Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Bebeğin Eşi Aşağıda Olanlar Yukarı Çıkması İçin Ne Yapmalı

Mavi Kadın>Anne çocuk>Bebeğin Eşi Aşağıda Olanlar Yukarı Çıkması İçin Ne Yapmalı

Plasenta bebeği koruyan ve besleyen rahime bitişik bir organdır. Doğumla beraber vücuttan atılır. Plasentanın diğer adı bebeğin eşidir. Plasenta hamileliğin ilk haftalarında aşağıda olabilir. Bu genellikle normal kabul edilir. Bebeğin eşinin yukarıya

Bebeğin Eşi Aşağıda Olanlar Yukarı Çıkması İçin Ne Yapmalı

Plasenta bebeği koruyan ve besleyen rahime bitişik bir organdır. Doğumla beraber vücuttan atılır. Plasentanın diğer adı bebeğin eşidir. Plasenta hamileliğin ilk haftalarında aşağıda olabilir. Bu genellikle normal kabul edilir. Bebeğin eşinin yukarıya çıkması için herhangi bir şey yapılamaz. Ancak yine de kadın doğum uzmanı doktora gidip rahim ağzı uzunluğu ölçülmeli, erken doğum riski olup olmadığı değerlendirilmelidir. Plasenta, hamileliğin son haftalarına doğru, 24. Haftadan itibaren yukarı doğru hareket eder ve yukarıda kalır.

Plasenta, 'bebeğin eşi' diye de bilinmektedir. Bu organ anne karnındaki bebeğin beslenmesini ve korunmasını sağlamaktadır. Plasentanın yeri tam olarak gebeliğin 28. haftasında netleşecektir. Geçici bir organdır ve doğuma kadar bebeğin yanındadır. Doğumla beraber dışarı atılır. Plasenta, hamilelik boyunca yaşamsal öneme sahiptir. Bebeğin sağlıklı bir şekilde doğmasından sorumludur. Plasentanın konumu ve yapısı ultrasonda belli olur. Fakat plasenta ultrason muayenesinde hemen görülmez. Bunun için hamileliğin 18.-20. haftalarını beklemek gerekecektir.

Hamilelikte Plasentanın Aşağıda Olması (Bebeğinin Eşinin Aşağıda Olması) Nedir?

Plasenta, anne ve bebek arasında kan alışverişini sağlayan, bebeğinizi besleyen organdır. Plasenta yani bebeğin eşi, hamileliğin ilk haftalarında aşağıdadır. Gebelikte 24. ve 28. Haftalarda rahim büyüdükçe rahime yapışık olan plasenta yukarı doğru hareket edip oraya yerleşir.

Hamilelikte Plasentanın Aşağıda Olması (Bebeğinin Eşinin Aşağıda Olması) Durumunda Ne Yapmalıdır, Erken Doğum Belirtisi midir?

Rahim ağzı yani yani serviks uzunluğu ölçülerek anne adayının erken doğum riski taşıyıp taşımadığı belirlenmelidir. Rahim ağzının kısa olduğu tespit edilirse erken doğum olma ihtimali mevcuttur. Rahim ağzının uzunluğu 3 cm’den fazlaysa bu durumda erken doğum riskinden söz edilmez.

Plasenta yani bebeğin eşi hamileliğin 28. haftası olana kadar yukarı çıkabilmektedir. Bunun düzenli olarak kontrol edilmesi gerekir.

Plasenta rahimde herhangi bir bölgeye yerleşebilmektedir. Bazen rahmin ön tarafına, bazen rahim duvarına veya rahim kubbesi diye isimlendirilen yere de yerleşebilir. Plasenta rahim ağzını tamamen kapatmış ise annenin sezaryene alınması gerekecektir. Aynı zamanda plasenta aşağıdayken bu durum düzelene kadar cinsel ilişkiye girilmemelidir. Yine anne adayı çömelerek iş yapmaktan ve çok ıkınmaktan da kaçınmalıdır. Erken doğum riskinin olup olmadığı hamileliğin 20-22. haftalarında yapılacak ayrıntılı ultrasonografi ile kesinleştirilir.

Hamilelikte Plasentanın Aşağıda Olması(Bebeğinin Eşinin Aşağıda Olması) Belirtisi Nelerdir?

Plasenta (bebeğin eşi) hamileliğin ilk haftalarında aşağıda olabilmektedir. Bu durumun en yaygın belirtisi hafif kanamalardır. Plasenta bu süreçte rahme yapışıktır. Sonraki haftalarda rahim büyümeye başlar ve gebeliğin 25-28. haftaları arasında plasenta yukarı çıkar.

Bebeğin eşinin aşağıda olması kanamaya sebep olsa da sancı yapmaz. Kanamayı durdurmak için yapılabilecek bir şey yoktur, fakat cinsel ilişkide bulunulmamalıdır. Hamileliğin ilerleyen haftalarında rahim büyümeye başlar ve plasenta da buna bağlı olarak yukarı doğru yer değiştirir.

Plasenta (Bebeğin Eşi) Nedir Görevleri Ayrılma Belirtileri Resmi Tıklayınız

Plasenta Previa Nedir Belirtileri Neden Olur Tedavisi Nasıl Yapılır? Tıklayınız


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...