Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

1 Haftada Saç Nasıl Uzar Saç Uzatma Yolları Maskeleri 1 Ayda Saç Uzatma

Mavi Kadın>Saç bakımı & saç uzatma>1 Haftada Saç Nasıl Uzar Saç Uzatma Yolları Maskeleri 1 Ayda Saç Uzatma

Saçlarımız bizim en güzel süslerimizdendir. Saçların doğal uzama hızları bazı takviyeler ile arttırılabilmektedir. Bazı durumlarda saçımızın hızlıca uzamasını isteriz. Bizde bu yazımızda 1 hafta ile 1 ay içerisinde saçlarımızın olağandan daha hızlı

1 Haftada Saç Nasıl Uzar Saç Uzatma Yolları Maskeleri 1 Ayda Saç Uzatma

Saçlarımız bizim en güzel süslerimizdendir. Saçların doğal uzama hızları bazı takviyeler ile arttırılabilmektedir. Bazı durumlarda saçımızın hızlıca uzamasını isteriz. Bizde bu yazımızda 1 hafta ile 1 ay içerisinde saçlarımızın olağandan daha hızlı uzaması için yapmamız gerekenleri konu aldık.

Saçlarımızı Daha Hızlı Uzatan Tarifler;

Biberiye Yağı

Biberiye yağı; biberiye bitkisinin damıtılması sonucu oluşmaktadır. Biberiye yağı; hücre bölünmesini arttırır ve kan damarlarını genişletir, böylece kan dolaşımını uyarır. Saç uzamasını hızlandırır ve aynı zamanda artırır. Bunun yanında saç toniği görevi görür.

Malzemeler

  1. 1 tatlı kaşığı biberiye yağı
  2. 2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı

Biberiye yağı ve hindistancevizi yağını bir kâsede karıştırın ve bu karışımı saç derisi ve saça uygulayın. Bunu başta bir gece bekletin ve ertesi sabah yıkayın. Biberiye yağını kullandığınız şampuan veya saç kremi içine katıp da kullanabilirsiniz. Hızlı ve etkili sonuçlar almak için haftada 2 kez uygulayın.

Soğan Suyu

Soğan suyunda bulunan sülfür; dokulardaki kolajen üretimini canlandırır ve saçların uzamasına yardımcı olur. Soğan suyu saç uzaması için en eski ve en etkili doğal yöntemdir.

Malzemeler

  1. 2 soğan
  2. Pamuk

Soğanı doğrayın ve suyunu çıkarın. Soğan suyunu pamuk yardımı ile saç diplerine 15 dakika sürün. Sonunda hafif bir şampuan ile durulayın. Etkili sonuçlar için soğan suyunu haftada bir kez saç diplerine sürün.

Biotin İle Saç Uzatma

Biotin; yeşil yapraklı sebzelerde bulunan suda çözülebilir B vitaminidir. Bu vitaminin eksikliği saç dökülmesine yol açabilir. Bu vitaminin kullanımı saç köklerini yenileyerek saçların sağlıklı olmasını sağlar.

Malzemeler

  1. 2-3 adet biotin tablet
  2. Zeyitnyağı veya hindistancevizi yağı

Biotin tabletlerini ezip yağ ile karıştırın. Bu karışımla saç diplerine masaj yapın ve bir gece bekletin. Ertesi sabah saçlarınızı durulayın. Bu uygulamayı haftada 2 kez tekrarlayın.

Zeytin Yağı

Zeytinyağı saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur. Zeytinyağı yeni saç çıkışını hızlandırır. Zeytin yağının düzenli kullanımı DTH hormonunun salgılanmasını önler ve saç uzamasını hızlandırır. Saçları yumuşatarak doğal bir saç kremi görevi görür. Zeytinyağında bulunan antioksidanlar ayrıca saç uzamasını da hızlandırır.

Malzemeler

  1. Saf zeytinyağı
  2. Peçete
  3. Sıcak su

Zeytinyağını ısıtın ve saç diplerine sürün. Peçeteyi sıcak su içine atın ve fazla suyu sıkın. Saçlarınızı bu peçete ile 15-20 dakika sarın. Ardından saçlarınızı her zamanki gibi durulayın. Bu yöntemi 4-5 günde bir tekrarlayın.

Elma Sirkesi

Elma sirkesi saç diplerini temizler, saçın pH dengesini sağlar ve saç uzamasını hızlandırır.

Malzemeler

  1. 1 çay bardağı elma sirkesi
  2. 4 su bardağı su

Saçlarınızı şampuanla yıkayın. Su ve elma sirkesini karıştırın. Saçlarınızı tamamen temizlemeden önce bu karışımı suya son durulama suyu olarak kullanın. Her saçınızı yıkadığınızda elma sirkesi karışımını kullanarak saçlarınızı yıkayın.

Aloe Vera Jeli

Aloe vera jelinde bulunan proteolitik enzimler saç diplerindeki ölü hücre birikimini önler ve saç köklerini canlandırır. Aloe vera jelinde bulunan besin maddeleri saç dökülmesini hızlandırır ve saç ve saç diplerini nemlendirir.

Malzemeler

  1. Aloe vera yaprağı

Aloe vera yaprağını bıcakla kesip jelini çıkarın. Ardından bu jeli saç diplerine ve saça sürün ve 1 saat bekleyin. Daha sonra saçlarınızı hafif bir şampuan ile durulayın. Bu yöntemi haftada 2-3 kez tekrarlayın.

Bal

Balın nemlendirici ve besleyici özellikleri saç köklerini ve saç tellerini güçlendirir. Balda bulunan antioksianlar serbest radikallerin saç diplerine zarar vermesini engeller.

Malzemeler

  1. 1 tatlı kaşığı bal
  2. 2 yemek kaşığı şampuan

Bal ve şampuanı karıştırıp her zamanki gibi saçlarınızı yıkayın. Bu yöntemi haftada 2 kez tekrarlayın.

Yeşil Çay

Yeşil çayda bulunan antioksidanlar saç dökülmesini engelleyerek saç uzamasını hızlandırır. Diğer birçok bitkisel çay benzer özelliklere sahiptir ve saçları durulamak için yeşil çay gibi kullanılabilir. Çay; birçok insanda saç uzaması için test edilmiş ve sonuçlar olumlu olmuştur.

Malzemeler

  1. 1 poşet yeşil çay
  2. 2 bardak sıcak su

Yeşil çayı sıcak su içinde 7-8 dakika bekletin. Ardından yeşil çayı saç diplerinize uygulayın ve 1 saat bekleyin. Daha sonra saçlarınızı soğuk su ile durulayın. Bu yöntemi her saç yıkamanızda tekrarlayın.

Hızlı saç uzatma yöntemleri: Evde 8 doğal maske ile hızlı ve sağlıklı uzayan saçlar Tıklayınız


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...