Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Bebek Egzaması Neden Olur Geçer mi? Tedavisi Bebeğim Egzama Oldu

Mavikadin>Anne çocuk>Bebek Egzaması Neden Olur Geçer mi? Tedavisi Bebeğim Egzama Oldu

Bebeklerde egzamanın arkasında yatan sebep henüz açıkça bilinmiyor ancak uzmanlar bu durumun genetik olduğunu düşünüyor. Bazı gıdalara karşı bebeğinizin alerji

Bebek Egzaması Neden Olur Geçer mi? Tedavisi Bebeğim Egzama Oldu

Bebeklerde egzamanın arkasında yatan sebep henüz açıkça bilinmiyor ancak uzmanlar bu durumun genetik olduğunu düşünüyor. Bazı gıdalara karşı bebeğinizin alerjisi olması bebek egzamasını tetikleyebilir. Bebeklerde egzama genellikle kuru ve hassas cilde sahip olan bebeklerde görülür. Bazen de, bebeklerin tenleri sabunda, deterjanda, losyonlarda, duman vb. bulunan bazı kimyasal maddelerden dolayı tahriş olabilir ve bebek egzaması ortaya çıkabilir. Ortamın sıcak olması, ortamdaki ısının artışı gibi çevresel faktörler de bu cilt probleminde rol oynamaktadır. Bu hastalığın görülebilir ilk belirtisi ciltte kaşınma ve kızarıklıklardır.

Bebeklerde Egzama Neden Olur?

  1. Bebeklerde egzamayı tetikleyen birçok sebep vardır. Bazıları şunlardır:
  2. Bebeğin cildinin çok kuru olması.
  3. Bebeğin cildinin alerjen veyahut tahrişe yol açabilecek maddelerle temas etmesi
  4. Havanın kuru olması -kış ayları süresince kapalı mekanlardaki gibi-
  5. Bebeğin salyasının yanağına, çenesine ve boynuna akması da egzama oluşumunu tetikleyebilir.
  6. Evcil hayvanlarla temas, toz akarları, halıdaki tozlar
  7. Bebeğin teninin çok hassas olması
  8. Bebeğin çamaşırlarının kimyasal çamaşır deterjanları ile yıkanması, bebeğin parfüm  ve oda spreyleri gibi alerjen maddelere maruz kalması
  9. Bebeğin sigara dumanına maruz kalması

Bebeklerde Egzama İçin Evde Uygulanabilecek En İyi Tedavi Yöntemleri

Hindistancevizi Yağı

Hindistancevizi yağı birçok sağlık problemini iyileştiren en iyi yöntemlerden biridir. Bebek cildindeki egzamayı iyileştirmeye yardım edecek yüksek oranda doymuş doğal yağ içerir. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler: organik katı haldeki hindistancevizi ve pamuklu bir bez. Parmaklarınıza bir miktar hindistancevizi yağı alın ve direkt olarak bebekte egzama olan yere sürün. Bebeğin silmesini engellemek için pamuklu bez ve yapışkan bantla kaplayın. Çocuğunuzun yağı sıyırmasına, ovması ve kaşımasına izin vermeyin. Bunu günde sabah ve uyumadan hemen önce olmak üzere iki kere uygulayın. İyileşmeyi hızlandırmak için hindistancevizi yağını gece boyunca bekletin.

Yulaf Ezmesi

 Yulaf ezmesi cilt için çok yararlıdır ve bebeklerde egzama için mükemmel bir doğal tedavi yöntemidir. Egzama dolasıyla ciltte oluşan kızarıklığı, kaşıntıyı ve iltihabı iyileştirir. Küvetinizi ılık suyla doldurun ve bir bardak toz yulaf ezmesi koyun.  Bunları güzelce karıştırın ve süt gibi beyaz rengini alana kadar bekleyin. Bebeğinizi 10-15 dakika kadar bu suda bekletin. Bu egzamanın sebep olduğu iltihabı ve kaşıntıyı azaltacaktır. Yulaf banyosundan sonra bebeğinizi durulayın ve vücudunu kurulayın. Biraz nemlendirici sürün ve bebeğinizin egzamaları kaşımasına izin vermeyin. Hastalık iyileşinceye kadar bunu günlük olarak uygulayın.

