Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Hamilelikte Emzirme Ne Zaman Kesilmeli Sütün Tadı Değişir mi?

Mavikadin>Anne çocuk>Hamilelikte Emzirme Ne Zaman Kesilmeli Sütün Tadı Değişir mi?

Çocuğunuzu emziriyor ve gebe olduğunuzu fark ettiğiniz zaman çocuğunuzu emzirmeye devam etmek istiyor olabilirsiniz. Doktorlar gebeyken emzirmeniz güvenli olduğu

Hamilelikte Emzirme Ne Zaman Kesilmeli Sütün Tadı Değişir mi?

Çocuğunuzu emziriyor ve gebe olduğunuzu fark ettiğiniz zaman çocuğunuzu emzirmeye devam etmek istiyor olabilirsiniz. Doktorlar gebeyken emzirmeniz güvenli olduğu konusunda hemfikirdirler. Çocuklarını emzirirken gebe olan kadınlar gebeyken emzirmeye devam edip edemeyeceklerini merak ederler. Şayet sağlıklı bir gebelik yaşıyorsanız, gebelik süresince emzirmeyi bırakmanız için tıbbi veya fiziksel bir sebep yoktur. 

Gebelikte Emzirmek Güvenli Mi?

Bu durum yalnızca güvenli değil aynı zamanda bebek ve anne için de faydalıdır.  Gebe kaldığınızda bebeğinizi emzirmeye gönül rahatlığıyla devam edebilirsiniz. Gebeyken emzirdiğinizde, şu gibi problemlerin bilincinde olmalısınız:

  1. Gebelikte erken doğum riski olanların gebelikte emzirmeleri tavsiye edilmez. Emzirmek rahim kasılmalarına sebep olacağından bu da erken doğuma sebep olabilir.
  2. Gebelik süresince emzirirken ek kalori ve besinler alınması gereklidir. Uygun doktor ve diyetisyenlerle görüşülüp doğru beslenme planı yapılmalıdır.
  3. Hamilelikte emzirirken halsizlik, baygınlık hissi, kusma ve göğüs ucu ağrıları daha çok yaşanabilir.
  4. Gebeliğin 4. ayı civarında bazen göğüsten süt akıntıları yaşayabilirsiniz. Emzirilen bebek de bu zamanlarda da doğal olarak sütten kesilmeye başlayabilir. 

Gebeyken Emzirmek Anne Karnındaki Bebeğin Beslenmesini Etkiler Mi?

Hayır. Eğer sağlıklı besinlerle beslenip kendinize bakıyorsanız hem anne karnındaki bebeği hem de emzirdiğiniz bebeğe bakabilirsiniz. Ancak eğer anemik (kansızlık hastası), vejetaryen, vegan veya zayıfsanız, takviye vitaminler kullanmalısınız. 

Gebelikte Emzirmek Düşük Yapmaya Sebep Olur Mu?

Gebelikte emzirme, önceden düşük yapma riskiniz yoksa düşük yapma riskini yükseltmez. Eğer düşük yapma veya erken doğum yapma riskiniz zaten varsa emzirip emzirmemeniz hakkında doktora danışmalısınız.

Emzirmekte Olduğum Bebeğimin Süt Kalitesi Düşer mi ?

Hayır düşmez. Sütünüz emzirmekte olduğunuz bebek için güvenlidir. Bazı gebelik hormonlarının süte karışmasına rağmen, bunun emzirmekte olduğunuz çocuğa etkisi çok azdır.

Gebelik Nedeniyle Sütün Tadı Değişir Mi?

Sütün tadı gebelik süresince değişimize uğrayabilir. Bu da sütteki glükoz ve laktoz yoğunluğu azaldığından sütteki protein ve sodyum artışı sebebiyle olacaktır.

Gebeliğin Bazı Zamanlarında Anne Sütünde Azalma Olur mu?

Kadınların %70’i gebelikte süt oranında azalış olduğunu bildirmiştir.

Gebelikte Emzirirken Neler Yenmelidir?

  1. Beslenme; gebelikte emziren kadınlar için çok önemlidir. Sağlıklı beslenip protein ve vitamin açısından zengin gıdalar alınmalıdır. Sağlıklı beslenip, protein bol olan tavuk, sığır eti; ahududu, brokoli gibi sebze-meyve, yoğurt gibi süt ürünleri gibi besleyici öğünler tüketmeniz gereklidir.
  2. Eğer gebelikte emzirmeyi düşünüyorsanız, doktorunuz daha çok takviye almanızı, B vitaminde veya folik asit miktarında artışı önerebilir. Emziren gebe anneler kendileri için sağlıklı beslenmelidir. Eğer bunu yaparlarsa, karınlarındaki bebekler yaşamaları için gerekli besinleri almış olacaklardır.
  3. Eğer gebeyken emzirmeye karar verdiyseniz, emzirdiğiniz bebeğin veya karındaki bebeğin sağlığı için güzel beslenmeniz önemlidir. Kalori alımınız emzirdiğiniz bebeğin yaşına bağlıdır. Eğer çocuğunuz emzirme dışında diğer besinlerden 650 kalori daha fazla alıyorsa veya 6 aydan küçükse, günde 500 ek kalori almalısınız.
  4. Bunun yanında ilk 6 ayda 350 fazladan kaloriye, son 3 ayda da 450 fazladan kaloriye ihtiyaç vardır. Eğer gebeliğin ilk 3 ayındaysanız, bulantılardan dolayı bir şeyler yemek zordur, o yüzden gebeliğin ilk 3 ayı fazladan ek kalori alımına ihtiyacınız yoktur.
  5. Çok su içmelisiniz. Gebe ve emziriyorsan günde çok su içtiğinizden emin olmalısınız. Yeterli su yalnızca içmek vücutta su kaybını önlemez aynı zamanda süt üretimine yardımcı olur. Günde en az 15 bardak su içmelisiniz.

Emziren Anneler Ne Yemeli, Anne Sütünü Ne Artırır Süt Arttıran Yiyecekler Tıklayınız

Emzirme Teknikleri Pozisyonları Doğru Emzirme Yöntemleri Resimli Anlatım Tıklayınız 


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...