Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Bebek Kıyafet Lekeleri Nasıl Çıkar Hangi Deterjanla Hangi Programla Yıkanmalı

Mavi Kadın>Anne çocuk>Bebek Kıyafet Lekeleri Nasıl Çıkar Hangi Deterjanla Hangi Programla Yıkanmalı

Bebek bakımında dikkat edilmesi gerekenlerden biri de kıyafetlerini doğru yıkamaktır. Peki bebek kıyafetleri nasıl ve kaç derecede yıkanmalıdır? İşte cevabı:

Bebek Kıyafet Lekeleri Nasıl Çıkar Hangi Deterjanla Hangi Programla Yıkanmalı

Bebek Kıyafetleri Nasıl Kaç Derecede Yıkanır Uzman Önerileri

Bebek bakımında dikkat edilmesi gerekenlerden biri de kıyafetlerini doğru yıkamaktır. Peki bebek kıyafetleri nasıl ve kaç derecede yıkanmalıdır? İşte cevabı:

Bebek Kıyafetleri Nasıl Yıkanır?

  1. Bebek giysileri çamaşır makinesine koyulabilir veya elde yıkanabilir. Zorlu lekelerin çamaşır makinesinde giderilmesi daha kolaydır. Hafif lekeli kıyafetler ise elde yıkanarak temizlenebilir.
  2. Bebek kıyafetlerini yıkarken uzmanların önerisi sabun tozu kullanmaktır. Fakat bebeğin giysilerini çamaşır makinesine koyup sabun tozu ilave etmek lekeler için yeterli olmayabilir. Sabun tozu bir leğen veya kovada eritilip bebeğin giysileri içine bastırılmalıdır. Ertesi gün makine uygun programa ayarlanıp sabun tozu eklenmelidir. Bu şekilde yıkanan bebek giysileri, çitilemeye gerek kalmadan lekelerden arınacaktır.
  3. Bebek çamaşırları normal deterjanlarla yıkanmamalıdır. Çünkü bu deterjanların içeriğinde bebeğin narin cildini tahriş edecek maddeler bulunur. Kimyasal barındırmayan doğal ve organik deterjanlar tercih edilmelidir. Yukarıda bildirildiği gibi sabun tozu da güvenli ve etkilidir. Bebeğin kıyafetleri, üzerinde yazan talimatlara göre yıkanmalıdır. 40-60 derecede yıkanması ideal olup, bakteri ve mikroplar bu sayede yok olacaktır. 60 derecenin üstünde yıkanırsa kıyafetler deforme olabilir.
  4. Deterjan miktarı ve yıkama sıcaklığı doğru ayarlanmalıdır. Aşırı yüksek ısıda yıkanan giysilerin rengi solar, düşük ısıda yıkanan giysiler ise bakterilerden temizlenemez.
  5. Standart yumuşatıcılar ve deterjanlarda çeşitli kimyasallar vardır. Onun için bebek giysilerini yıkamaya elverişli değildirler. Bebeğin eşyaları ve giysileri bebek deterjanıyla yıkanmalıdır. Bebek kıyafetleri için özel olarak geliştirilen bu ürünler, onların cildine zarar vermez. Kısaca bebeklerin sağlığı için organik yumuşatıcı ve organik deterjanlardan şaşmamalıdır. Sabun tozu da bebek giysilerini yıkamak için kullanılabilecek doğal bir malzemedir.
  6. Bebeklerin giysileri yıkandıktan sonra güzelce durulanmalıdır. Deterjan artığı kalırsa bebeğin narin cildinde kaşıntı ve benzeri alerjik reaksiyonlar meydana gelebilir. Çamaşır makinesi yıkamayı bitirince ekstra durulama yaptırılırsa bu risk ortadan kalkmış olur.
  7. Bebeğin çamaşırlarına ilaveten peluş oyuncaklarının, havlularının ve çarşaf takımlarının da bebek deterjanıyla yıkanması gerekir. Ancak fazla deterjan kullanılmamalıdır.
  8. Diğer aile bireylerinin kıyafetleriyle bebeğin kıyafetleri ayrı ayrı yıkanmalıdır.
  9. Bebek mendilleri ve çorapları küçücük olduğundan makinenin içine kaçabilir. Bunu engellemek için bir çamaşır filesi kullanılabilir.
  10. Kıyafetler üretim ve boyama aşamasında birçok kimyasal maddeye maruz kalır. İşte bu kimyasalların muhtemel zararlarından bebeğinizi korumak için yeni aldığınız giysileri yıkamadan giydirmemelisiniz.
  11. Bebeğin bezinden sızarak kıyafetlere bulaşan dışkı, sertleşmiş ve kurumuş mama, ek gıda gibi lekeler oldukça inatçıdır. Bu yüzden önce diş fırçasıyla tortusunu kabaca almak, biraz ılık suya deterjan ekleyip kıyafetleri 30-60 dakika bu suda bekletmek daha doğrudur.
  12. Kıyafetlerin yıkama yönergelerine uyulmalıdır. Önerilen en yüksek sıcaklığın üzerine çıkılmamalıdır. Böylece bebek giysilerindeki lekelerden kolayca kurtulmak mümkün olacaktır.
  13. Yıkanan giysiler açık havada kurutulmalıdır. Fakat hava kirliliği, soğuk ve nem gibi faktörler göz önüne alındığında kurutma makinelerinden faydalanılması önerilir.

Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...