Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

3 Aylık Bebek Neden Uyumaz Bebeğim Uyumuyor Nasıl Uyutulur

Mavi Kadın>Anne çocuk>3 Aylık Bebek Neden Uyumaz Bebeğim Uyumuyor Nasıl Uyutulur

Bebek büyütmenin en zor yanlarından biri de onun uykusuzluk problemiyle başa çıkmaktır. Bebek uyumayınca anne ve babasının rahat uyuması da mümkün olmaz. Kimi zaman beraber sabahlarlar ve işe uykusuz bir halde gitmek zorunda kalırlar.3 aylık bebekler

3 Aylık Bebek Neden Uyumaz Bebeğim Uyumuyor Nasıl Uyutulur

Bebek büyütmenin en zor yanlarından biri de onun uykusuzluk problemiyle başa çıkmaktır. Bebek uyumayınca anne ve babasının rahat uyuması da mümkün olmaz. Kimi zaman beraber sabahlarlar ve işe uykusuz bir halde gitmek zorunda kalırlar. 3 aylık bebeklerde de uykusuzluk sorunu ile sık karşılaşılır. Aslında doğrusunu söylemek gerekirse bebeğiniz 2-3 yaşına gelene kadar bu gibi uyku sorunları yaşaması tıbben normal kabul edilmektedir.

3 Aylık Bebek Kaç Saat Uyur?

3 aylık bebeğin uyku ihtiyacı günde yaklaşık 15 saat civarındadır. 4-5 saat gündüz uyur. Tabii bu süreyi hiç uyanmadan geçirmez. Gün içerisindeki uykusu 2-3 parça halinde olur. Geceleri de çoğunlukla 9-10 saat uyur. Bebeklerin kimisi gece boyunca kesintisiz uyur. Kimisinin gece uykusu ara sıra bölünür fakat bu, önceki aylarda olduğu gibi sık sık gerçekleşmez.

3 Aylık Bebekte Uykusuzluk Neden Olur?

Bebeklerde huzursuzluk ve uykusuzluk çeşitli sebepler yüzünden ortaya çıkabilir. Gaz sancısı, kolik, bebeğin aç olması, bebeğin fiziksel bir sağlık sorununun olması, bebeğin uyuduğu ortamın sıcaklığı, çok ışık alması, altının kirli olması gibi pek çok etken 3 aylık bebekte uykusuzluk yapabilir.

3 Aylık Bebeğin Uyuması İçin Öneriler

  1. 3 aylık bebeği uyutmak için ne yapılır? diye merak ediyorsanız yapmanız gereken ilk şeyin gazını çıkarmak olduğunu söyleyelim. Gazı var mı yok mu, uyutmadan evvel bundan emin olmalısınız. 3 aylık bebekte gaz sancısı gece uykusunun bölünmesine yol açabilir. Bebeğinizin başını omzunuza koyun ve sırtına nazikçe vurarak gazının çıkmasını sağlayın. Bu sayede bebeğiniz rahatlamış olacak ve huzurla uykuya dalacaktır. Bebeğinizi emzirir emzirmez yatağına yatırırsanız o gece uykuyu unutun!
  2. Bebeği uyutma yolları arasındaki bir diğer önemli husus, bulunduğu ortamın ışıklandırmasıdır. Bebek odası geceleri ışık almamalıdır. Karanlıkta uyumak onlar için daha kolaydır.
  3. Işıklandırmanın yanı sıra bebeğin yatağı da uykusunu doğrudan etkilemektedir. Bebek uyutma yöntemleri içerisinde ona uygun bir yatak seçmek de ön plana çıkmaktadır. Fazla yumuşak veya sert yataklarda mışıl mışıl uyuyamayabilir. Yün ve poler battaniyeler de bebeğinizi terletip uykusunu kesintiye uğratabilir.
  4. Humana İyi Geceler Çayı bebekleri rahatlatmakta ve daha çabuk uyumalarına yardım etmektedir. Aynı etkiye sahip farklı bebek çayları da vardır. İşte bu çayların kullanımı da bebek uyutma teknikleri listesinde yer almaktadır. Ancak doktora danışılmadan kullanılmamalıdır.
  5. Atarax şurup da bebeği sakinleştirir ve uykuya geçişini destekler. Bunu kullanmadan önce de mutlaka doktorunuza sormalısınız. Onay verirse dozu çok düşük olmak kaydıyla bebeğinize Atarax şurup verebilirsiniz. Doktorunuza bildirmeden kullanmamalısınız.
  6. Uyku öncesi banyo, bebeğinize çok iyi gelecek ve zorlanmadan uyumasına katkı sağlayacaktır. Bebeğinizin uyuma vakti yaklaşırken 'hadi bakalım, bıcı bıcı yapacağız' diyerek onu güzelce yıkayın. Sıcak su onu gevşetecek ve böylelikle uykuya dalması fazla zaman almayacaktır.
  7. Bebeğin giysileri de uykuya dalmasını etkiler. Yani bebeğe kalın ve dar şeyler giydirilirse uykuya dalarken zorluk çekecektir.

Ortam çok sessiz olursa bebek daha kolay uyur diye düşünülmektedir. Halbuki bebekler anne rahmindeyken gürültüye maruz kalmaktadır. Annenin organları sessiz sedasız çalışmaz. Onlar görevini yaparken farklı sesler meydana gelir. Bebek bu sesleri anbean işitir. Sizin konuşmanızı ve dışarıdan gelen diğer sesleri de pür dikkat dinler. Yani gürültü onun anne karnındaki hayatının bir parçası olmuştur. Bundan dolayı sesli ortamda uyumak onlar için zor değildir. Tabii ki bu, her ses için geçerli olmayıp; onların hoşlandığı sesler için geçerlidir. Mesela bebekler saç kurutma makinesinin sesini, çamaşır makinesinin sesini severler. Bu seslerle kendilerinin güvende olduklarına iyice ikna olurlar ve huzur içinde uykuya dalabilirler. Ancak bebeğinizi uyutmak için her dakika makine çalıştıramazsınız ki, öyle değil mi? Merak etmeyin, başka bir çözümü daha var: Google'ı açıp balina sesi, yağmur sesi vb. yazın. Çıkan sonuçlar işinize yarayacaktır. Düzenli bir frekansta ilerleyen bu tür hoş sesler bebeğinizin uykuya dalmasına yardımcı olacaktır. Youtube üzerinde de bebekleri sakinleştiren sesler bulunmaktadır. Saç kurutma makinesi, fön makinesi veya süpürge seslerinin videolu olarak yayınlandığı kanallardan bu gibi içerikleri bularak bebeğinize dinletirseniz uyuması kolaylaşacaktır.

3 (Üç) Aylık Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalı, 3 Aylık Bebekler Ne Yer? Tıklayınız

3 Aylık Bebek Ne Kadar Emer, Kaç Ml, CC Süt İçer? Doktorlar Cevaplıyor Tıklayınız


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...