Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Horlamaya Çözüm Önleyici Kesin Bitkisel Tedavi Horlamamak İçin Ne Yapmalı

Mavikadin>Yaşam>Horlamaya Çözüm Önleyici Kesin Bitkisel Tedavi Horlamamak İçin Ne Yapmalı

Uyku esnasında, burundaki hava yolunun kısmen tıkanması, daralmasına bağlı olarak soluduğumuz havanın, solunum yolundan geçerken çevre dokuları titreştirmesi

Horlamaya Çözüm Önleyici Kesin Bitkisel Tedavi Horlamamak İçin Ne Yapmalı

Uyku esnasında, burundaki hava yolunun kısmen tıkanması, daralmasına bağlı olarak soluduğumuz havanın, solunum yolundan geçerken çevre dokuları titreştirmesi sonucunda ortaya çıkan sese horlama denir. Horlama, burunda polip bulunmasından yorgunluğa kadar pek çok nedenden kaynaklanabilmektedir.

Horlama Nedenleri Nelerdir?

Burun Tıkanıklığı

Burun kemiği eğri olanlar ve alerjik rinit hastaları burundan rahat nefes alamayıp ağzından almak zorundan kalırlar. Burun tıkanıklığı olan kişi, havayı solurken genizde aşırı vakum meydana gelir. Bu vakum, boğazda çökmüş durumda olabilen dokuları hava yoluna doğru çeker. Bunun sonucu olarak burun açık iken horlamayan kişide horlama görülmeye başlar. Grip, nezle, sinüzit gibi solunum yolu hastalıkları geçirirken horlanma yaşanmasının nedeni de budur.

Uyku Pozisyonu

Sırt üstü yatmak da horlamaya neden olan uyku pozisyonudur. Sırt üstü uyulduğunda dilimiz boğazımıza doğru geriye kaçarak hava yollarınızı kısmen kapatır, buna bağlı olarak horlama ortaya çıkar.

Obezite (Aşırı Kilo)

Aşırı kilolu olmak da horlamanın başlıca nedenlerindendir. Fazla kilolu olan kişilerde boyun çevresinde birikmiş olan yağlar nefes alıp vermeyi güçleştirip horlama, uyku apnesi gibi uyku problemlerine yol açabilmektedir. Fazla kiloların verilmesiyle beraber uyku kaliteniz artar, horlama kesilir.

Yoğun İş Temposu Ve Stres

Yapılan araştırmalarda yoğun iş temposunda çalışanlar ve stres altındaki kişilerin sakin bir hayat sürenlere nazaran daha fazla horlama sorunu yaşadıkları görülmüştür.

Alkol, Sigara Gibi Kötü Alışkanlıklar

Alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıklar boyun, yutak bölgesi, dil, damak gibi nefes alıp vermekten sorumlu olan kasların gevşemesine, gerginliğini yitirmesine neden olur. Bunun sonucunda horlama gibi istenmeyen durumlar ile karşılaşılır.

Uzun Süre Antidepresan Kullanımı

Antidepresanlar psikolojik olarak rahatlama sağlayan ilaçlardır. Günümüz stresli yaşam koşulları pek çok kişiyi antidepresan kullanmak zorunda bırakıyor. Yapılan çalışmalarda uzun süreli antidepresan kullanımının horlamayı tetiklediği belirlenmiştir.

Geniz Eti Ve Boğazdaki Doku Problemleri

Boğazdaki dokuların aşırı büyük olması. Büyük bademcik ve geniz eti çocuklarda en sık rastlanan horlama sebebidir. Boğazdaki kist ve tümörler de nadir olarak bu yolla horlama yapabilmektedir.

Alt Çenenin Normalden Küçük Ve Geride Olması

Çene yapısındaki kusurlar çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilmektedir, bu problemlerden biri de horlamadır. Alt ve üst çene bazı kişilerde önde bazı kişilerde geri konumda olabilmekte ve bunun sonucu horlama ve uyku apnesi yaşanabilmektedir.

