Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Yumurta Çiçeği Yenir mi Ve Yumurta Çiçeği Nerede Yetişir?

Mavikadin>Yaşam>Yumurta Çiçeği Yenir mi Ve Yumurta Çiçeği Nerede Yetişir?

Yumurta çiçeği, yenilebilir olmasının yanı sıra süs bitkisi olarak da kullanılabilen bir bitki türüdür.

Yumurta Çiçeği Yenir mi Ve Yumurta Çiçeği Nerede Yetişir?

Yumurta çiçeği, yenilebilir olmasının yanı sıra süs bitkisi olarak da kullanılabilen bir bitki türüdür. Küçük yumurta çiçeği bitkisi, beyaz yumurtaya benzeyen meyveler üretir, ardından bitkide yumurtaya benzeyen meyveyi kaplayan sarı ve turuncu pastel tonlarında bir kabuk gelişir. Bu bitkinin yetişmesi için, don hava olayı görülmeyen sıcak yaz iklimi uygun mevsimdir. Boyutunun küçük olmasından dolayı küçük bahçeler ve konteynerlarda rahatlıkla yetiştirilebilir. Fide ve tohumlarla yumurta çiçeği yetiştirmede, bitkinin olgunlaşması ve meyve vermesi için en doğru zaman seçilmelidir. 

Yumurta çiçeği nerede yetişir?

Yumurta çiçeği için en iyi büyüme koşulu, en az 6 saat güneş ışığını doğrudan alan bir yatakta bekletilmesidir. Drenajı ve toprak koşullarını iyileştirmek için 5 cm gübre kullanın, bitkiyi ekmeden önce 0.9 metre kare başında 151 gram 12-12-12 gübre ekleyin.

Toprağı izole ve nemi tutmaya yardımcı olmak için, yumurta çiçeği ekeceğiniz alanı 5 cm saman malç ile kaplayın. Kökün çürümesi gibi sorunlara neden olmaması için malçı hafifçe geriye çekin.

Bitkiyi haftada bir ya da birkaç kez, toprak 2.5 cm kuruduğunda sulayın. Her yumurta çiçeği bitkisi için 2.5 cm su ayarlayın.

Sülük ve salyangoz hasarına karşı bitkiyi düzenli olarak takip edin. Zirai ilaç satan yerlerden temin edeceğiniz sümüklü böcek ve salyangoz tuzaklarını,paketteki tavsiyeye uygun şekilde bu bitkiyi ekim sürecince kullanın.

Dikimden yaklaşık 54 gün sonra, bitkinin dışı krem rengi, sarı ya da turuncu olunca hasat edin. Bahçe makası ile olgunlaşmış yumurta çiçeği bitkisini artık toplayabilirsiniz. Çekerek almak dalları kırarak bitkiye zarar verebileceğinden, yumurta çiçeği bitkisini toplarken özenli davranın.

Yumurta çiçeği bitkisi ekmek için gerekli malzemeler

  1. Kompost Gübre
  2. 12-12-12 gübre
  3. Saman malçı
  4. Salyangoz tuzakları ya da yem
  5. Bahçe makası

Yumurta bitkisinin boyu 30 cm’e kadar ulaşabilir, bu nedenle kafeslemeye ya da dik kalması için esnetmeye gerek yoktur. Şayet yaşadığınız bölgede toprak yavaş yavaş ısınmaya başlarsa, dikimden önce bölgeyi siyah plastik malç ile örtün. Her bitkide gübre içine girecek şekilde dikim delikleri açın ve büyüme mevsimi boyunca bırakın. 


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...