Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Anne Sütü Isıtılır mı Buzluktaki Dolaptaki Anne Sütü Nasıl Isıtılır?

Mavikadin>Anne çocuk>Anne Sütü Isıtılır mı Buzluktaki Dolaptaki Anne Sütü Nasıl Isıtılır?

Bebeğin gelişimi için gereken en önemli besin anne sütüdür. Onun gereksinim duyduğu besin öğelerinin hepsi anne sütünde vardır. Örneğin vitaminler, proteinler ve antikorlar; anne sütünün içerdiği besin maddelerinden yalnızca birkaçıdır. Yeni doğan

Anne Sütü Isıtılır mı Buzluktaki Dolaptaki Anne Sütü Nasıl Isıtılır?

Bebeğin gelişimi için gereken en önemli besin anne sütüdür. Onun gereksinim duyduğu besin öğelerinin hepsi anne sütünde vardır. Örneğin vitaminler, proteinler ve antikorlar; anne sütünün içerdiği besin maddelerinden yalnızca birkaçıdır. Yeni doğan bebekler ilk 6 ay boyunca anne sütüyle beslenmelidir. Fakat sütünüz çok geliyorsa ya da emzirmekte zorlanıyorsanız bebeğinize vermek için sütünüzü sağıp uygun bir ortamda muhafaza etmelisiniz. Bunun için piyasadaki süt saklama kaplarından/poşetlerinden faydalanabilirsiniz.

Anne Sütü Nasıl Isıtılır?

Buzlukta veya dondurucuda muhafaza edilen anne sütü bebeğe verilmeden önce ısıtılmalıdır. Anne sütü kolayca ısıtılır fakat aşırı derecede ısıtılması yanlış olacaktır. Sütün ısınırken besin değerinden bir şey eksilmemesi için bazı hususlara dikkat etmek gerekir.

Anne sütü sıcağa maruz kalınca etkisini kaybeder. İçeriğindeki maddeler sıcağa karşı duyarlıdır ve bu yüzden doğru ısıtılması önemlidir.

Anne sütünü doğru ısıtma yöntemi şudur;

Donmuş haldeki anne sütünün çözünmesi için bir kâseye sıcak ya da su koyun. Donmuş anne sütünün bulunduğu şişeyi veya poşeti kâsenin içerisine yerleştirin. Kısaca benmari usulü ısıtın. Anne sütünü ateşin üzerine koyarak ılıtmaya çalışmayın ve kaynatmayın. Süt ılıyınca bebeğinize verebilirsiniz. Erittiğiniz anne sütünü yeniden donduramazsınız. Bu nedenle buzluktan çıkarmış olduğunuz anne sütünü bebeğinizin gün içinde tüketmesini sağlamalısınız.

Eğer donmuş sütü hemen kullanmak zorundaysanız ve bekleyecek vaktiniz yoksa sıcak suda eritebilirsiniz. Fakat sütün içerisine su kaçırmamaya dikkat etmelisiniz.

Isıtılan anne sütü tekrar ısıtılırsa ciddi besin kaybına uğrar. Bu nedenle tekrar ısıtmak önerilmez.

Mikrodalgada Anne Sütü Isıtılır mı?

Sütün olduğu kabı sıcak suyla dolu bir kabın içine oturtarak uygun sıcaklığa gelene kadar beklemelidir. Anne sütünü ısıtmanın en sağlıklı yöntemi budur. Asla cezveye koyulup doğrudan ateşin üzerinde ısıtılmamalıdır. Mikrodalgada ısıtmaktan da uzak durulmalıdır. Anne sütü enfeksiyonları önleyen (anti-infektif) bir besindir. Fakat mikrodalgada ısıtılırsa bu etkisi azalır.

Anne Sütü Hangi Koşullarda Ne Kadar Süre Saklanabilir? Dr. Gülnihal Şarman Anlatıyor

Anne sütünün doğru saklanması çok mühimdir. Eğer sütü 1 gün içinde kullanmayacaksanız hiç bekletmeden dondurmalısınız. Anne sütünün dondurulması ve saklanmasında 3 önemli kural vardır:

  1. Anne sütünü derin dondurucuda 3 ay boyunca saklayabilirsiniz.
  2. Anne sütünü dondurmayacaksanız buzdolabında en fazla 3 gün bekletebilirsiniz. Donmamış anne sütünün bozulmaması için için buzdolabındaki sıcaklık 6 derece olmalıdır.
  3. Anne sütü dışarıda en çok 3 saat bekleyebilir.
  4. Hava çok sıcaksa ve evinizin ısısı 25 derecenin üzerindeyse anne sütünü açıkta bekletmemelisiniz.

Anne Sütü Nasıl Sağılır?

Göğüs pompası kullanmak anne sütünü sağmanın en kolay yoludur. Anne sütü sağma makinesi adı altında satılan manuel ve elektrikli göğüs pompaları vardır. Elle sıkılan pompalar daha ucuzdur. Fakat manuel yapmak sizi yoruyorsa elektrikli olanları tercih edebilirsiniz.

  1. Göğüslerinize masaj yapmak anne sütünü sağmanıza yardım eder.
  2. Yine sıcak bir duş yapmanız, sıcak havlu uygulamanız da sütün akışını kolaylaştıracaktır.
  3. Anne sütünün gelmesi için sütü sağma önce öncesinde sıcak içecekler içilebilir

İbrahim Saraçoğlu Anne Sütünü, Kalitesini Artıran Süt Yapan Yiyecekler Tıklayınız

Anne Sütü Neden Azalır? Emzirme Döneminde Süt Azalması Ve Kesilmesi Tıklayınız


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...