Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Üzüm Sirkesi Yüze Sürülürmü? Üzüm Sirkesinin Cilde Ve Saça faydaları

Mavi Kadın>Yaşam>Üzüm Sirkesi Yüze Sürülürmü? Üzüm Sirkesinin Cilde Ve Saça faydaları

Üzüm sirkesi üzüm meyvesinin fermantasyonu, mayalanması ile elde edilir. Üzüm sirkesini marketlerden hazır olarak satın alabileceğiniz gibi evde kendiniz de üzüm sirkesi yapabilirsiniz.

Üzüm Sirkesi Yüze Sürülürmü? Üzüm Sirkesinin Cilde Ve Saça faydaları

Üzüm sirkesi üzüm meyvesinin fermantasyonu, mayalanması ile elde edilir. Üzüm sirkesini marketlerden hazır olarak satın alabileceğiniz gibi evde kendiniz de üzüm sirkesi yapabilirsiniz.

Üzüm Sirkesinin Faydaları

  1. Üzüm sirkesinin bol miktarda probiyotik içerdiğini hatta uzmanlar üzüm sirkesinde bir avuç dolusu probiyotik hapından daha çok probiyotik bulunduğunu bildiriyor. Probiyotik besinler mide bağırsak sağlığını korur, bağırsaklarda faydalı bakteri üretimini sağlar, kabızlık, ishal gibi mide bağırsak hastalıklarını önler.
  2. Üzüm sirkesi diş ağrısını geçirmekte çok etkili bir besindir. Üzüm sirkesine sarımsak katıp kaynatın, soğuyunca bu suyla gargara yapın diş ağrınız geçecektir!
  3. Üzüm sirkesi saçtaki bit ve sirkelerden kurtulmak için de çok etkilidir. Bunun için Dermatoloji Uzmanı Dr. Gökhan Okan’ın verdiği tarif şöyledir; bir kilo suya, bir litre üzüm sirkesi katılır. Saçlar her akşam bu sirkeli suyla yıkanıp bit tarağı ile taranır. Ardından saçlara şampuan sürülüp suyla durulanır.  Bit ve sirkeler yok olana kadar bu yönteme devam edilir.
  4. Üzüm sirkesi vitamin ve mineral dolu bir besin olduğundan bağışıklığı güçlendirip sık hastalanmanızı önler.
  5. Üzüm sirkesi antioksidan açısından zengin içeriği sayesinde insülin seviyesini düşürüp, uzun süre tok kalmanızı sağlar. Böylece kolay ve kısa yoldan zayıflamanıza yardımcı olur.
  6. Üzüm sirkesi saçlardaki kepekten kurtulmakta da çok etkilidir. 1 çay bardağı sirke ile 2 çay bardağı suyu karıştırıp, banyoda çıkmadan bunu saçlarınıza dökün, yani durulama suyu olarak kullanın.
  7. Üzüm sirkesi asetik asit içeren bir besin olduğundan iştahı bastırır, iştahınızı kontrol altına alıp fazla yemeyi önler.
  8. Üzüm sirkesi selülitten kurtulmakta da çok önemli rol oynar. Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya selülitten kurtulmak için şunu tavsiye ediyor;1 kahve fincanı üzüm sirkesi 1 kahve fincanı üzüm pekmezi İkisini karıştırın. Akşam 7 den sonra bir şey yemeyin. Bu karışımı için

Üzüm Sirkesi Yüze Sürülür mü?

Üzüm sirkesi sivilce tedavisi için yüze sürülebilir. Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’nın üzüm sirkesi ile sivilce tedavisi için bildirdiği yöntem şöyledir; Birer tatlı kaşığı şap tozu, kırmızı üzüm sirkesi ve maden suyunu karıştırın. Bu karışımı, pamuk yardımıyla sivilceli bölgelerinize yayın. Ardından yarım patatesin suyunu çıkarın. Bu suyu sivilcelerinize sürüp, sabaha kadar bekletin. Bu formülü her gün uygulayın.

