Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

5 Aylık Bebek Boy, Kilo Ve Baş Çevresi Ölçüleri Kaç Olmalı?

Mavi Kadın>Anne çocuk>5 Aylık Bebek Boy, Kilo Ve Baş Çevresi Ölçüleri Kaç Olmalı?

Her anne bebeğinin sağlıklı büyüyüp gelişmesini, fiziksel olarak da akranlarından geri kalmamasını ister. Bebeğiniz 5 aylıksa ve onun gelişiminin normal olup

5 Aylık Bebek Boy, Kilo Ve Baş Çevresi Ölçüleri Kaç Olmalı?

Her anne bebeğinin sağlıklı büyüyüp gelişmesini, fiziksel olarak da akranlarından geri kalmamasını ister. Bebeğiniz 5 aylıksa ve onun gelişiminin normal olup olmadığını merak ediyorsanız, WHO Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, 5 aylık bebeklerin büyüme standartları şu şekildedir: 5 aylık erkek bebeklerin ortalama kilosu 7.5 kg, boyu 65,9 cm, kız bebekler için kilo 6.9 kg, boy ise 64 cm'dir.

5 aylık bebeğin kilosu kaç olmalı? 

Ülkemizdeki ortalama değerler, alt sınır ve üst sınır nedir?

5 aylık kız bebeklerde kilo; altı sınır; 5000 gr., ortalama kilo 6900 gr., üst sınır; 8.600 gr.'dır. 5 aylık erkek bebeklerde ise kilo; altı sınır; 5000 gr., ortalama kilo 7100 gr., üst sınır; 9 kg'dır.

5 aylık bebeğin boyu kaç olmalı,  ülkemizdeki ortalama değerler, alt sınır ve üst sınır nedir?

5 aylık kız bebeklerde boy; altı sınır; 57 cm., ortalama boy 64 cm., üst sınır; 70 cm'dir. 5 aylık erkek bebeklerde ise boy; altı sınır; 58 cm, ortalama boy 64 cm., üst sınır; 71 cm'dir.

5 aylık bebeklerde baş çevresi kaç olmalı?

5 aylık baş çevresi kız bebeklerde; altı sınır; 38.9 cm, ortalama, 41.5 cm, üst sınır; 43.6 cm. 5 aylık baş çevresi erkek bebeklerde; altı sınır; 39.5 cm, ortalama, 41.5 cm, üst sınır; 44.9 cm.

5 aylık kız veya erkek bebek için en uzun boy, en kısa boy, en fazla ve en düşük kilo kaçtır?

Bebeklerdeki boy ve kilo oranı ırktan ırka göre değişiklik gösterebilmektedir. Ülkemizde 5 aylık erkek bebek için en düşük kilo ağırlığı 5100 gr, en fazla kilo ise 9000 gr.'dır. 5 aylık erkek bebek için en kısa boy 58 cm iken, en uzun boy ise 70 cm'dir.

5 aylık kız bebek için en düşük kilo 5000 gr, en yüksek kilo ise 8700 gr'dır. 5 aylık kız bebek için en kısa boy 57 cm, en uzun boy ise 70 cm'dir.

5 aylık bebek boy, kilo ve baş çevresi ile ilgili doktorlara sorular

Sual: Oğlum 5 aylık boyu 67 cm. ve 7800 gr. gelişmini değerlendirirmisiniz? Geçtiğimiz ay sadece 150 gr almış. Ek gıdalara geçmelimiyim? Doymuyor olabilirmi?

CEVAP Beslenme Uzmanı Burcu Özen'in cevabı: (Bebeğinizin ayına göre olması gereken vücut ağırlığı, yani 5 aylık bebeğin olması gereken kilo 7500 gramdır. Bebeğinizin boyu ve vücut ağırlığına göre gelişimi gayet iyi.İlk 6 aylık periyod için bebeklerin aylık yaklaşık 800 gram almaları tahmin edildiği için 150 gram düşük bir ağırlık olarak görülmektedir. Bu durumun nedenini saptamak için mutlaka doktorunuz ve beslenme uzmanınızla görüşmelisiniz. Ancak bunu bebeğinizin  doymaması olarak değerlendirmeyin. İlk 6 ay boyunca anne sütünün bebeğiniz için en ideal besin olduğunu unutmayın. Ek gıdalara geçmek için 6 ayı doldurmasını bekleyin.)

Sual: Bebeğim 5 aylık şuan ki baş çevresi 40 cm. doğdugu zamanki ölçüleri ise boy 49cm kilo 3.470 ve baş çevresi ise 34cm. Şuan baş çevresi sizce normal mi? biraz endişe ediyorum ve ileride problem yapmasından korkuyorum cevaplarsanız sevinirim.

CEVAP Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Seydi Battal Gölgeli'nin cevabı: (Bebeğinizin baş çevresi akranlarınınki ile kıyaslanınca alt sınırda. Baş çevresinin aylık büyüme miktarı ve bıngıldak büyüklüğüne göre takip edilmesi gerekir. Şimdilik endişelenecek bir durum yoktur.)

5 Aylık Bebek Gelişimi Nasıl Olmalı, 5 (Beş) Aylık Bebek Neler Yapar? Tıklayınız

5 (Beş) Aylık Bebek Çorbaları En Lezzetli Besleyici 9 Farklı Tarif Tıklayınız

Bebekler Hangi Ayda Kaç Kilo Olmalı Ve Boyları Kaç Olmalıdır? Tıklayınız

5 Aylık Bebek Ne Yer? (5 Aylık Bebek Yemekleri, Kahvaltısı, Çorbaları) Tıklayınız


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...