Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

2 Aylık Bebek Kaç Saat Uyur 2 Aylık Bebek Uyku Düzeni Nasıldır?

Mavikadin>Anne çocuk>2 Aylık Bebek Kaç Saat Uyur 2 Aylık Bebek Uyku Düzeni Nasıldır?

Bebek gelişimi konusunda en önemli faktörlerden biri de kaliteli ve düzenli uykudur. Bebeğin sağlıklı bir şekilde büyüyüp gelişebilmesi için yeterli uyumaya ihtiyacı vardır. 2 aylık bebek uykusu düzenliyse her şey yolunda demektir. Bebeğin gündüz

2 Aylık Bebek Kaç Saat Uyur 2 Aylık Bebek Uyku Düzeni Nasıldır?

Bebek gelişimi konusunda en önemli faktörlerden biri de kaliteli ve düzenli uykudur. Bebeğin sağlıklı bir şekilde büyüyüp gelişebilmesi için yeterli uyumaya ihtiyacı vardır. 2 aylık bebek uykusu düzenliyse her şey yolunda demektir. Bebeğin gündüz uykusu da gece uykusu kadar mühimdir.

2 Aylık Bebek Kaç Saat Uyur?

  1. 2 aylık bebeklerin günlük uyku gereksinimi yaklaşık günde 14-17 saattir. 3-4 saat boyunca aralıksız uyuyabilirler. Gece uykusunun süresi gündüz uykusundan daha fazla olabilir. Örneğin geceleri 8-10 saat uyurken gündüz uykusuna 4-7 saat vakit ayırabilir.
  2. Bebekler 15 ile 18 aylık olduklarında kesintisiz uyumaya başlarlar. Bazı bebeklerin kesintisiz uykuya daha erken geçerken bazıları daha 18. aydan sonra da geçebilir.

2 Aylık Bebekler Neden Uyumaz?

2 aylık bebekler birçok nedenden dolayı uykusuz kalabilir. Belki sadece karnı acıktığı için uyumuyordur, belki de bir yeri ağrıyordur veya bir hastalığı vardır. Bebeklerde uykusuzluğun sebepleri çeşitlidir. Bebeğinizin herhangi bir sağlık sorunu yoksa büyük ihtimalle acıkmıştır.

Gaz Sancısı

2 aylık bebekler henüz çok küçük olduklarından sindirim sistemleri hassastır ve kolik olma riskleri yüksektir. Kolik, bebeklerde uykusuzluk yapan durumlardan biridir. Böyle bir şey olursa doktorunuza danışmalı ve onun vereceği damlaları kullanmalısınız. Gaz sancısı da bebeklerde uykusuzluğun bir başka nedenidir. Gazı çıkarılmayan bebek huzursuz olur ve ağlar. Haliyle uykuya dalamaz.

Altının Kirli Olması

Bebeğiniz terlediyse, bezi kirlendiyse uykuya dalmakta zorlanması doğaldır.

Sağlık Sorunları

Bebeklerde uykusuzluk neden olur sorusunun bir diğer yanıtı ise bebeğin yaşadığı sağlık sorunlarıdır. Örneğin nefes yollarında meydana gelen tıkanıklık uykuya dalmasını önleyebilir. Burnunun tıkanması, astım rahatsızlığı yaşıyor olması gibi durumlar buna örnektir. Öte yandan reflü gibi sindirim problemleri ve alerji ve buna benzer rahatsızlıklar da uyumasını engelleyebilir. Reflü veya nefes yollarında oluşan tıkanıklık bebeğin soluk alıp vermesine mani olabilmektedir. Bunun sonucunda bebek uykuya dalmakta ve kesintisiz uyumakta zorluk çekmektedir. Reflü de uykusundan uyanmasına yol açabilir ve böylece uyku kalitesini bozabilir.

Oda Sıcaklığı

Bebeklerin uyuyacağı ortam aşırı sıcak veya aşırı soğuk olmamalıdır. Odanın ısısı bebeğin uykusu üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Uyuduğu ortamda sıcaklığın yaklaşık 20-24 derece olması idealdir. Bundan daha düşük veya daha yüksek olursa bebekte uykusuzluk görülebilir.

Uyku Ortamı

Bebeğin yatağı rahat değilse, odası çok ışık alıyorsa ya da fazla gürültülüyse uykusuz kalabilir.

Kokular

Bebeğin bulunduğu ortamda yoğun bir koku varsa uyuyamayabilir. Bundan dolayı bebeğin odası daima temiz tutulmalı, ağır kokuların oluşması engellenmelidir.

Anne Sütü Ek Besinler

Bebeklerin ilk 6 ay boyunca anne sütüyle beslenmesi yeterlidir. Çünkü anne sütü, bebeğin bu süreçte ihtiyaç duyacağı her şeyi içeren harika bir besindir. Üstelik bebeğin sindirim sistemi için de en sağlıklısı anne sütüdür. Fakat bebeğe 6. ayını bitirmeden anne sütü haricinde ek gıdalar verildiği de olur. Bebeğin anne sütüyle veya ek gıdalarla beslenmesi uykusunu doğrudan etkilemez. Her iki durumda da uyku problemi yaşanabilir.

2 Aylık Bebeğin Uyuması İçin Ne Yapmalıdır?

  1. Bebeğinizi uyutmadan önce banyo yaptırmanız ve uyuduğu ortamın sessiz olması faydalı olacaktır.
  2. Bebeğinizi rahatlatmak için Humana İyi Geceler Çayı veya buna benzer bir bebek çayı kullanabilirsiniz. Fakat bunu doktorunuza danışmadan yapmayınız.
  3. Atarax şurup bebeği yatıştırır ve uykuya dalmasına yardımcı olur. Doktorunuzun onayıyını alarak çok düşük dozda verebilirsiniz. Asla doktorunuza sormadan kullanmayınız.
  4. Bebeğinizi uyutacaksanız bezinin kirlenip kirlenmediğini kontrol edip kirlendiyse değiştirin. Bu sayede bebeğinizin cildi tahriş olmaz ve daha rahat uyur.

Bebeklerin çok sessiz bir yerde kolayca uyuyacağı düşünülür. Oysa bu yanlıştır. Çünkü bebek anne karnındayken gürültü duymaya alışmıştır. Annenin iç organları çeşitli sesler çıkararak çalışır. Bebek hem bu sesleri hem dış ortamdan gelen sesleri duyabilir. Yani sesli ortamda uyumak onun için normal bir durumdur. Çamaşır makinesinin, saç kurutma makinesinin sesinden hoşlanırlar. Çünkü bu sesler, onların anne rahminde duydukları gürültüye benzemektedir. Fakat evde her zaman makine çalıştırılması mümkün olmaz. Bunun yerine Google'a balina sesi, yağmur sesi vb. yazıp ona bu sesleri dinletebilirsiniz. Bu konudaki Youtube videoları da çoktur.  Youtube'a girip 'elektrikli süpürge sesi', 'fön makinesi sesi', 'saç kurutma makinesinin sesi' gibi aramalar yaparak bu tarz videolara ulaşabilirsiniz.

2 Ay Aşısı Nelerdir, Bebeklerde 2 Ay Aşısı Ateş Yapar mı? Tıklayınız

2 (İki) Ve İki Buçuk Aylık Bebek Neler Yapar? Doktorlar Cevaplıyor Tıklayınız

2 Aylık (İki Aylık) Bebek Kaç Kilo Olmalı? Uzman Doktorlar Cevaplıyor Tıklayınız


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...