Bal

Bal, egzama için en eski ve en etkili doğal yöntemlerden biridir. Bebek egzaması tedavisinde kullanılan iltihap sökücü ve anti bakteriyel özelliklerle dolu olan bal doğal nemlendiricidir. Çoğunlukla Avustralya’da ve Yeni Zelenda’da bulunan Manuka Balı en iyi çeşididir. Manuka Balını bulamazsanız normal bal da olur. İhtiyacınız olan malzemeler: bal, hindistancevizi yağı ve shea yağı. 3 yemek kaşığı bal ile 2 yemek kaşığı organik hindistancevizi yağıyla karıştırın. İçine 2 kaşık shea yağını ekleyin ve bunları tencerede ısıtın. Eridiğinde, ocağı kapatın ve kalınlaşıp kremsi bir yapıya gelene kadar karıştırın. Ellerinizi yıkayın ve kurulayın. Egzamanın üzerine karışımdan biraz uygulayın ve 1 saat boyunca üzerinde bekletin. Çocuğunuzun bunu silmesine izin vermeyin. Hızlı sonuç için bu karışımı günde iki kez kullanın. Uzun süre kullanım için karışımı hava almayan bir kapta saklayın.

Zerdeçal

Zerdeçal da bebeklerde egzama tedavisinde çok etkilidir. Zerdeçalda bulunan sarı rengini veren bir bileşim, bebek egzamasını geçirip fark edilebilir sonuçlar ortaya çıkarır. 1 yemek kaşığı toz zerdeçal ve 1 yemek kaşığı katı hindistancevizi yağını karıştırın. Kıvamlı bir macun haline gelecek şekilde iyice karıştırın. Direkt olarak egzamanın olduğu bölgeye uygulayın ve 30 dakika kadar bekletin. Sonra ılık suyla durulayın ve hafifçe kurulayın. Rahatsızlık geçinceye kadar bu işlemi tekrar edin. Aynı zamanda hindistancevizi yağını nemlendirici olarak bebeğinize günlük olarak sürün. 

Jojoba Yağı

Jojoba özü yağı iltihaplanmayı ve kaşıntıyı geçiren, bebek egzaması için kullanılan bir diğer doğal yöntemdir. 1 yemek kaşığı jojoba özü yağı ile 2 tatlı kaşığı zeytinyağını karıştırın. Sıvıyı egzamalı bölgenin üzerine direkt olarak uygulayın. Bunu 1 saat kadar bekletin. Ardından ılık suyla durulayın ve hafifçe kurulayın. Her zaman olması gerektiği için bu tür tedavilerden sonra bölgeyi nemlendirin. Egzamanın sebep olduğu iltihaplanmış ciltten kurtulmak için bu karışımı günde iki kez uygulayın.

Aloe Vera

 Bebek egzaması için aloe vera kullanılabilirsiniz. Egzama cildi kaşıntı ve kırmızı noktalar halinde iltihap oluşturabilir. Aloe Vera sağladığı yağ asitleri ve cildi beslemesiyle mükemmel bir tedavi yöntemidir. Anti bakteriyel özelliğinin yanında hem mantar önleyici hem antiseptik özelliğe sahip aloe vera bitkisi, egzamanın iltihaptan kurtulmasına yardım edecektir. Kızarıklığı, kabarıklığı, tahrişi azaltıcı ve iç deriyi kurutmaya yardımcı, rahatlatıcı ve iltihap önleyici özelliğe sahiptir. Alo vera yaprağını uzunlamasına kesip içindeki jeli çıkarın ve bebeklerde egzama olan yere sürün.

Egzamaya Ve Sedefe Ne İyi Gelir?Uzmanlardan Doğal Krem Tarifleri Tıklayınız

Egzamaya Ne İyi Gelir Nasıl Olur Geçer? Egzamaya İyi Gelen Bitkiler Tıklayınız

Egzama Kremi İlaçları İsimleri Ve Fiyat Listesi Tıklayınız


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...