Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

1 Aylık Bebek Kaç Saat Ne Kadar Uyur 1 Aylık Bebek Uyku Düzeni

Mavi Kadın>Anne çocuk>1 Aylık Bebek Kaç Saat Ne Kadar Uyur 1 Aylık Bebek Uyku Düzeni

Bebeklerde görülen en yaygın sorunlardan biri de uyku problemleridir. Özellikle 1. aydan 6. aya kadar olan bebeklerde bu daha fazla yaşanır. Bebeğiniz mama vermenize rağmen uyumuyor ise bunun sebebi açlık değil farklı bir şeydir. Ne yazık ki bu durum

1 Aylık Bebek Kaç Saat Ne Kadar Uyur 1 Aylık Bebek Uyku Düzeni

Bebeklerde görülen en yaygın sorunlardan biri de uyku problemleridir. Özellikle 1. aydan 6. aya kadar olan bebeklerde bu daha fazla yaşanır. Bebeğiniz mama vermenize rağmen uyumuyor ise bunun sebebi açlık değil farklı bir şeydir. Ne yazık ki bu durumu tamamen çözüm bulmanızın bir yolu yoktur, ilk 6 ay boyunca sürecektir. Ancak bebeklerde uykusuzluğun zararları vardır. Her şeyden önce uykusuzluk bağışıklık sisteminin zayıflamasına yol açar. Bebek iyi uyur ve yeterince dinlenirse hem vücudu güçlenir, gelişimi daha sağlıklı ilerler; hem de daha huzurlu ve neşeli olur. 1 aylık bebek neden uyumaz, bebeğim 1 aylık ama uyumuyor ne yapabilirim? gibi sorularınıza cevap bulmak istiyorsanız makalemizi okumaya devam edebilirsiniz.

1 Aylık Bebek Kaç Saat Uyur?

Bir aylık bebeğin günlük uyku süresi ortalama 14-17 saat arasıdır. 1 aylık bebeğin gece uykusu yaklaşık 8-9 saat kadardır. Gündüzleri de takriben 7 saat uyurlar.

1 Aylık Bebek Neden Uyumaz?

1 aylık bebekte uyku sorunu neden kaynaklanır? 1 aylık bebeklerde uykusuzluk neden olur? diye sorulduğunda verilebilecek tek bir cevap yoktur. Bunun pek çok sebebi vardır. Örneğin bir rahatsızlığı olabilir, bezi kirlenmiştir, karnı açtır, gazı vardır ya da başka bir şey söz konusudur.

Bebekte uyku problemi yaklaşık 3 yaşına kadar sürebilir. 'Ne olur bari bir gece deliksiz uyusa, ben de rahat etsem.' diyorsanız bunun için birkaç yıl dayanmak zorunda kalabilirsiniz. Bebeklerde uykusuzluk bazen ciddi bir soruna işaret edebilmektedir ancak çoğu zaman normaldir ve tedirgin olmanıza gerek yoktur.

Aç Olduğundan Uyumaz

1 aylık bebeğim uyumuyor diye hayıflanıyorsanız aklınıza ilk bu gelsin: Acaba karnı mı aç? Belki iyice doyduğunu düşünüyorsunuz fakat yanılıyor olabilirsiniz. Doysa bile, tabii ki kısa sürede yeniden acıkma ihtimali vardır. Anne sütünde kolesistokinin isimli bir sindirim hormonu bulunur. Bu hormon bebeklerde tokluk hissi meydana getirir, rahatlamasını ve uykusunun gelmesini sağlar. Bebeğiniz uyumuyorsa ve siz bunun sebebini kara kara düşünüyorsanız onu bir emzirin bakalım, işe yarayacak mı?Zaman zaman anne sütü vermek bebeğinizin uyumasına yardımcı olacaktır.

Sağlık Sorunları

Bir aylık bebekte görülen uykuya dalma problemi sağlık sorunlarıyla da ilişkili olabilir. Nefes yollarında tıkanıklık yani burun tıkanıklığı, astım gibi durumlar, reflü ve alerji bebeklerde uyku sorunu yapabilir. Alerji ve nefes yollarındaki tıkanıklıktan dolayı bebeğiniz yattığı zaman soluk alıp vermekte zorlanabilir ve haliyle uykuya dalması ve uykuyu devam ettirmesi de güçleşir. Reflü de uykusunun bölünmesine neden olur.

