Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Anne Karnında Bebek Hareketleri Bebeğin Çok Hareketli Olmasının Sebepleri

Mavi Kadın>Anne çocuk>Anne Karnında Bebek Hareketleri Bebeğin Çok Hareketli Olmasının Sebepleri

Anne adaylarının en çok merak ettikleri sorular şunlardır; 2,3, 4 aylık bebek anne karnında hareket eder mi bebeğim hareket etmiyor, anne karnında bebeği hareket ettirmek,

Anne Karnında Bebek Hareketleri Bebeğin Çok Hareketli Olmasının Sebepleri

Anne adaylarının en çok merak ettikleri sorular şunlardır; 2,3, 4 aylık bebek anne karnında hareket eder mi bebeğim hareket etmiyor, anne karnında bebeği hareket ettirmek, oynaması için ne yapmalı, 11, 15, 17, 19 haftalık bebek hareketleri hissedilir mi, bebek hareketleri ne zaman azalır, hamilelikte bebek ne zaman hissedilir? Bebek hareketlerinde azalma neden olur doğum belirtisi mi hamilelikte erkek bebek ne zaman nasıl hareket eder, bebeğim çok hareketli, gebelik bebeğin çok hareketli olması normal mi, bu durum neden kaynaklanır ,38 haftalık gebelikte bebek hareketleri azalır mı? Bu makalemizde tüm bu soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Anne adaylarının en çok merak ettiği hususlardan biri de hamilelikte anne karnındaki kız veya erkek bebeğin hareketlerinin ne zaman hissedileceği konusudur. Bu konuda Kadın Sağlığı ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Petek Arıoğlu şu bilgileri veriyor; Anne karnındaki bebeğin hissedilme zamanı, ayı kişiden kişiye gebeden gebeye değişen bir durumdur. Genellikle anne tarafından bebeğin hareketleri, hamileliğin 16 ila 22. haftaları arasında hissedilir. Ancak ilk defa hamile olan kadınlar için bebeğin hareketlerinin hissedilmesi, 24 ve 25. haftayı bulabilir. Daha önce doğum yapmış tecrübeli anneler ise 13. haftadan itibaren bebeğin hareketini hissetmeye başlayabilir. Henüz gebe olduğundan habersiz olan anne adayları bebek hareketlerini bağırsak hareketleriyle karıştırabilir. Bebeğin hareketlerini zayıf olan anne adayları kilolu anne adaylarına nazaran daha erkenden hissetmeye başlayabilir.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Alper Mumcu bebek hareketleri konusunda şu bilgileri veriyor;  İlk defa gebe olan kadınlar bebeğin ilk hareketlerini genelde 18 ila 24. haftaları arasında hissederler. Daha önce anne olmuş, gebeliği tatmış kadınlar ise hem ne hissettiklerini bildikleri için hem de ilk gebeliğe göre rahim daha gergin olduğu için daha erken haftalarda bebeğin hareketini fark edebilirler.  Normalde bebeğin 4 saatte en az 10 kez hareket etmesi gerekir. Şayet bu sayı 10'dan az ise doktorunuzla irtibata geçin.

Bebeğin hareketlerinin ne zaman hissedileceği hususunda Kadın Doğum Doktoru Ahmet Özgür Yeniel şu bilgileri veriyor; Aslında bebeğin hareketi anne karnında daha erken zamanlarda başlamasına rağmen bu hareketlerin anne tarafından hissedilmesi genellikle 20. haftadan sonra gerçekleşir. Ancak daha önce hamilelik tecrübesi olmuş kadınlar bebeğin hareketlerini daha erken zamanlarda hissetmeye başlayabilir.

Bebeğim Hareket Etmiyor Ne Yapmalıyım? Kadın Doğum Doktoru Ahmet Özgür Yeniel Anlatıyor

Gün boyu bebekten hiç ses seda çıkmıyorsa, hareketini hiç hissetmiyorsanız, yapacağınız en doğru şey bir- iki saat dinlenmek ve enerji veren bir şeyler yiyip içmektir. Sizin hareketsiz konumda bulunmanız, enerji veren şeyler yiyip içmeniz bebeğinizi harekete geçirecektir. Bu önerilerimize rağmen bebekteki hareketsizlik devam ediyorsa endişeye kapılmayın, 1 gün boyunca bebek hareketi hissetmezseniz yada az hissederseniz doktorunuza bu durumu bildirmeniz iyi olacaktır.

