Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Bebeklerde, Çocuklarda Göz Enfeksiyonu Nedenleri, Belirtileri,Tedavisi

Mavi Kadın>Anne çocuk>Bebeklerde, Çocuklarda Göz Enfeksiyonu Nedenleri, Belirtileri,Tedavisi

Bebekte ve çocuktaki göz iltihabı, gözde kızarma, yanma, kanlanma, sulanma, şişme ve gözde çapaklanma gibi semptomlara neden olabilir.

Bebeklerde, Çocuklarda Göz Enfeksiyonu Nedenleri, Belirtileri,Tedavisi

Bebeklerde ve çocuklarda çeşitli nedenlerden gözde iltihap meydana gelebilir. Bebekte ve çocuktaki göz iltihabı, gözde kızarma, yanma, kanlanma, sulanma, şişme ve gözde çapaklanma gibi semptomlara neden olabilir. İşte bebeklerdeki, yenidoğanlarda ve çocuklardaki göz iltihabının olası nedenleri ve tedavisi:

Arpacık

Bebeğinizin veya çocuğunuzun göz kapağının üzerinde kırmızı yumru fark edersiniz, bu durum muhtemelen arpacıktan kaynaklanır. Arpacık, bakterilerin kirpik dibinde bulunan yağ bezlerinde enfeksiyona neden olmasıyla meydana gelir. Göz doktoru gerekli tedaviyi uygulayacaktır.

Konjonktivit (Göz Nezlesi)

Birçok bebekte, doğum sırasında verilen antibiyotik damla nedeniyle enfeksiyon gelişebilir. Ayrıca bebeğin doğum kanalında seyahat etmesi sonucunda da bebekte göz enfeksiyonu ortaya çıkabilir. Göz nezlesi (konjonktivit), özellikle çocuklarda görülür. Göz nezlesi bir ya da iki gözü birden etkileyebilir. Göz nezlesinin çeşidine göre antibiyotik damla, antienflamatuar ilaçlar ve antihistaminler ile tedavi gerçekleşebilir.

Periorbital Sellülit

Periorbital Sellülit, bebeğin ve çocuğun göz çevresindeki dokuları etkileyen ciddi bir göz enfeksiyonudur. Evladınızın gözleri kırmızı ve şişmiş ise hemen bir çocuk doktoruna başvurmalısınız. Genel olarak, yalnızca tek bir gözü etkiler, ancak tedavi edilebilir bir hastalıktır. Zararlı bakterilerin göze girmesiyle meydana gelir. Bu enfeksiyonun diğer belirtileri arasında, ateş, burun akıntısı ve gözlerde kızarıklık yer alır. Doktorun reçete edeceği antibiyotikle "Periorbital Sellülit" enfeksiyonu genellikle 2 günde geçecektir.

Blefarit

Blefarit, göz kapaklarının enfeksiyon kapmasıyla ortaya çıkanr bir diğer bebek ve çocuk göz iltihabı türüdür. Genellikle bakteriyel enfeksiyondan veya göz kapağı yağının aşırı üretiminden dolayı ortaya çıkar. Kendi kendine geçmesine rağmen tekrarlayabilir ve kroniktir. Bebekte ve çocukta blefarit enfeksiyonu ile karşılaşıldığında vakit kaybetmeden doktora başvurmalıdır. Blefarit göz enfeksiyonuna bağlı olarak bebeğin gözlerinde sulanma, kızarma ve kirpiklerde dökülme gibi belirtiler yaşanabilir. Blefarit tedavisi için doktor antibiyotik damla reçete edecektir, ayrıca tuzlu su çözeltisi ile gözlerin yıkanmasını yahut göze ılık suya batırılmış pamuklu bezle kompres yapılmasını da tavsiye edebilir.

Şalazyon

Göz kapağında oluşan bir kist yahut yumrudur. Genellikle arpacıkla karıştırılır fakat arpacıkla aynı değildir. Şalazyon haşhaş tohumu gibi küçük olup zamanla bezelye tanesi kadar büyüyebilir. Bulaşıcı değildir, ağrıya neden olmaz fakat gözde yaşarma ve görme sorununa yol açar. Göz doktoru, şalazyonu tedavi etmek için damla antibiyotik yazacaktır ve göze ılık kompres yapılmasını da tavsiye edebilir.

Yenidoğan bebeklerde göz iltihabı

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Zeki Tunç, yenidoğan bebeklerde göz iltihabıyla ilgili bize şu bilgi veriyor: (Yenidoğan bebeklerde de gözde iltihaba sıkça rastlanır. Doğum sırasında, doğum kanalından çocuğun gözlerine mikrop bulaşabilir. Doğumda göze uygulanan antibiyotiğe rağmen gözde çapak oluşmuşsa antibiyotik tedavisi devam ettirilir.)

Bebeklerde Göz Sulanması Neden Olur, Nasıl Geçer? Doktor Cevaplıyor Tıklayınız

Bebeklerde Gaz Yapmayan Markaları İçin Tıklayınız

Bebekler İçin Uyku Şurubu, Uyku Damlası, Uyku İlacı Markaları Nelerdir? Tıklayınız

Bebeklerde Kan İlacı Kullanımı ( Doktorlar Bilgi Veriyor) Tıklayınız

Bebeklerde İştahsızlık Neden Olur? Bebeğim Neden Hiçbirşey Yemiyor? Tıklayınız


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...