Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

35 Haftalık Gebelikte Adet Sancısı Gibi Ağrı Ve Doğum Belirtileri

Mavi Kadın>Anne çocuk>35 Haftalık Gebelikte Adet Sancısı Gibi Ağrı Ve Doğum Belirtileri

Hamileliğin son haftalarında doğum yaklaştıkça rahimde sancılar artar. Hamileliğin 35. Haftasında görülen kasılmalar, sancılar ya normal doğum kasılmasıdır yahut da Braxton-Hicks kasılmaları denilen yalancı doğum kasılmasıdır. Braxton-Hicks

35 Haftalık Gebelikte Adet Sancısı Gibi Ağrı Ve Doğum Belirtileri

Hamileliğin son haftalarında doğum yaklaştıkça rahimde sancılar artar. Hamileliğin 35. Haftasında görülen kasılmalar, sancılar ya normal doğum kasılmasıdır yahut da Braxton-Hicks kasılmaları denilen yalancı doğum kasılmasıdır. Braxton-Hicks kasılmaları gerçek doğum kasılması değildir, yalnızca kadını doğuma hazırlarlar.

35. Haftada Normal Doğum Sancısı İle Braxton-HicksKasılmaları Arasındaki Fark Nedir?

  1. Hamileliğin 35. haftasından itibaren anne adayı sancılar, gebelikte kasılma hissetmeye başlar. Doğumun habercisi olan bu sancılar Braxton-Hicks kasılmaları olarak adlandırılır. Gerçek doğum kasılmaları ağrılı, daha uzun süreli ve düzenlidir. Oysa Braxton-Hicks çoğunlukla ağrısız, daha kısa sürelidir ve düzensizdir.
  2. 35 haftalık gebelikte meydana gelen yalancı doğum sancıları anneyi doğuma hazırlar. Braxton-Hicks ile gerçek doğum sancısı arasındaki fark kasılmaların düzensiz aralıklarla gerçekleşmesidir.
  3. Gerçek doğum sancısı yaklaşık 30-70 saniye devam eder, doğum zamanına doğru sancılar giderek sıklaşır. 5 dakika arayla meydana gelen bu sancıları Braxton-Hicks kasılmalarından ayıran en önemli şey düzenli olmasıdır.
  4. Aynı zamanda yalancı doğum sancıları hafiftir. Bazen kasılmaların şiddeti değişmez, bazen de iyice hafifleyerek durur. Halbuki gerçek doğum sancısının şiddeti gittikçe artar.
  5. Braxton-Hicks kasılmalarının ne kadar süreceği belli olmaz. Kimi zaman 30 saniye, kimi zaman 2 dakikanın üzerinde seyredebilir. Gerçek doğum kasılmaları ise önce 30-90 saniye kadar devam eder, sonra daha uzun sürmeye başlar.
  6. Braxton-Hicks kasılmaları karın bölgesinin alt kısmında ya da belirli bir noktada hissedilirken gerçek doğum sancıları orta bölümde, hatta karnın tamamında hissedilir.
  7. Gerçek doğum sancısı pozisyon değiştirmekle kaybolmaz. Tam aksine hareket edince daha da yoğunlaşabilir. Ancak Braxton-Hicks kasılmaları pozisyon değiştirildiğinde kesilebilir. Anne adayı sancısı olduğu halde uykuya dalabiliyorsa bu yalancı doğum sancısıdır.

35. Haftada Braxton-Hicks Kasılmalarını Azaltmak için Neler Yapılabilir?

Braxton-Hicks kasılmaları yalancı doğum sancısı olarak da bilinir ve hamileliğin son haftalarında gerçekleşir. -Deyim yerindeyse- doğum öncesi prova olarak nitelendirilebilecek bu kasılmalar belirli aralıklarla olmaz, düzensizdir.Braxton-Hicks kasılmaları meydana geldiğinde şunlar yapılmalıdır;

  1. Farklı bir pozisyona geçin: Kasılmalar geldiğinde ayaktaysanız uzanın, oturuyorken ya da yatıyorken olduysa biraz yürüyün.
  2. 10-15 dakika Ilık bir duş alın.
  3. 1 fincan bitkisel çay, birkaç bardak ılık su ya da 1 bardak ılık süt için.
  4. Uyumaya çalışın.
  5. Sizi rahatlatacak yöntemlere başvurun. Masaj faydalı olacaktır.

35 Haftalık Gebelikte Doğumun Başladığı Nasıl Anlaşılır?

Gebeliğin 35. haftasından itibaren sancılar hissedilmeye başlanacaktır. Bunlar yalancı doğum sancıları olabileceği gibi gerçek doğum kasılmaları da olabilir. Eğer sancı belden girip karnın alt bölgesine ve kasıklara doğru yayılan şiddetli bir sancı ise gerçek doğum sancısıdır. Bu ağrılar 6-7 dakikada bir olmaya başlarsa -su gelmese bile- derhal doktora gidilmesi gerekir. Fakat bazı anne adaylarında bu gibi sancılar olmaz ve doğrudan su gelir. Bu ise doğumun başladığını gösterir.

35 haftalık hamilelikte erken doğuma işaret eden önemli belirtilerden biri kasıkları ve bel bölgesini saran, adet ağrısı tarzındaki ağrılardır.

Kırmızıya çalan lekeler de doğumun başladığını haber verir. Bu durum nişan gelmesi olarak adlandırılır. Rahim ağzında bebeğin enfeksiyonlardan korunmasını sağlayan bir bariyer vardır. Bu bariyer açıldığında bir miktar kanama olur. Akıntıyla karışık olan bu kanama, 'bebek dışarı çıkmak için rahime baskı uyguluyor, rahim açıldı' anlamını taşır. Yani doğum başlamıştır.

35 Haftalık Gebelik Ve 35 Haftalık Bebek Kilosu, Boyu Gelişimi Tıklayınız


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...