Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

2018 Masterchef Şampiyonu Uğur Kardaş kimdir, neden tutuklandı?

Mavi Kadın>Biyografi>2018 Masterchef Şampiyonu Uğur Kardaş kimdir, neden tutuklandı?

MasterChef yarışması 2018 şampiyonu Uğur Kardaş, Adıyaman'da bulunduğu sırada yaptığı 'kesik kol provokasyonu' ile ilgili gözaltına alınmıştı. Kardaş, tutuklandı.

Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye tek yürek depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor. MasterChef yarışmacılarından Uğur Kardaş, yardım etmek için gittiği Adıyaman sokaklarında sosyal medya hesabından yaptığı açıklama nedeniyle gözaltına alınmıştı. Kardaş'ın tutuklandığı öğrenildi.

''AFGAN BİRİ GELİP KOLUNU KESİP ALTINI ALIYOR''

Uğur Kardaş, yaptığı paylaşımda şu sözlere yer vermişti; 

"Yanlış anlamayın ama Allah benim bin belamı versin. Ellerime bakın, inşaatın altından ceset çıkıyor. Bu cesedi arkaya ayırıyorlar. Gelsin nakil aracı alsınlar diye. Afgan biri gelip kolunu kesip altınlarını alıyor.

Polise diyecek bir şeyim yok. Adamı öldürürler burada zaten. Gelip burada insanlar böyle niye yaşıyor ya. Sinirim bozuldu ya. Çıkan kadının kolunu kesmek... Allah bin belanı versin. Artık burada dayanamıyorum ben, psikolojim falan kalmadı."

SAVUNMASI ORTAYA ÇIKTI

Polis ekiplerinin titiz çalışması sonucu olayın gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkınca Uğur Kardaş, Adıyaman Halalimanı'nda gözaltına alındı. Kardaş verdiği ifadede, "Afgan uyruklu bir kişinin cesetlerin kolunu keserek altın aldığına ilişkin bir olaya şahit olmadım ancak şehirde bu tarz iddialar konuşuluyordu" diyerek kendisini savunmuştu.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Emniyet’ten Uğur Kardaş ile ilgili açıklama yapılmıştı;

"Sosyal medyada depremde yapılan çalışmalar hakkında provakatif paylaşımlar yaptığı tespit edilen Mustafa Uğur Kardaş isimli şüpheli Adıyaman Havalimanında yakalanmış, yapılan mülakatta özetle;

Kendisinin enkaz çalışması yaptığı esnada çevrede vatandaşlardan 'Enkaz altından çıkarılan cesetlerin yol kenarına konulduğunu, bir kaç kişinin kollarını kesip üzerinde bulunan altınların alındığını, hırsızların Afganistan uyruklu olduğunu duyduğunu, bu iddiasını kanıtlayacak herhangi bir somut delilinin olmadığı' şeklinde beyanlarda bulunmuştur'' denildi.

SÜLEYMAN SOYLU DA GÖZALTINA ALINDIĞINI DUYURMUŞTU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaptığı açıklamada Uğur Kardaş'ın ismini vermeden videoyu çeken kişinin Adıyaman'da gözaltına alındığını açıklamıştı. Soylu, şöyle konuşmuştu;

''Biraz önce Adıyaman'da gözaltına aldık. Veya 'Hatay'ın Samandağ ilçesine teröristler geldi, orada eylem yapacaklar' diye yalan söylüyorlar. Biraz önce Adıyaman'da gözaltına aldık. Bütün Türkiye'de hırsızlığın, yağmanın, güvensizliğin olduğuna dair bir anlayışı yaygınlaştırmaya çalışan, zehirli ve bu ülkenin insanına yakışmayan bir dille sosyal medyada karşı karşıyayız. Bu durum kabul edilemez. Kimse devleti hafife almasın. Bunu çok net söylüyorum. Milletin duygularıyla oynayan herkese hesabını en net şekilde sorarız" ifadelerini kullandı.

UĞUR KARDAŞ TUTUKLANDI MI?

Kardaş, 'Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma' suçundan Kahta Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla tutuklandı.

Kaynak : Mavi Kadın
Editör : Sema Acar
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...