Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Bebeğin İlk Banyosu Nasıldır, Bebek Banyo Suyu Sıcaklığı Kaç Derece Olmalı

Mavi Kadın>Anne çocuk>Bebeğin İlk Banyosu Nasıldır, Bebek Banyo Suyu Sıcaklığı Kaç Derece Olmalı

Her anne bebeğinin üzerine titrer ve ona en ufak zarar gelmesini istemez. Hele ki ilk kez doğum yapan anneler bu hususta daha endişeli davranır. Örneğin bebek yıkarken nelere dikkat edilmelidir diye merak edip araştırmaya başlar, “ya doğru yapamazsam

Bebeğin İlk Banyosu Nasıldır, Bebek Banyo Suyu Sıcaklığı Kaç Derece Olmalı

Adım Adım Bebek Nasıl Yıkanır Bebek Banyosu Nasıl Yaptırılır?

Her anne bebeğinin üzerine titrer ve ona en ufak zarar gelmesini istemez. Hele ki ilk kez doğum yapan anneler bu hususta daha endişeli davranır. Örneğin bebek yıkarken nelere dikkat edilmelidir diye merak edip araştırmaya başlar, “ya doğru yapamazsam?” düşüncesine kapılır. Oysa bebek yıkamak hiç de zor değildir. İsterseniz şimdi, bebekler nasıl yıkanır? sorusunu ayrıntılarıyla cevaplandırdığımız bu makalemizi okuyarak daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

Yenidoğan ve Daha Büyük Bebeklerin Banyosu Nasıl Yaptırılır?

Bebeği yıkamadan evvel bütün banyo malzemelerini hazırlamak gerekir. Bebeğe ilk kez banyo yaptıracaksanız malzemeler elinizin altında olmalıdır ki işiniz daha da kolaylaşabilsin.

  1. Bebeği yıkamadan önce ve yıkadıktan sonra ihtiyacınız olacak malzemeler şunlardır; Bebek küveti , bebek havlusu , bebek şampuanı, kova ve önü kesik maşrapa, bebek yıkamak için sünger veya küçük havlu, bebek losyonu, bebek bezi ve pişik kremi, bebek kıyafetleri.
  2. Bebeğinizi banyo yaptırırken suyun çok soğuk veya çok sıcak olmamasına özen göstermelisiniz. Öte yandan bebekler düşmekten korkarlar. Bu durum her bebekte doğuştan var olan bir özelliktir. Bu yüzden bebeğinizi sıkı tutarak ona kendini güvende hissettirmeniz önemlidir.
  3. Bebeğinizi küvette yıkayacaksanız banyo küvet filesi kullanmanız işinizi çok kolaylaştıracaktır. Bebeğiniz kaymasın diye küvete bir havlu koyabilir ya da banyo filesi kullanabilirsiniz.
  4. Küvete doldurduğunuz su 5-8 cm yani taban seviyesini geçmemelidir. Bebeğin banyo suyu en fazla 10 cm derinliğinde olmalıdır. Banyo yaptırmaya başlamadan önce suyun uygun sıcaklıkta olmasına dikkat edilmelidir.
  5. Suyun sıcaklığı 36-37 derece olmalıdır. Termometre ile ölçülebilir. Bebeklerin 5-10 dakika banyo yaptırılması kafidir.
  6. Bebeğinizin tüm kıyafetlerini çıkardıktan sonra birden suya daldırmayın. Yavaş hareket edin ve korkmaması için sıkı tutmaya özen gösterin.
  7. Bebekler için özel üretilen sabun ve şampuanları kullanarak 2-3 gün arayla banyo yaptırabilirsiniz.
  8. Saçlarını bebe şampuanı ile yıkayın. Bebeğinizin önce vücudunu, daha sonra kafasını yıkayın. Fakat kulaklarına su kaçmasını önlemek için başını yıkarken bebeğinizi yüzüstü çevirin.
  9. Son olarak bebeğinizi ılık suyla durulayın ki vücudunda sabun artığı kalmasın.
  10. Ardından bebeğinizi havluya sarıp nazikçe kurulayın.

Bebek Banyosu Yaptırmanın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Yıkama işlemine geçmeden evvel bebeğinizin kıyafetlerini, bezini, şampuanını, havlusunu ve banyo esnasında veya banyodan sonra lazım olacak diğer eşyalarını hazırlayın.
  2. Bebeğinizi karnı çok açken yıkamayın. Aksi takdirde banyo süresince hep ağlayacaktır. Ancak onu emzirdikten sonra bir süre beklemeden yıkarsanız bu sefer midesi bulanacak ve kusacaktır. O yüzden bebeğinizin karnını doyurduktan bir buçuk-iki saat sonra yıkamanız daha doğrudur.
  3. Bebeğiniz 6. ayına girmediyse küçük ve hafif bir küvet almalı ve banyo yaptırırken onu kullanmalısınız. Kolay temizlenebilir ve plastik bebek küvetleri büyük kolaylık sağlamaktadır. Lakin 6. aydan sonra bebekler için daha büyük bir küvet kullanılmalıdır.
  4. Her akşam banyo yaptırmak, bebeğin sağlıklı gelişimine destek olur ve gaz sancılarını hafifletir. Şampuan haftada 1-2 defa kullanılabilir.
  5. Bebek banyoları kısa sürmelidir. Bebeği yıkarken 10 dakikanın üzerine çıkılmamalıdır. 1 yaşına girince bu süre 20-25 dakika olabilir.
  6. Mutlaka bebek küvet filesi kullanın. Normal küvetler bebekler için derin ve büyüktür. Onlara göre tasarlanmış bebek banyo/bebek küvet ürünleri satın alınmalıdır.
  7. Bebeğinizin göbek bağı düştükten sonra ilk 2 gün vücuduna su değdirmemelisiniz. Çünkü göbeği ıslanınca enfeksiyon kapabilir.
  8. Bebeğinizi her yıkamada sabun veya şampuan kullanmanız şart değildir. Sadece ılık su dökmeniz de ona iyi gelecektir. Şampuanlı ve sabunlu banyolar 2-3 gün arayla yaptırılabilir.

Bebekler Ne Sıklıkla Yıkanmalıdır?

Bebeklerin günlük olarak banyo yaptırılması gerekmez. Her hafta birkaç kez yıkanması yeterlidir. Daha sık aralıklarla yıkanırsa cilt kuruluğu ortaya çıkar.

En İyi Göz Yakmayan Bebe Şampuanı Markaları Ve Fiyatları Tıklayınız

 


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...