Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

7 haftalık Gebelik Belirtileri Kesesi 7 Haftalık Gebelik Kaç Aylıktır?

Mavikadin>Anne çocuk>7 haftalık Gebelik Belirtileri Kesesi 7 Haftalık Gebelik Kaç Aylıktır?

Hamileliğin 7. Haftasında anne karnındaki bebek fasulye büyüklüğünde ve yalnızca 1gram ağırlığındadır. Gebeliğin 7. Haftasıyla beraber hem anne adayında hem de

7 haftalık Gebelik Belirtileri Kesesi 7 Haftalık Gebelik Kaç Aylıktır?

Hamileliğin 7. Haftasında anne karnındaki bebek fasulye büyüklüğünde ve yalnızca 1gram ağırlığındadır. Gebeliğin 7. Haftasıyla beraber hem anne adayında hem de bebekte çeşitli değişiklikler meydana gelir. Kadın doğum doktorlarının bu konuda verdikleri bilgiler şöyledir;

7 Haftalık Gebelikte Bebeğin Boyu ve Kilosu Ne Kadar Olmalıdır? Kadın Doğum Doktoru Esra Tonguç Anlatıyor

Bebeğin boyutu 11-13 mm ye ulaşmıştır ve ağırlığı da yaklaşık olarak 1 gramdır. Ortalama bir pirinç tanesi büyüklüğü kadardır.

7 Haftalık Bebek Kaç Aylıktır?

  1. 7 haftalık gebelik kaç aylıktır? = 1 Aylık 19 günlük gebesiniz.
  2. 7 hafta 1 günlük gebelik kaç aylıktır? = 1 Aylık 20 günlük gebesiniz.
  3. 7 hafta 2 günlük gebelik kaç aylıktır? = 1 Aylık 21 günlük gebesiniz.
  4. 7 hafta 3 günlük gebelik kaç aylıktır? = 1 Aylık 22 günlük gebesiniz.
  5. 7 hafta 4 günlük gebelik kaç aylıktır? = 1 Aylık 23 günlük gebesiniz.
  6. 7 hafta 5 günlük gebelik kaç aylıktır? = 1 Aylık 24 günlük gebesiniz.
  7. 7 hafta 6 günlük gebelik kaç aylıktır? = 1 Aylık 25 günlük gebesiniz.

7 Haftalık Hamilelikte Bebeğin Gelişimi Nasıl Olacak? Kadın Doğum Doktorları Anlatıyor

  1. Gebeliğin 7. haftasında bebeğin yüz hatları belirginleşmeye başlar. Göz ve kulak yapısı da oluşmaya başlar. Ağız yapısı ve dil de belirginleşmeye başlamıştır. Göz, göz kapakları, burun kökü, burun delikleri, ağız ve kulak taslakları bu hafta oluşan organlardandır.
  2. 7 haftalık bebeğin kan dolaşımı başlamıştır. Bebeğin kalbi bu hafta iki kısımdan oluşur ve dakikada 150 defa çarpar. 7. haftanın sonunda bebeğin kalp atışları duyulmuyorsa gebelik sonlandırılmak durumunda kalınabilir.
  3. Hamileliğin bu haftasında bebek artık tamamıyla rahim içindeki amniyon kesesine yerleşir. Göbek kordonu da oluşum aşamasındadır.
  4. 7. haftada bebeğin pankreas, safra kesesi, bağırsaklar midesi oluşmuştur, gelişmeye devam etmektedir.
  5. Gebeliğin 7. Haftasında bebeğin kol ve bacak tomurcukları oluşmaya başlar. Kol tomurcukları artık oldukça belirgindir buna karşılık bacak tomurcukları yeni oluşmaya başlar. Kol ve bacak yumruları oluşmaya devam eden bebekte parmak ve tırnaklar şekilleri de bu hafta itibariyle oluşmaktadır. Bu hafta henüz parmaklar oluşmadığından eller ve ayaklar palet görüntüsündedir. Ancak haftanın sonuna doğru parmakların gelişeceği tomurcuklar ortaya çıkmaya başlar.

7 Haftalık Hamilelikte Bebeğin Gelişimi Nasıl Olacak? Kadın Doğum Doktorları Anlatıyor

  1. 7 haftalık bebeğin en hızlı büyüyen, gelişen organı beyindir. Bu haftada bebek beyninde her bir dakikada 100 yeni sinir hücresi oluşmaktadır. Doğumla beraber bebeğin beyninde ise 100 milyardan fazla nöron beyin sinir hücresi olacaktır. Beyin ve sinir sistemi gelişimi devam eden embriyonun beyninin her iki lobu da gebelikte 7. hafta hızla gelişim göstermektedir.
  2. Bebeğin yemek ve soluk borusu da gebeliğin 7. haftası oluşmaya başlar.
  3. 7 haftalık bir bebeğe ultrasonla baktığınızda tahmini bir fasulye büyüklüğünde bir şey göreceksiniz. Bu hafta bebek artık ultrasonda net olarak izlenebilir. Fasulyenin en üst kısmına baktığınızda iki tane küçük siyah renginde mini minnacık noktacık görürsünüz. Bu gördüğünüz 2 küçük nokta bebeğinizin göz retinasıdır. Zamanla belirginleşerek göz şeklini alacaktır. Bu siyah noktaların biraz daha ileri1sinde yer alan çok küçük boşluklarda ilerde bebeğinizin kulakları olacaktır.
  4. Bu hafta ultrasonografide artık bebeğinizin kalp atımları duyabilirsiniz. Vaginal ultrasonografi ile son adetin ilk gününden sonraki 5-6. haftada uterus içinde gebelik kesesi, 7- 8. haftada ise bebeğin kendisi ve kalp aktivitesi görülebilir.
  5. Vücutta beyin ve sinir sistemi hızlı geliştiğinden dolayı baş vücuda göre daha büyük olur. Baş, bebeğin diğer organlarına göre daha hızlı büyür.
  6. 7. haftada bebeğin beyin, omurilik ve troid bezleri gelişmeye başlar. Lenfatik sistem (lenf dokusu) oluşmaya başlar.
  7. Bebeğin cilde sadece bir tabaka ince hücreden oluştuğu için ultrasonla bakıldığında bu şeffaf deriden iç organları görünüyor.

