Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Hamilelikte Grip Tedavisi İbrahim Saraçoğlu Grip Olunca Ne Yapmalı

Mavi Kadın>Anne çocuk>Hamilelikte Grip Tedavisi İbrahim Saraçoğlu Grip Olunca Ne Yapmalı

Hamile olduğunuzda vücudunuz, bebeğinizi korumak için bağışıklık sisteminize baskı yaparak sizi virüslere karşı normalden daha çok savunmasız hale getirir. Bu

Hamilelikte Grip Tedavisi İbrahim Saraçoğlu Grip Olunca Ne Yapmalı

Hamileyim, Grip Oldum, Nasıl Geçer? Grip Bebeğe Zarar Verir mi?

Hamile olduğunuzda vücudunuz, bebeğinizi korumak için bağışıklık sisteminize baskı yaparak sizi virüslere karşı normalden daha çok savunmasız hale getirir. Bu da, hamileyken soğuk algınlığı, grip, nezle, faranjit, sinüzit ve diğer hastalıklara daha kolay yakalanabileceğiniz anlamına gelmektedir.

Hamilelikte Grip, Nezle Belirtileri

  1. Baş ağrısı
  2. Burun akıntısı
  3. Boğaz ağrısı
  4. Halsizlik
  5. Nefes darlığı/Öksürük
  6. İştah kaybı
  7. İshal ya da kusma
  8. Ani üşüme ya da ateşlenme
  9. Vücut ağrıları

Hamilelikte Grip Nezle Nasıl Geçer? Doğal Tedavi Yöntemleri

Bildiğimiz üzere hamilelik, içinizde büyüyen bir canlının hayatını korumak için kendi sağlığınızı da korumanızı gerektiren ve bu yüzden sağlığınız için ekstra önlemler almanızı hayati kılan bir süreçtir. Aslına bakılırsa, uzmanlar, hormonal değişimlerden dolayı bağışıklık sistemi zayıflayabileceği için hamile kadınların sıklıkla hastalanabilme eğiliminde olduklarını söylemektedir. Hamile bir kadın grip gibi bulaşıcı bir hastalığa yakalandığında, hastalığı atlatmak için bazı güçlü ilaçlar almak zorunda kalabilir ve bu ilaçlar da doğmamış olan bebeğe zarar verebilir. Bu yüzden, hamileyken gribi doğal yollarla atlatmak istiyorsanız, bu tedavi yöntemlerini deneyin:

Sarımsak ve Bal

Sarımsak, mikropların sebep olduğu hastalıklarla savaşan ve gribi ,nezleyi geçiren, anti mikrobik özelliğe sahip bir bileşen olan Allicin bakımından oldukça zengindir. Buna ek olarak, bal da bağışıklık sistemini güçlendirerek gribe iyi gelen etkili antioksidanlar içermektedir.

Gereken malzemeler: 2 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı sarımsak suyu. Gribi geçirmek için birebir olan bu ev yapımı tarif düzenli olarak kullanıldığında, gribin sebep olduğu ateş, titreme ve öksürme gibi semptomların ortadan kalkmasını sağlar. Bir kabın içine tavsiye edilen miktardaki malzemeleri ekleyin. Macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu macunu her gün kahvaltıdan ve akşam yemeğinden sonra tüketin. En az bir hafta boyunca tüketmeye devam edin.

Bol Su Tüketin

Bol sıvı, özellikle de su, tüketin. Yeterli sıvı alımı, virüsleri vücudunuzda saklandığı yerden çıkarıp atmak için kilit noktadır. Sıvılar, bakteri ve mikropların sisteminizden atılmasına yardım ederler. Her iki saatte bir en az bir bardak su içmeye özen gösterin. C vitamini alımınızı en üst seviyeye çıkarmak için de taze sıkılmış portakal suyu içmelisiniz. Eğer boğaz ağrınız varsa, ballı sıcak süt en iyi ev yapımı tedavi yöntemidir. Grip iştahınızı etkileyecektir fakat taze meyve suları, çorba ve et suyu tüketerek besin ihtiyaçlarınızı tamamlayabilirsiniz. Vücudunuzdaki kan toplanması ve balgamın atılması için sıvı alımınızı artırın.

Şekerden Uzak Durun

Eğer sağlığınızı korumaya çalışıyorsanız – ki kim sağlıklı olmak istemez ki? , tüketilecek en kötü şeylerden birisi şekerdir. Şeker bağışıklık sisteminizi zayıflatarak bakterilerin çoğalmasına sebep olur. Şekerden uzak durmak, özellikle de hamileyseniz, stres altında ya da grip ve nezle sezonunun tam ortasındaysanız, sağlıklı olmanın anahtar noktasıdır.