Evde Üzüm Sirkesi Yapma Tarifi

Malzemeler

  1. 3-5 kilo üzüm ( 5 litrelik cam kavanozu dolduracak kadar üzüme ihtiyacımız var. Çekirdeksiz, olgun ve tatlı üzüm kullansanız daha iyi olur)
  2. 5 litrelik ağzı geniş cam kavanoz
  3. Tahta kaşık
  4. 1-2 kepçe elma sirkesi
  5. Temiz bir tülbent veya hava alan ince bez.

Yapılışı: Üzümlerin saplarınızı ayıklayıp yıkadıktan sonra cam kavanozu ağzına kadar üzümle doldurun. Üzümleri blender yardımıyla püre haline gelmeden kabaca parçalayın. Bu parçalama sonunda kavanozdaki üzüm seviyesi yarıya düşecektir. Kavanozun kapağını kapatmayın, tülbentle yahut hava alan ince bir bezle örtüp lastik geçirin.  Posa önce kavanozun ağız kısmına yakın bir bölgede birikir. 10-15 gün sonra dibe çöker. Sirkenin olgunlaşmasını hızlandırmak için posa dibe çöktükten sonra dilerseniz  evde yapılmış doğal sirkeden 1-2 kepçe ekleyebilirsiniz.  1-2 ay boyunca serin bir yerde bekletin. Günde 3-5 kere kaşıkla sirkeyi karıştırın.1-2 ay sonunda üzüm sirkeniz hazır! Üzümler sirkeye dönüştükten sonra temiz bir tülbent yardımıyla sirkeyi süzün. Posayı da iyice sıkın, kupkuru kalsın. Kalan artığı hayvanlara atabilirsiniz.

Hazırladığımız üzüm sirkesinin bozulmaması için ne yapmalı?

Posasını süzdüğünüz 5 litrelik kavanoz  için bir kibrit kutusu boyutunda ekmek içi, 15 tane kuru nohut ve 1 silme tatlı kaşığı kadar kaya tuzu ekleyin. Bu miktardaki tuz sirkenizi korur, bozulmasını önler.

Dr. Ümit Aktaş'dan Evde Üzüm Sirkesi Yapma Tarifi

Malzemeler:

  1. 2 kg kokulu kırmızı üzüm
  2. 2-3 yemek kaşığı bal (çiçek balı)
  3. 3 litrelik cam kavanoz

Yapılışı:Üzümleri iyice yıkayın ve derin bir cam kase içerisinde ezin yahut blenderdan geçirin ezdiğiniz üzümleri cam kavanoza koyun (kavanozun üst kısmında bir karış kadar taşma payı kalmasına dikkat edin)üzerine balı ilave edip karıştırın. Cam kavanozun üzerine ince bir tülbent bez koyup lastik geçirin. Güneş alan bir yer varsa cam kenarına yakın yoksa ılık ve loş ortama koyun. İlk haftalarda 2-3 günde bir kavanozun ağzını açıp tahta kaşıkla karıştırın ve tekrar tülbentle sarın. 4-6 hafta kadar zaman geçince sirkenin üzerinde denizanası şeklinde  bir maya ve kavanozun ağız kısmında  da sirke bakterileri dediğimiz minik kurtçuklar oluşur. Bu sirke fermantasyonun başladığının işaretidir. Sirke yapının buu aşamada üzüm suyunu posasından ayırmak için temiz  Tülbentten yada ince delikli kevgirden ilk süzme işlemini yapın. 8-10 hafta sonra dibinde tortular oluşacak tekrar temiz bir tülbent bezden süzün. 4-6 hafta dinlendirin. Bu işlem sirkenin tadı damak tadınıza uygun olacak şekilde 3-6 ay boyunca devam edebilir. Normal lezzette bir üzüm sirkesi 4-6 ayda olur. En son süzme işleminden sonra şişelere boşaltın ve şişelerin ağzını hava almayacak şekilde sıkıca kapatarak serin bir yerde muhafaza edin


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...