Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Mide Mikrobu Bitkisel Tedavisi İbrahim Saraçoğlu Mide Mikrobu Belirtileri

Mavikadin>Sağlık>Mide Mikrobu Bitkisel Tedavisi İbrahim Saraçoğlu Mide Mikrobu Belirtileri

Mide mikrobu; gastrointestinal sistemin genellikle viral bir enfeksiyonun bir sonucu olarak iltihaplandığı bir durumdur. Mide mikroplarının belirtileri arasında, ishal, mide

Mide Mikrobu Bitkisel Tedavisi İbrahim Saraçoğlu Mide Mikrobu Belirtileri

Mide Mikrobu Olanlar Ne Yemeli Ne Yememeli Helicobacter Pylori Tedavisinde Beslenme

Mide mikrobu; gastrointestinal sistemin genellikle viral bir enfeksiyonun bir sonucu olarak iltihaplandığı bir durumdur. Mide mikroplarının belirtileri arasında, ishal, mide bulantısı, baş ağrısı, vücut ağrıları, mide krampları, hafif ateş, halsizlik ve kusma bulunmaktadır.  Helicobacter Pylori bu durumlara yol açan en sık karşılaşılan mide mikrobu türüdür.

Mide Mikrobu Belirtileri

Aşağıdaki belirtiler midede mikrop olduğunun göstergesi olabilir:

  1. Şişkinlik hissi, sık sık geğirme
  2. Bulantı veya kusma
  3. Mide ağrısı
  4. Siyah, katran renginde dışkı
  5. Halsizlik
  6. Üst karın ağrısı
  7. İştahsızlık
  8. Az miktarda yemek yedikten sonra bile doygunluk hissi duyma

Mide Mikrobu Bitkisel Tedavisi, Mide Mikrobu Olanlar Ne Yemeli Ne İçmeli?

Prof Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan Mide Mikrobu İçin Bitkisel Tedavi

Bir tencereye marketten satın alacağınız 1 pet şişe yani 500 ml su katıp kaynatılır. Kaynayınca ocağın altı kısılır ve 250 gram brokoli eklenir. 5 dakika kısık ateşte tencere kapağı kapalı şekilde kaynatılır.

Ilıması beklendikten sonra suyu süzülür. Brokoli kürü hazır hale gelir. Elde edilen brokoli suyu üçe bölünüp sabah, öğle ve akşam içilir. Brokoli kürünün aç karnına içilmesi ve içildikten itibaren yarım saat bir şey yenmemesi veya içilmemesi gerekir

Nane

Nane; mide mikrobuyla savaşan en etikili bitkilerden biridir. Nanenin bir gaz giderici olması ve antispasmodik özellikler göstermesi sayesinde midedeki gaz ve şişliği dağıttığı gibi mide ve bağırsak kramplarını da geçirir.

  1. 1 tatlı kaşığı toz naneyi 1 bardak kaynamakta olan su içine atın. 10 dakika kadar demleyin,süzün ve ılımaya alın. Birkaç gün boyunca öğünler arasında bu çayı tüketin.
  2. Ayrıca, belirtileri geçene kadar 1 veya 2 enterik kaplı nane kapsülünü günde 2 veya 3 kez alabilirsiniz.

Yoğurt

Probiyotik yoğurt yiyerek bağırsaklarınızda iyi bakterileri oluşturmak, mide mikrobunun çeşitli belirtileriyle savaşmak için iyi bir yoldur. Probiyotik yoğurt, sindirime yardımcı olan ve ayrıca bağışıklık sisteminizi güçlü tutmanıza yardımcı olan canlı kültürlere sahiptir.

  1. Günde 2 ila 3 kase probiyotik yoğurt tüketin. Tadı ve etkinliği arttırmak için yoğurdunuza biraz muz dilimleri de ekleyebilirsiniz.
  2. Ayrıca yoğurt, muz, elma ve bal ile lezzetli bir içecek yapabilirsiniz. Daha hızlı iyileşme için günde 2 veya 3 kez bu karışımlı içecekten tüketin.