Yeteri Kadar Uyuyun ve Dinlenin

Gebelikte grip veya nezle iseniz mümkün olabildiğince dinlenin ve günlük alışkanlıklarınıza geri dönmek için hiç acele etmeyin. Soğuk algınlığınız varsa, enfeksiyonla baş etmenin en önemli yolu istirahat etmektir. Uyuyabildiğiniz kadar uyumaya çalışın ki böylece vücudunuz hastalıkla savaşmaya ve iyileşmeye daha çok yoğunlaşabilsin. Ayrıca, yatak istirahati hastalığın sizden ailenin diğer bireylerine geçmesini de engelleyecektir.

Düzenli bir şekilde yeterli uyku almak, sağlıklı kalabilmenin en önemli noktasıdır. Yapılan çalışmalar, uykusuzluğun hastalıklara yol açtığını göstermektedir. Harvard Kadın Sağlığı Gözlemcilerine göre, yetersiz uyku alımının yan etkilerinden biri, bağışıklık sisteminin zayıflamasıdır.

Soğan ve Sarımsak Yiyin

Sarımsak virüsleri yok etme de büyük rol oynayan antiviral özelliklere sahiptir. Her gün küçük bir diş sarımsak yiyebilir ya da yediklerinize ekleyebilirsiniz. Hamile kadınlar günde bir dişten fazlasını tüketmemelidir. Soğan da birçok bakteri ve virüsün yok edilmesini sağlar. Grip olduğunuz zaman çiğ soğan tüketmek bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardım eder.

Yoğurt

Yoğurt sağlığınız için iyi olan yararlı bakterileri (probiyotikler) içerir. Yapılan araştırmalara göre, probiyotikler solunum yolları enfeksiyonunun semptomlarının iyileştirilmesinde ve tedavi süresinin kısalmasında önemli rol oynamaktadır.

Tuzlu Su Gargarası

Bir tatlı kaşığı tuzu bir bardak su içinde karıştırın ve gargara yapın. Bu karışım boğaz ağrınızın iyileşmesine ve mukusu atmanıza yardımcı olacaktır.

Nemlendirici (Buhar Makinesi) Kullanın

Gripken evinizde bir hava nemlendirici bulundurmak ihtiyacınız olan rahatlamayı sağlamanıza yardım eder. Nem, sinüslerinizdeki baskıyı azaltarak gribiniz için bir rahatlama sağlayacaktır.

Zencefil

Anti-inflamatuar özelliğiyle bilinen ve geleneksel olarak grip tedavisinde kullanıla gelen zencefil de yardımcınız olacaktır. Kaynayan suyun içine taze dilimlenmiş olarak atılan ve demlenen zencefil çayı, iltihaplı ve rahatsızlık veren bronşlarınızı rahatlatmaya yardımcı olur. Eğer isterseniz, tatlandırmak için bir kaşık bal ekleyebilirsiniz.

Limon ve Bal

Bir bardak sıcak suyun içine sıkılmış limon suyu ve biraz bal boğazlarınız için çok faydalıdır. Limon, enfeksiyonla savaşmanıza yardım eden flavanoid ve C vitamini içerdiği gibi, bal da antiviral ve antibakteriyel özellikleriyle bilinmektedir.

Prof. İbrahim Saraçoğlu Hamilelikte Grip Bitkisel Tedavisi

Griple mücadele etmek için, C ve E vitamini bakımından zengin sebze ve meyveleri tercih edin. Örneğin narenciye, brokoli, taze sıkılmış nar suyu, Trabzon hurması, turp, kuru soğan. Özellikle bağırsak florasının dengeli çalışmasında Trabzon hurması, brokoli, yoğurt ve günde bir yemek kaşığı bal tüketmek en ön sırada yer almaktadır.

Eğer korunamaz da grip olursanız, haftada 3-4 kez kabuk tarçın veya kök zencefil çayı içerek, gücünüzü geri kazanabilirsiniz. Tarçın tanıdığım tüm baharatlar içerisinde en güçlü antioksidandır. En az dokuz adet antioksidan madde içermektedir. Tarçın ağacının kökleri, potasyuma karşı öylesine seçici davranır ki, adeta yetiştiği toprağın potasyumunu emer ve depolar. Kabuk tarçın gibi toz tarçın da, çok zengin bir potasyum deposudur.

Yarım tatlı kaşığı tarçını bir bardak sıcak suya katın ve için. Alternatif olarak ise yarım tatlı kaşığı tarçını bir tatlı kaşığı bal ile karıştırıp tüketin. Birkaç gün boyunca bu yöntemleri tekrarlayabilirsiniz.

Hamilelikte Halsizlik Neden Olur Nasıl Geçer? İyi Gelen Yiyecekler Tıklayınız

Hamilelikte Bebeğin Gelişimi İçin Neler Yemeli? Tıklayınız

Hamilelikte Limon Yemek Faydaları Zararları Hamilelikte Limon Yenir mi Tıklayınız


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...