Anne Karnında Bebeği Hareket Ettirmek İçin Ne Yapmalı? Kadın Doğum Doktoru Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Alper Mumcu Anlatıyor

Şekerli bir şeyler tüketin. Yatağınıza yatıp uzanın, gevşeyin, rahatlayın. Şayet bebeğiniz 28 haftayı geçmişse sırt üstü yatmayı deneyin.

Anne Karnında Bebeğin Çok Hareketli Olmasının Sebepleri

Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Çepni, bu konuda şu bilgiyi veriyor;Bebeğin bir günde ayrı zamanlarda 20 defa ve fazla hareket etmesi iyi olduğunu gösterir. Yine bir günde ayrı zamanlarda 10 defadan fazla hareket etmesi yeterlidir.

Kadın Sağlığı ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Petek Arıoğlu ise şu bilgiyi veriyor; Bebek hareketleri, onun yeterince oksijen aldığının, etrafında yeterince sıvı bulunduğunun ve iyi bir şekilde beslendiğinin göstergesidir.

Anne Karnında Bebek Ne Zaman Hareket Eder, 3, 4 Aylık Bebek Anne Karnında Hareket Eder mi? Kadın Doğum Doktoru Serkan Oral Anlatıyor

Anne karnında bebek hareketleri hamileliğin ilk 3 ayı içerisinde başlar.  Ancak çoğu anne adayı ilk 3 ayda bu hareketleri pek hissedemez. İlk defa gebe kalanların bebeğin hareketlerini hissetmeye başlaması genellikle hamileliğin 20 ila 24. haftaları arası gerçekleşir. Daha önce gebe kalmış tecrübeli kadınlar ise 16. haftanın yani 4. ayın ardından bebek hareketlerini hissetmeye başlayabilir.

Bebek Hareketleri Nerede Hissedilir?

Bebek henüz çok küçük ise bebeğin ilk hareketleri kasık bölgesinde olur, ileriki aylarda ise göbek çevresinde, göbek altında, göbek deliği hizasında yahut bebek o an rahmin hangi bölgesindeyse bebeğin hareketlerini orda hissedebilirsiniz.

Bebek Hareketleri Ne Zaman Azalır?

Bebek stres altındaysa bebeğe yeterince oksijen gitmiyorsa, amniyon sıvısı azaldıysa, bebek iyi beslenmiyorsa bebek hareketleri azalabilir.

38 Haftalık Gebelikte Bebek Hareketleri Azalır mı?

38. haftada bebek artık doğum kanalına yerleşmeye başladığından, doğum yaklaştığından bebeğinizin hareketlerinin azalması, daha az hareket ettiğin hissetmeniz normal bir durumdur.

Anne Karnındaki Bebeğin Hareket Etmesi İçin Uzman Önerileri

  1. Çok hızlanmadan tempolu koşmak bebeği harekete geçirebilecek etkili yöntemlerdendir.
  2. 22-26. haftalar arasında, ceninin görme yeteneği geliştiği için aydınlık ve karanlığı ayırt edebilirler. Bu nedenle midenizin üzerine el feneri gibi ışık kaynağı tutatsanız, bebeğinizin tepki göstereceğini, harekete başlayacağını hissedebilirsiniz.
  3. Bir bardak süt veya portakal suyu için. Bu içecekler, annenin sindirim sistemine canlandırıcı etki yapar, glikoza tepki olarak bebek hareket etmeye başlar. Bebeği harekete geçirmek için yüksek fruktozlu içecekler ve kafein yerine, meyve suyu gibi doğal şekerler  içeren besinler tüketin.
  4. Peynir ve kraker, fıstık ezmeli kızarmış ekmek, yoğurt ya da meyve ve fındık gibi sağlıklı bir atıştırmalık yemek de bebeğinizi uyarıp harekete geçirebilir.
  5. Hafif hafif karnınıza göbek bölgenize vurmanız da bebeği harekete geçirebilir.
  6. Anne karnındaki bebeğin sizi duyması, bebek 22-26 haftalık olduğunda başlar. Bebek artık sizi duyduğundan onla bol bol konuşmanıza harekete geçmesine yardımcı olabilir.

En Yeni, Modern Kız Bebek İsimleri Ve Anlamları 2017 Tıklayınız

Hamilelikte Bebeğin Gelişimi İçin Neler Yemeli? Tıklayınız

Erkek İsimleri Ve Anlamları En Güzel Erkek Çocuk İsimleri 2018 Listesi Tıklayınız


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...