Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

2023 fay hattı fay hattı sorgulama ekranı! Evimin altından fay hattı geçiyor mu? E-Devlet AFAD deprem fay hattı sorgulama nasıl yapılır?

Mavi Kadın>Yaşam>2023 fay hattı fay hattı sorgulama ekranı! Evimin altından fay hattı geçiyor mu? E-Devlet AFAD deprem fay hattı sorgulama nasıl yapılır?

Fay hattı sorgulama ekranı, meydana gelen depremin ardından gündemde en önemli konular arasında yer aldı. Vatandaşlar yaşadığınız bölgede fay hattının bulunup bulunmadığını ve bölgenin deprem riskini araştırıyor. Malatya, Gaziantep, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa, Hatay, Adana, Mersin, Adıyaman başta olmak üzere tüm illerde fay hatlarının sorgulanması artmış durumda. Peki, e devlet fay hattı sorgulama nasıl yapılır? Evimin altından fay hattı geçiyor mu? Hangi bölgelerden fay hattı geçiyor? İşte, 2023 fay hattı sorgulama e devlet ekranı…

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7,5 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye fay hattı haritası 2023 üzerinde araştırmalar devam ediyor.
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7,5 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye fay hattı haritası 2023 üzerinde araştırmalar devam ediyor.

‘Evimin altından fay hattı geçiyor mu’ sorusunun yanıtı yoğun bir şekilde araştırılıyor. Yurt genelinde büyük bir üzüntüye yol açan depremin ardından vatandaşlar evlerinin altından fay hattı geçip geçmediğini merak konusu oldu. MTA ve AFAD tarafından listelenen fay hatlarını birkaç adımda kolayca görüntülemek mümkün. Türkiye fay haritası görüntüleme ekranı, birkaç dakika içinde internet üzerinden kolayca görüntülenebiliyor. İşte, Türkiye fay hattı sorgulama ekranı...

EVİMİN ALTINDAN FAY HATTI GEÇİYOR MU?

Evinizin altından fay hattı geçip geçmediğini sorgulamak için, e-Devlet ekranından AFAD'ın hizmeti olan Türkiye Deprem Tehlike Haritaları İnteraktif Web Uygulaması üzerinden kolayca fay hattı sorgulama yapabilirsiniz.

Yaşadığınız bölgenin deprem riskini ve fay hatlarını sorgulamak için E-Devlet sistemine giriş yapın. Ardından Deprem Haritası Sorgulama sayfasına tıklayarak aktif fay hatlarını görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) resmi internet sitesi üzerinden de fay hatlarını görüntülemek mümkün.

FAY HATTI SORGULAMA

FAY HATTI NEDİR?

Yer kabuğunu oluşturan levhaların hareketleri sonucu oluşan gerilme ve sıkışmalar, yer kabuğunun bazı bölümlerinde enerji biriktirir. Bu enerjiler zaman zaman ortaya çıkar. Yer kabuğundaki bu hareketli kesimlere fay adı verilir. Birbirlerinin hareketlerini engelleyen levhalar sürtünmeye başlar, ve iki kütle arasında kalan fayların zorlanması sonucunda bu noktalarda gerilme enerji birikir. Zorlanma ve sürtünme sonunda şiddetli kırılmalar meydana gelir ve buna da deprem denir. Oluşan ilk harekete "deprem" (ana şok), şiddetli sarsıntının etkisiyle o bölgedeki yer kabuğunun zayıf diğer kısımlarının kırılmasına da "artçı depremler" (artçı şoklar) denir.

DOĞU ANADOLU FAY HATTI NEDİR?

Doğu Anadolu Fay Hattı Türkiye'nin doğusunda büyük bir fay hattıdır. Fay, Anadolu Levhası ve Arap Levhası arasındaki sınır boyunca uzanmaktadır. Doğu Anadolu Fay Hattı, Ölü Deniz Çatlağı'nın kuzey sonunda Maraş Üçlü Bitişme'sinden başlayarak kuzeydoğu istikametinde işler ve Karlıova Üçlü Bitişme'sinde sona erer ki burada Kuzey Anadolu Fay Hattı ile buluşur.

DOĞU ANADOLU FAY HATTI HANGİ İLLERDEN GEÇİYOR?

Doğu Anadolu Fay Hattı, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ, Bingöl, Muş'a kadar devam ettikten sonra Erzincan'dan itibaren Kuzey Anadolu Fay Hattı ile birleşir.

2023 fay hattı fay hattı sorgulama ekranı! Evimin altından fay hattı geçiyor mu? E-Devlet AFAD deprem fay hattı sorgulama nasıl yapılır?

TÜRKİYE DEPREM HARİTASI

Türkiye'de Kuzey Anadolu Fay Hattı ve Doğu Anadolu Hattı ve Batı Anadolu fay hattı olmak üzere toplamda 3 büyük fay hattı bulunur. İşte derece derece deprem bölgesi olan iller:

BİRİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

Deprem haritasında kırmızı renkte görülen iller birinci derece deprem bölgesi olarak adlandırılıyor.

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt...

İKİNCİ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

Deprem haritasında pembe renkte görülen ikinci derece riskli bölge olarak adlandırılıyor.

Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak başta olmak üzere, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum...

ÜÇÜNCÜ DERECE RİSKLİ BÖLGELER

Deprem haritasında sarı renkte iller üçüncü dereceden deprem bölgesi olarak geçiyor.

Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu'yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

EN AZ RİSKLİ BÖLGELER

Türkiye Deprem Haritasına göre deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman'dır.

Kaynak : Mavi Kadın
Editör : Nefise Anlağan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
3 Görüş
Ömer can07 Şubat 2023 - 23:31
Antep araban
Kader işlek07 Şubat 2023 - 22:50
Bursa birinci grupta biz Gemlik teyiz nekadar etkilenecek evet çoktur ama nekdar
Melek07 Şubat 2023 - 19:50
Köydeki insanlara ulaşılamıyor lütfen yardım edin
Sonraki Haber Yükleniyor...