Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Bektaşi Üzümü Yağı Nasıl Elde Edilir, Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

Mavi Kadın>Yaşam>Bektaşi Üzümü Yağı Nasıl Elde Edilir, Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

Amla yağı, Hindistan geleneksel tıbbı olan Ayurveda'da sıklıkla kullanılan terapötik bir yağdır. Amla, Bektaşi üzümünün Hintçesine denir

Bektaşi Üzümü Yağı Nasıl Elde Edilir, Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

Amla yağı, Hindistan geleneksel tıbbı olan Ayurveda'da sıklıkla kullanılan terapötik bir yağdır. Amla, Bektaşi üzümünün Hintçesine denir ve amla yağı genellikle taze veya toz halinde Bektaşi üzümü ile Hindistan cevizi yağının karıştırılıp ısıtılmasıyla elde edilir. Bektaşi üzümü yağı olarak da bilinir. Amla yağının faydaları Ayurveda metinlerinde belgelenmiş olmasına rağmen, bu yağın yararı ayrıca bilimsel araştırmalarca da ispatlanmıştır.

Amla yağı doğal saç toniğidir

Tamil Nadu Eyalet Şifalı Bitki Kuruluna göre, amla yağının en yaygın kullanım alanı, saç toniği olarak kullanılmasıdır. Kurul, bu yağın dünyanın en eski doğal saç kremlerinden olduğunu ve doğal şampuan formülasyonu için ideal yağlardan olduğunu bildiriyor. Amla yağını saç kremi olarak kullanmak için, saçı ıslattıktan sonra, amla yağını ıslak saça doğrudan uygulayıp, parmaklarla saç derisine masaj yapılmalıdır.

"Yoga Therapy" ismindeki kitabın yazarları V.K.Ahluwalia ve Krishan Kumar Suman, saç köklerini güçlendirmek, saç uzamasına yardımcı olmak ve beyazlamış saçlara çözüm olması için amla yağını kullanmayı tavsiye ediyorlar. Amla yağına ek olarak, amla suyu ve amla hamuru da Hindistan'da çeşitli saç bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılmaktadır.

Masaj yağı olarak kullanılabilir

Ayurvedic Massage”: Traditional Indian Techniques for Balancing Body and Mind" kitabının yazarı Harish Johari, bu kitabında amla yağının özellikle Ayurveda’da yaygın olarak masaj yağı olarak kullanıldığını bildiriyor. Alma yağı, tüm masaj yağları gibi, cildin zedelenmesini önleyen ve cilde gerekli kayganlığı sağlayan etkili cilt yağlayıcı bir maddedir. Amla yağı, C vitamini içeriği ile cildi beslerken, hoş kokusu ile masaj yapılırken gevşemenize yardımcı olur. "The Way of Ayurvedic Herbs" kitabının yazarları Karta Purkh Singh Khalsa ve Michael Tierra, Amla yağının ferahlatıcı etkisi ile özellikle kafa derisine, şakaklara, alına, elmacık kemiklerine masaj yapılması için ideal yağlardan olduğuna dikkat çekiyor. 

Müshil etkisi

Tamil Nadu Eyalet Şifalı Bitki Kuruluna göre, amla, triphalanın kilit maddelerinden biri olarak doğal bir laksatiftir(müshildir), mide şişkinliği, gaz ve mide üşütmesini tedavi eder. Yazar H. K. Bakhru "Herbs that Heal: Natural Remedies for Good Health" isimli kitabında, amla yağının hafif müshil özelliği sayesinde, su veya meyve suyu ile seyreltiğinde, kimyasal müshillere iyi bir alternatif olduğunu bildiriyor. Amla yağının müshil etkisinden yararlanmak için 1 bardak meyve suyuna yahut 1 bardak süte 2-3 damla konsantre yoğun formda olan 2-3 damla amla yağı damlatılır. Bu içecek, dışkıyı yumuşatıp, kabızlığı gidermeye yardımcı olur.

Sakal çıkarır

Organik amla yağı sakal çıkmasında çok etkilidir. Sakal bölgenize alma yağı ile masaj yapıp yüzünüzde 15-20 dk bekletip ılık suyla durulayın. Veya hardal yapraklarını yıkayıp, blenderdan geçin. İçine biraz amla yağı damlatın. Sakal bölgenize sürüp 15-20 dk sonra yıkayın. Haftada 4 kez devam edin. Karışımı 2-3 gün boyunca buzdolabında bekletebilirsiniz.

Amla Tozu Ve Sağlığa Faydaları (Bilimsel Araştırma Sonuçları) Tıklayınız

Ağla Yağının Saça Faydaları Ve Amla Yağı Saça Nasıl Uygulanır Tıklayınız


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...