Horlamanın Diğer Nedenleri

  1. Soğuk algınlığı veya alerjiden dolayı burun tıkanıklığı
  2. Burunda polip bulunması
  3. Sinüzit
  4. Yatmadan önce uyku hapları, antihistaminik ilaç veya alkol kullanımı
  5. Geniz eti büyümesi
  6. Burun eti büyümesi
  7. Dilin normalden büyük olması
  8. Küçük dil ve yumuşak damak sarkıklığı
  9. Yaşlanma
  10. Bazı ilaçların yan etkisi olarak
  11. Genetik
  12. Yorgunluk
  13. Uyku apnesi hastalığı
  14. Hamileliğin son aylarında hormonlara bağlı olarak

Horlama Belirtileri Nelerdir?

  1. Uyku sırasında gürültülü nefes alış verişi,
  2. Gündüz oluşan aşırı uyku hali,
  3. Halsizlik
  4. Boğazda yanma ve ağrı
  5. Konsantrasyon güçlüğü,
  6. Huzursuz uyku,
  7. Uyku bozuklukları
  8. Geceleri oluşan göğüs ağrısı.

Horlama İçin Hangi Doktora Gitmelidir?

Horlama problemi yaşıyorsanız Kulak Burun Boğaz doktoruna gitmelisiniz.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan Horlama İçin Bitkisel Tedavi

Malzemeler

  1. Beyaz lahana
  2. Su

2-3 tane beyaz lahana yapraklarını 4 su bardağından biraz az suda kaynatın, haşlandıktan sonra, suyunu sabah akşam aç karına günde 2 defa 1 bardak içilir.

Dr. Feridun Kunak'dan Horlama İçin Bitkisel Tedavi

Bir bardak suyun içine, 1 tutam adaçayı atın. 1 dakika kaynatın ve 1 dakika da demlemeye bırakın. İçine 1 çay kaşığı kadar karbonat,1 çay kaşığı kadar tuz(kaya tuzu olursa daha iyi olur)ilave edip karıştırın.

Eczaneden boş damlalık satın alın, bu damlalıkla, ister sabah akşam, ister yatmadan önce, damlalığı bu karışım ile doldurun ve burun deliğinin birene damlatın. Sonra aynı işlemi diğer burun deliğine uygulayın.

Damlayı, başı iyice geriye atarak ve yatarken damlatın. Bir kaç dakika öyle yatın. Burun delikleriniz açılacak ve nefes almanız rahatlayacaktır.

Prof Dr. Ahmet Maranki Horlamayı Geçiren Kür

Malzemeler

  1. 1 Bardak İçilebilir Elma Sirkesi
  2. Mazı Yaprağı
  3. Kekik
  4. Mersin Yaprağı
  5. Sinirli Ot

Bu bitkiler kaynar suda 5 dakika kaynatılır.Yatmadan önce gargara yapılarak kullanılır.

Horlama Nasıl Geçer?

Horlamanın tedavisi bu durumun neden kaynaklandığına göre değişir.Örneğin burun kemiğinizde eğrilik veya geniz eti varsa doktor ameliyat olmanızı tavsiye edecektir. Horlama sinüzit alerji gibi sorunlardan meydana geliyorsa doktorunuz size gerekli ilaçları reçete edecektir.

Horlama tedavisinde kullanılan yöntemler şunlardır;

Lazer cerrahisi; Lazer yardımlı Uvulopalatofaringoplasti (LAUPPP) olarak adlandırılan bu yöntem boğazdaki fazla dokuları küçük bir lazer ışını kullanarak yakar veya çıkartır. Fazla doku çıkarılması solunum yolunu büyütür ve titreşimi azaltır, horlaması keser.

Geleneksel cerrahi; Uvulopalatofaringoplasti (UPPP) olarak adlandırılan bir yöntemdir. Genel anestezi verilen bu yöntemde, horlamaya neden olan boğazdaki aşırı dokular temizlenir.

Radyofrekans (Somnoplasti); Bu yöntem ile hastaya lokal anestezi uygulanır. Doktorlar horlamayı azaltmaya yardımcı olmak ve yumuşak damaktaki dokuları küçültmek için düşük yoğunluklu radyofrekans sinyali kullanır.


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...