Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Ağız, Nefes Kokusu Neden Olur, Nasıl Önlenir, Nasıl Geçer?Kesin Çözüm

Mavikadin>Yaşam>Ağız, Nefes Kokusu Neden Olur, Nasıl Önlenir, Nasıl Geçer?Kesin Çözüm

Tıbbi adı Halitosis olan ağız kokusu sık karşılaşılan ağız diş sağlığı sorunlarındandır. Ağız kokusu diş çürüğünden sinüzite kadar pek çok nedenden

Ağız, Nefes Kokusu Neden Olur, Nasıl Önlenir, Nasıl Geçer?Kesin Çözüm

Tıbbi adı Halitosis olan ağız kokusu sık karşılaşılan ağız diş sağlığı sorunlarındandır. Ağız kokusu diş çürüğünden sinüzite kadar pek çok nedenden kaynaklanabilmektedir. Bu makalemizde Prof Dr. İbrahim Saraçoğlu, Prof. Ahmet Maranki, Bitki Uzmanı Suna Dumankaya tarafından verilen ağız kokusunu yok eden doğal tariflere yer verdik. Öncelikle ağız kokusunun nedenleri hakkında bilgi verelim;

Ağız kokusu neden olur?

  1. Diş çürüğü ve diş eti enfeksiyonları
  2. Genetik
  3. Burundan değil ağızdan nefes alıp verme alışkanlığı
  4. Mide problemleri
  5. Sinüzit
  6. Kullanılan ilaçların yan etkileri
  7. Bademcik iltihabı
  8. İyi temizlenmeyen protezler, kırılmış dişler, kırılmış dolgular, yirmi yaş dişleri
  9. Diş ve ağız içi enfeksiyonlar
  10. Yemek borusu ile ilgili sorunlar (reflü gibi)
  11. Üst solunum yolu enfeksiyonu
  12. Şeker Hastalığı ( ağızda aseton kokusu)
  13. Böbrek Yetmezliği( ağızda balık kokusu)
  14. Beslenme alışkanlığı (soğan-sarımsak- tok yatma gibi)
  15. Sigara içme
  16. Karaciğer ve bağırsak hastalıklarında oluşan ağız kokusu
  17. Dildeki mantar enfeksiyonları

Sual: Doktor bey sizi televizyon ekranlarından tanıyorum. Benim sorunum ağız kokusu. Dişlerimi fırçalasam da hijyenime dikkat etsem de ağız kokum geçmiyor. Ağız kokusundan kurtulmak için doğal bir tarif verir misiniz?

CEVAP

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun cevabı: (Yaklaşık bir su bardağı kaynamakta olan klorsuz suya bir tatlı kaşığı adaçayı atılır ve on dakika ağzı kapalı olarak kısık ateşte demlenir. Demleme süresi tamamlandıktan sonra bitki daha fazla suyunun içinde bekletilmez, mutlaka süzüp ayrılır. Günde iki-üç defa gargara yapılır. Ayrıca, beraberinde bir ay boyunca her gün bir çay bardağı adaçayı içilir. Hazırlanan gargara kırk sekiz saat bozulmadan banyo dolabınızda durabilir.)

Sual: Ağzım kokuyor. Kimseyle iletişim kuramaz hale geldim. Diş fırçalamak hiçbir işe yaramıyor. Bu sorunun ortadan kalkmasını sağlayacak bir formülünüz var mı?

CEVAP

Bitki Uzmanı Suna Dumankaya’nın cevabı: (Ağız kokusu diş çürüğünden sorundan kaynaklanabilir. Bu nedenle size bir diş doktoruna da gitmenizi öneririm. Ayrıca her gün 500 gram suyun içine bir çubuk tarçın ve bir tatlı kaşığı karanfil atıp bu karışımı bir cezvenin içinde kaynatın. Bu karışımı ağız gargarası olarak kullanın ve gün boyunca yanınızda bulundurun. Çantanızda her zaman karanfil de bulunsun. Karanfil çiğnemek ağız kokusuyla mücadelede birebirdir. Bir diğer tarifim; bir su bardağı suyun içine bir çay kaşığı karanfil ve bir adet çubuk tarçın atıp, bunları yaklaşık üç dakika kaynatın.  Bu karışım sabaha kadar demlensin. Ardından da, sabah akşam ağzınızı bu karışımla çalkalama alışkanlığı kazanın. Ayrıca anason, kişniş ve adaçayı yapraklarını demleyerek hazırladığınız çay ile de ağzınızı çalkalayabilirsiniz.)

Sual: Ağız kokum çok kötü. Kesin bir çözüm bildirir misiniz?

CEVAP

Prof Dr. Ahmet Maranki’nın cevabı: (Ağız kokusunu gidermek için: 105 gram kabuğu soyulmuş limon, 3,5 gram karanfil, 3,5 gram hindistan cevizi, 3,5 gram sivri biber, 3,5 gram kakule, 3,5 gram tarçın, 3,5 gram havlican, 3,5 gram kuru zencefil ve 700 gram misk. Tüm bu malzemeler balla karıştırılarak macun haline getirilip tüketiliyor. Karışım, ağız kokusuna iyi geldiği gibi sindirimi de kolaylaştırıyor.)

Sual: Oruç tutuyorum. Gün içinde açlıktan ağzımın koktuğunu fark ettiğim oluyor. Uzun süreli açlığın ve susuzluğun yol açtığı ağız kokusunun önüne geçmek için uygulayabileceğim etkili bir formülünüz var mı?

CEVAP

Bitki Uzmanı Suna Dumankaya’nın cevabı: (Sahurdan sonra yatmaya hazırlanırken iki adet çubuk tarçın, iki adet kakule ve bir çay kaşığı karanfili bir su bardağı kadar suyun içinde kaynatın. Ardından da demlenmeye bırakın. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra, bu suyla ağzınızı çalkalayın. Yatmadan önce taze nane veya karanfil çiğnemek de oruçtan kaynaklanan ağız kokusuyla mücadelenizi kolaylaştıracaktır.)

Sual: Ağız kokumun geçmesi için etkili doğal bir tarif verir misiniz?

CEVAP

Biyolog-Kozmetolog Pervin Bulgak’ın cevabı: (Yarım çay bardağı adaçayı 1 limonun suyu 1 limonun kabukları (rendeleyin veya doğrayın) 2 damla lavanta yağı 1 litre kaynamış su. Tüm malzemeleri karıştırın. Bunu hazırlayıp dişimizi fırçaladıktan sonra bununla gargara yapıyoruz. Su sıcakken gargara yapmayınız.)

Sual: Ağız kokusunun geçmesi için tavsiyelerinizi bekliyorum. Ağız kokusunun geçmesi için ne önerirsiniz?

CEVAP

Prof Dr. Osman Müftüoğlu’nun cevabı: ( Karanfil çiğneyin, her gün yoğurt yiyin, sık sık ve bol su için, tarçın kullanın, yatmadan önce gargara yapın, ağız kokusu mide, yemek borunuz ve boğazınızdaki sorundan kaynaklanabileceğinden doktora gidin.)

Koltuk Altı Kokusu Ve Ter Kokusu Neden Olur, Nasıl Önlenir? Tıklayınız


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...