Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

İbrahim Saraçoğlu Çınar Ağacı Yaprağı Kürü Tarifi Ve Yan Etkileri

Mavi Kadın>Yaşam>İbrahim Saraçoğlu Çınar Ağacı Yaprağı Kürü Tarifi Ve Yan Etkileri

Çınar yaprağı yaradanın bize bir armağanı olan, binbir derde deva bir bitkidir. Hatta Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu şifalı bitkiler kitabında “Çınar yaprağının

İbrahim Saraçoğlu Çınar Ağacı Yaprağı Kürü Tarifi Ve Yan Etkileri

Çınar yaprağı yaradanın bize bir armağanı olan, binbir derde deva bir bitkidir. Hatta Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu şifalı bitkiler kitabında “Çınar yaprağının faydalarını öğrenince üzerine basamayacaksınız.” diyerek bu bitkinin önemini vurgular. Çınar yaprağı kürü kullandım diyenler bu kürden memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Çınar yaprağı çayı zayıflatır, kireçlenmeye iyi gelir, sağlığa daha pek çok faydası vardır. Bu makalemizde çınar yaprağının faydaları hakkında bilgiler verdik. Ve tarifi Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından verilen çınar yaprağı kürünü, çayını yayımladık.

Prof Dr. İbrahim Saraçoğlu Çınar Yaprağının Faydaları Hakkında Şu Bilgileri Veriyor

  1. Kandaki iltihabı giderir.
  2. Antidepresan özelliği sayesinde depresyondan kurtulmanızı sağlar.
  3. Uykuya geçmeyi kolaylaştırır.
  4. Ağrı kesici içeriği ile ağrıyı dindirir.
  5. Romatizmaya şifadır.
  6. Kireçlenmeye, kireçlenmenin neden olduğu ağrılara şifadır.
  7. Çınar yaprağı bel ve boyun fıtığında ağrı kesici rol oynar.
  8. Çınar yaprağı ile yapılan merhem sedef hastalığında çok etkilidir.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Çınar Yaprağı Kürü (Çınar Yaprağı Çayı) Tarifi

Malzemeler:

  1. 1 su bardağı su (klorsuz olması lazım, marketten alacağınız pet şişe su da olur)
  2. 1 buçuk yemek kaşığı kurumuş ve ufaltılmış çınar yaprağı (derin yırtıklı çınar yaprağı olması gerekmektedir)

Hazırlanışı: Marketten alacağınız bir pet şişe sudan cezveye bir su bardağı koyup kaynatın, ocaktan bu suyu alıp içerisine bir buçuk yemek kaşığı kurutulmuş çınar yapraklarını ekleyin. Ardından bir dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp 10 dk demlemeye bırakın. Kür içebileceğiniz bir soğukluğa geldiği zaman süzerek içebilirsiniz. Çınar yaprağı kürünü her defasında taze olarak kullanacak şekilde hazırlayınız. Bu suyu sabah akşam bir ay boyunca, sabah bir bardak akşam bir bardak için. Böbrek, tansiyon, kalp, karaciğer sorunu olanlar uzman bir doktora danışmadan bu kürü uygulamamasını tavsiye ederiz. Çınar yaprağını, çınar ağaçlarından kendiniz toplayabileceğiniz gibi, aktarlardan veya internet üzerinde doğal ürün satan sitelerden temin edebilirsiniz. Çınar yaprağını hazır almak istemiyorsanız, dalından kopararak kurutmanız gerekir. 2 adet orta boyda çınar yaprağını 10-15 gün kadar kurutun. Ancak kuruttuğunuz yerin güneşli değil de gölge olmasına ve bu işlemi temiz bir bez üzerinde yapmaya dikkat etmelisiniz. Kullanılacak olan çınar yaprağının ‘anatolius’ türü olmasına mutlaka dikkat edilmelidir. Anatolius türü çınar yaprağı, derin yırtıklıdır. Kazayağına benzer şekilde derin yırtıkları olmayan çınar yaprakları uygun değildir. Çınar yaprağı mutlaka derin yırtıklı olmalıdır. Kuruttuğunuz bu yaprakları soğuk suyun altında yıkadıktan sonra, küçük parçalara ayırın. Çınar yaprağınız artık kullanıma hazır!

Çınar Yaprağı Nerede Bulunur?

Çınar yapraklarını aktarlardan, doğal ürün pazarlarından, hatta internet üzerinden satın alabileceğiniz gibi, çınar ağaçlarından bu yaprakları toplayabilirsiniz. Ancak bu tedavinin etkili olması için, kullandığınız çınar ağacı yaprakları aşağıda bildirdiğimiz gibi olmalıdır.

Hangi Tür Çınar Yaprağı Kullanılmalı?

Çınar yaprağı dümdüz olmamalı mutlaka derin yırtıklı olmalıdır. Yere düşen çınar yapraklarını da tercih etmeyin. Çünkü toprağa düşen çınar ağacı yapraklarının üzerinde mantar üreyebilir, bu da fayda yerine zarar görmenize neden olur.

Çınar Yaprağının Diğer Faydaları Nelerdir?

  1. Zayıflamayı kolaylaştırır.
  2. Vajinal akıntıları giderir.
  3. Vücuttan ödem atımına yardımcı olur.
  4. Çınar ağacı yaprağı, hücre yenileyici özelliği sayesinde yanık tedavisinde kullanılır.
  5. Dişteki ağrıları azaltarak diş etlerine faydalıdır. Suyu ile gargara yapılabilir. Ağızdaki zararlı mikroorganizmaları ortadan kaldırır.
  6. Saçları kuvvetlendirir ve kepeklenmeyi önler. Demlenmiş çınar yaprağı soğutulduğu zaman süzülüp bu su saça sürülebilir.
  7. Romatizmaya şifadır.
  8. Epilepsi krizleriniz azaltarak hastalara yardımcı olur.
  9. Mide bulantısına iyi gelir.
  10. Çınar yaprağı saç dökülmesini önler. Çınar yaprağı saçlar için de oldukça önemlidir. Kaynatılan çınar yapraklarının ılımaya bırakılması ve  bu suyla yıkanan saçlarda dökülmeler azalır.

Çınar Yaprağının Zararları

Çınar yaprağı nadiren de olsa şu yan etkilere neden olabilir;

  1. Tansiyon yükselmesi
  2. Bulantı
  3. Kusma
  4. Ciltte döküntü ve kaşıntı
  5. Baş ağrısı
  6. Kullandığımız ilaçlarla etkileşime girip bu ilaçların etkisini artırabilir yahut azaltabilir.

Dut Yaprağının Faydaları Nelerdir? Bilimsel Araştırma Sonuçları Tıklayınız

İncir Yaprağının Sağlığa Faydaları (Bilimsel Araştırma Sonuçları) Tıklayınız

Çam Yaprağı Çayı Tarifi Resimli Anlatım Tıklayınız


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...