Oda Sıcaklığı

Bebeğin uyuduğu ortam çok soğuk veya çok sıcak olmamalıdır. Aksi takdirde uykuya dalmakta zorlanır.

Uyku Ortamı

Yatağı onun narin vücudunu rahatsız ediyorsa uykuya dalması kolay olmayacaktır. Işık ve ses gibi faktörler de bebeğin uykuya geçişini etkiler. Biz nasıl uyumaya çalışırken aşırı ışıktan veya gürültüden rahatsız oluyorsak bu durum bebekler için de geçerlidir. Bunlar bebekleri uyararak kesintisiz bir uyku çekmesine engel olabilir.

Kokular

Bebeğin yattığı odada aşırı parfüm kokusu veya buna benzer yoğun vrve ağır kokular varsa uyumaları mümkün olmayabilir. Bu nedenle bebeğin uyuyacağı ortamı havalandırmak, temiz tutmak ve bu tür kokulardan arındırmak gerekir.

Gaz Sancısı ve Kolik

1 aylık gibi çok küçük bebeklerde gaz sancısı ve kolik de bebekte uykusuzluğa yol açabilir. Bu durumda doktorun verdiği damlalar kullanılmalıdır.

1 Aylık Bebeğin Uyuması İçin Neler Yapmalıdır?

Her bebek annesinin ve babasının kokusunu duyduğunda huzur bulur ve kendini güvende hisseder. Ona sarılmanız, rahatlamasını sağlayacak ve uyumasını kolaylaştıracaktır. Bebeğiniz uykusuzluk yaşıyorsa onu taşırken kullandığınız uzun askılardan (bebek kangurularından) yararlanabilir ve onu kanguruda uyutmayı deneyebilirsiniz. Hareketli beşikler de bebeği anne kucağındaymış gibi hafif hafif sallayarak uyutan ürünlerdir. Onun uyku problemini gidermek için bu tarz bir beşikten de yardım alabilirsiniz.

Doktora danışıp bebeği rahatlatan, kolay uyumasını sağlayan Humana İyi Geceler Çayı gibi bebek çayları verilebilir.

Atarax şurup bebeği rahatlatan, kolay uyumasını sağlayan bir şuruptur. Doktora danışıp, doktor uygun bulursa çok düşük dozda verilebilir.Doktora sormadan kesinlikle kullanılmamalıdır.

Evdekilere 'Aman sessiz olun! Çıt çıkmasın ki bebeğim rahat uyusun!' demeyin. Fazla gürültü onların uyumasını zorlaştırdığı gibi, aşırı sessizlik de uykuya dalmalarını olumsuz etkiler. Bebek, anne karnında gürültüye alışmış olduğu için çok sessiz bir ortamda kendini rahat hissetmez. Annenin iç organları çalışırken birtakım sesler çıkarır ve bebek tüm bunları duyar. Ayrıca dışarıdan gelen sesleri de işitir. Yani sesli ortamda uyumaya alışkındır. Bundan dolayı saç kurutma makinesinin, çamaşır makinesinin sesi, elektrikli süpürgenin sesi ve buna benzer sesler onlara iyi gelir, adeta bir ninni gibi uyumasına yardımcı olur. Tabii bebeğiniz her uyumadığında makine çalıştırmak faturalarınızın kabarık gelmesine sebebiyet verebilir. Bu yüzden internette balina sesi, yağmur sesi diye arayarak bu gibi sabit tempolu güzel sesleri kullanabilirsiniz. Youtube'da da bebekleri uyutan süpürge sesi veya fön makinesi sesi gibi videolar bulunmaktadır. Onları açarak bebeğinize dinletebilirsiniz.

1 (Bir) Aylık Ve 40 Günlük Bebek Neler Yapar? Doktorlar Cevaplıyor Tıklayınız

1 Aylık (Bir Aylık) Bebek Kaç Kilo Olmalı? Çocuk Doktorları Cevaplıyor Tıklayınız


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...