Papatya Çayı

Mide için mükemmel iyileştirici özelliklere sahip bir diğer bitki ise papatyadır. İçeriğinde bulunan antipasmotik ve iltihap sökücü özellikler sayesinde birçok mide mikrobu belirtilerini geçirmede çok etkilidir. Bu belirtiler; ishal, karın sancısı, şişlik, bulantı veya gaz olabilir.

  1. 2 ila 3 tatlı kaşığı papatyayı 1 bardak sıcak su içine katın.
  2. Bunu 10-15 dakika kadar demleyin.
  3. Ocaktan aldıktan sonra süzün. İsteğinize göre içine biraz bal ve limon suyu ekleyin.
  4. Bu çayı birkaç gün boyunca günde 3-4 kez için.

Elma Sirkesi

Mide mikrobu için etkili ve faydalı bir diğer yol ise elma sirkesi kullanımıdır. Mide mikrobuna yol açan virüslere karşı savaşmada etkili rol oynar.

Ayrıca, midede tahrişi yatıştırmaya yardımcı olan zengin bir pektin kaynağıdır. Mide ağrısı, bulantı, kusma ve gazdan da kurtulmaya yardımcı olur.

  1. 1 bardak suya veya herhangi bir meyve suyuna 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyin. Mide mikrobu belirtilerinden tam bir rahatlama elde edene kadar yemeklerden önce bu suyu için.
  2. Alternatif olarak, 1 yemek kaşığı elma suyu sirkesi ve 1 yemek kaşığı balı 1 bardak ılık suya ekleyin. Daha iyi hissetmeye başlayıncaya kadar günde 2 kere bu sudan tüketin.

Limon

Asidik özellikleri sayesinde limon; mide mikrobu için mükemmel olduğu düşünülen mükemmel bir şifa kaynağıdır. Mide mikrobuna yol açan patojenleri öldürür.

Dahası; limonda bulunan C vitamini mikrop karşıtı özelliklerinin yanında bağışıklık sistemini virüslere karşı korur.

  1. 1 veya 2 tatlı kaşığı taze limonun suyunu 1 bardak suya katın.
  2. Bu suyu her öğünden 30 dakika önce için.
  3. Tamamen iyileşinceye dek bu yöntemi uygulayın.

Zencefil

İçinde bulunan doğal iltihap sökücü özellikleriyle zencefil; mide mikrobu için oldukça etkili bir şifadır. Dahası; zencefil virüs karşıtı özellikleri sayesinde mide mikrobu oluşumuna yol açan virüslere karşı savaşır. Bu bitki; sindirime yardımcı olur ve bulantı, kusma, karın sancıları ve şişkinliği de giderir. Aynı zamanda gevşek dışkı sıklığını azaltmaya yardımcı olacaktır.

  1. 1 tatlı kaşığı taze doğranmış zencefili 1,5 su bardağı sıcak su içine katın. 10 dakika kadar demletin. Süzün ve yavaşça için. Daha iyi hissedinceye dek günde birkaç kez tüketin.
  2. Bunun yanında günde birkaç kez küçük küçük zencefil de tüketebilirsiniz.

UYARI: Yüksek tansiyonu olan kişiler zencefilden uzak durmalıdır.

Sarımsak

Sarımsak; içinde bulunan anti bakteriyel ve mikrop karşıtı özellikleri sayesinde mide mikrobu için etkili bir besindir. Dahası; sarımsak mide zarını rahatlatır ve kramp, hazımsızlık, şişlik ve gaz gibi mide problemlerine iyi gelir.

  1. 1 tatlı kaşığı taze sarımsağı biraz bal ile karıştırın.
  2. Hazırladıktan sonra hemen tüketin.

Muz

Hem olgun hem de ham muzların mide mikrobu tedavisinde çok yararlı olduğu kanıtlanmıştır. Muzun sindirimi kolaydır ve önemli miktarda potasyum ve magnezyum içerir. Bu mineraller, mide de dahil olmak üzere vücudun düzgün çalışması gereken iki elektrolittir.

  1. Sindirim sağlığınızı düzeltmek için 1 hafta boyunca günde 1 veya 2 olgun muz tüketin.

Mide Mikrobu Olanlar Ne Yememeli?

  1. Domates
  2. Domates içeren salçalar
  3. Soğan
  4. Turunçgiller (Portakal, greyfurt vb)
  5. Acılı baharatlar

Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...