7 Haftalık Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

  1. Bulantı ve kusma
  2. Sık idrara çıkarma
  3. Bazı gıdaları aşerme, canı çekme
  4. Göğüslerde hassasiyet, şişme ve göğüs uçlarında koyulaşma
  5. Çeşitli maddelerden tiksinme
  6. Sırt ve bel ağrısı
  7. Halsizlik ve yorgunluk hissi
  8. Pelvik bölgede hafif kramplar
  9. Vajinadan gelen akıntı, lekelenme

7 Haftalık Gebelikte Anne Adayında Nasıl Değişimler Yaşanmaktadır? Kadın Doğum Doktorları Anlatıyor

Hamileliğin 7. Haftasında bazı anne adayları 1-2 kilo alırken bazıları ise mide bulantısı ve kusmaya bağlı 1-2 kilo verebilmektedir. Her iki durum da normaldir. Henüz dışarıdan gebe olduğunuzu fark ettirecek hiçbir değişim yoktur. Bulantı ve kusmayı önlemek az ve sık yemek, kraker, tuzlu leblebi ve galetalar uygun yiyeceklerden sayılabilir. Kusmalar aşırı şiddetli değilse bu durumu önleyecek bir ilaç kullanmamaya özen gösterilmelidir.

7 Haftalık Gebelikte Anne Adayında Nasıl Değişimler Yaşanmaktadır? Kadın Doğum Doktorları Anlatıyor

  1. Hamileliğin 7. Haftasında anne adayının göğüs uçları koyulaşmaya devam eder, göğüsleri büyüyüp gerginleşir, göğüslerde çatlaklar görülmeye başlayabilir.
  2. Rahim bu hafta iki kat büyüklüğe ulaşmıştır. Anne adayının mesanesine baskı yapar, bunun sonucunda sık idrara çıkma ihtiyacı hasıl olur.
  3. Bu hafta mide bulantısı ve kusma sorunu yaşayabilirsiniz. Hamilelerin yarısından daha fazlası ilk 3 aylık dönemde yoğun mide bulantısı yaşar. Bu sorun bebeğiniz 14 haftalık olduğunda muhtemelen son bulacaktır.
  4. Bu haftayla beraber, hamilelik öncesine göre % 10 daha fazlası kana sahip olduğunuzu söyleyebiliriz. Kan hacminin artışına bağlı olarak ellerde, parmaklarda ve ayaklarda ödem, şişme sorunu ile karşılaşabilirsiniz.
  5. Hamileliğin 7. Haftasında tansiyon düşmesi yaşayabilirsiniz. Bu nedenle mutlaka gün içinde dinlenilmeli ve yorucu işlerden uzak durulmalıdır.
  6. Gebeliğin bu haftasında hamilelik hormonları arttığından hızlı duygusal değişimler, huysuzluklar yaşanabilmektedir.
  7. Bu haftanın sonlarına doğru anne adayının iştahı artmaya başlar ve anne adayı çok sık acıkır. Bunun sonucu olarak sürekli açlık hissi ve çok yemek yeme isteği görülebilir. Artan iştah dolayısıyla normalden çok daha fazla yemek yiyen anne adayının, aşırı kilo almaması için doktorunun beslenme önerilerini yerine getirmesi gerekir.
  8. Yine hormonların artışına bağlı olarak aşerme ile karşılaşabilir. Hatta canınız mevsiminde olmayan meyveyi bile çekebilir.
  9. Hamileliğin bu haftasında bağırsaklarınız bebeğinize daha çok sıvı gönderebilmek için daha fazla çalışıyor, bunun sonucunda şişkinlik, mide gazı gibi sorunlar gözlemlenebilir.
  10. Gebeliğin 7. Haftasında vajinal akıntıda biraz artış olabilir ama koku olmadığı ve iç çamaşır kirlenmediği sürece korkulacak bir şey yoktur.
  11. Hamileliğin 7. Haftasında hormonların hızlı yükselişine bağlı olarak cildin yapısı bozulabilir, ciltte lekelenme, sivilcelenme gibi belirtiler ortaya çıkabilir

7 haftalık Gebelik Belirtileri Kesesi 7 Haftalık Gebelik Kaç Aylıktır?

 Cinsiyet Belirleme Testi Evde Cinsiyet Belirleme 16 Günde Cinsiyet Tahmini Tıklayınız

Hamilelikte Bebeğin Gelişimi İçin Neler Yemeli? Tıklayınız

En Yeni, Modern Kız Bebek İsimleri Ve Anlamları 2017 Tıklayınız

Erkek İsimleri Ve Anlamları En Güzel Erkek Çocuk İsimleri 2018 Listesi Tıklayınız


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...