük katkı sağlıyor. Ayrıca balık bebeğin beyin ve görme gelişimi açısında oldukça faydalıdır.
  5. Şişmeleri ve ödemi önlemek için; uzun süre ayakta durulmamak sıkı lastikli çorap ve iç çamaşırı giyilmemeli, bacaklar yükseğe kaldırılarak dinlendirilmelidir.
  6. 33 haftalık gebelikte de anne adayının vajinal mantar enfeksiyonunu ve diğer enfeksiyonları önlemek için pamuklu iç çamaşırı giymeleri, iç çamaşırlarını yüksek derece kaynattıktan sonra ütüleyerek giymeleri, su ya da sabunla vajina içini yıkamamaları önerilir.

33 Haftalık Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler 33 Haftalık Gebelik Kaç Aylık?

Hamilelikte Bebeğin Gelişimi İçin Neler Yemeli? Tıklayınız

Yeni Doğan Bebek Neden Kusar? Doktorlar Cevaplıyor Tıklayınız 

Bebeklere Kilo Aldıran Tarifler (En Lezzetli, Kilo Aldırıcı Tarifler) Tıklayınız


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...