Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Bebeklerde Aşı Sonrası Ateş Kaç Gün Sürer Kaç Olmalı

Mavikadin>Anne çocuk>Bebeklerde Aşı Sonrası Ateş Kaç Gün Sürer Kaç Olmalı

Bebeklerde aşı vurulması sonrası yüksek ateş, huysuzluk, mızmızlık, iştahsızlık vb belirtiler görülmesi normal kabul edilir. Aşı sonrası bebekte ateş meydana

Bebeklerde Aşı Sonrası Ateş Kaç Gün Sürer Kaç Olmalı

Bebeklerde aşı vurulması sonrası yüksek ateş, huysuzluk, mızmızlık, iştahsızlık vb belirtiler görülmesi normal kabul edilir. Aşı sonrası bebekte ateş meydana geldiyse doktorunuza, hemşireye danışıp Calpol ateş düşürücü verilebilir.

Bebeklerde Aşı Vurulduktan Sonra Ateşlenme Kaç Saat Sürer?

Aşı yaptırıldıktan sonra biraz ateşi çıkabilir. Bu genellikle 24 saat devam eder. Bazen 3 gün sürdüğü de olur fakat bu nadiren gerçekleşir. Sağlık Bakanlığı tarafından kullanılan aşılar tamamen güvenli ve oldukça kalitelidir, bebeklere bu aşıları yaptırmanın herhangi bir sakıncası yoktur.Aşılarınhepsi ateş, huysuzluk, huzursuzluk, halsizlik, iştahsızlık, kusma ,aşı yerinde kızarıklık, sertlik yapabilir normaldir.Ateşi çıkarsa ılık duş aldırmanız iyi gelecektir.

Bebeklerde Aşı Sonrası Ateş Kaç Dereceye Yükselebilir?

Dr. Attila Alp Gözübüyük bu konuda şu bilgileri vermektedir;

"Bebeğe aşı yapıldıktan sonra ateşinin yükselmesi sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Ateşin derecesi bebekten bebeğe değişir. Bazılarında 37 dereceye çıkar, bazılarında ise 39 dereceyi bulur. Aşı yaptırıldıktan sonra bebeğin ateşi koltuk altından ölçülür. 39 derecenin üzerindeyse veya bebek aşıdan dolayı çok huzursuzsa Parasetamol grubu ağrı kesici-ateş düşürücü bir ilaç kullanılabilir. Ateşi 39'dan düşükse ve ağrı belirtisi mevcut değilse rahat giysiler giydirmek, ılık bir duş aldırmak, bol bol su içirmek yeterli olacaktır. Bir de ateşi her saat yeniden ölçülmelidir. Bunlar düzgün bir şekilde uygulanırsa ateşi kısa sürede normale dönecektir."

Bebeklerde Aşıdan Dolayı Ateşlenme Varsa Ateşi Düşürmek İçin;

  1. Doktorunuza veya eczacınıza danışıp Calpol ateş düşürücü yahut Paranox fitil bebeğe verilebilir.
  2. Bebeğin giysileri de ateşinin çıkmasında etkilidir. Bebekte ateş 38,5 dereceden yüksekse üzerindekiler çıkarılıp rahat edebileceği ince ve pamuklu bir şeyler giydirilmelidir.
  3. Ilık suya sokarak duş aldırmak da bebeklerde ateş şikayetine faydalıdır. Suyun sıcaklığı 29-32 derece arasında olmalıdır, ateşinin düşmesine yardım edecektir.
  4. Bebeğin bulunduğu odanın sıcaklığı 21-22 dereceden fazla olmamalıdır.
  5. Bebeğin sık aralıklarla sıvı tüketmesi sağlanmalıdır. Biberona taze sıkılmış meyve suyu koyup içirmek, emzirmek, su vermek ateşin düşürülmesinde rol oynar.
  6. Temiz ince bir havluyu suyla ıslatıp sıkıp bebeğin alnına, koltuk altlarına koyabilirsiniz.
  7. Bunları uyguladığınız halde bebeğinizin ateşi hâlâ yüksek ise doktorunuzla iletişime geçip önereceği ateş düşürücü şurubu kullanabilirsiniz.

Aşı Sonrası Bebeklerde Ateşlenme Olmayabilir mi?

Bu durum bebeğin bünyesiyle ilgilidir. Bebeklerin kimisinde hiç ateş olmaz. Fakat bazı bebeklerin vücudu aşıya karşı reaksiyon geliştirir ve bunun sonucunda bebeğin ateşi çıkar. Bebekten bebeğe farklılık gösterdiği için aşıdan sonrası mutlaka ateş olur veya olmaz diye kesin bir şey söylenemez.

Aşı Yaptırıldıktan Sonra Banyo Yaptılır mı?

Bebeğim aşı oldu banyo yapabilir mi? sorusunun cevabı anneler tarafından merak edilmektedir. Buna cevap verebilmek için hangi aşının yaptırıldığını bilmek gerekir. Çünkü bazen aşıdan sonra o bölgeye su değdirilmemesi istenmektedir. Aksi takdirde kol veya bacakta şişlik oluşabilmektedir. Haliyle bebek de huzursuz olacak, kendini rahatsız hissedecektir. Bu yüzden aşı olan bebek banyo yapabilir mi? sorusuna en doğru cevabı doktorunuz verecektir. Ayrıca her bebeğin vücudu aşıya aynı tepkiyi vermez. Bebeğinize aşı yaptırdıysanız onu ne zaman yıkayabileceğinizi doktorunuza sormalısınız.

Çocuk Doktoru Mehmet Fatih Mert Tarafından Bildirilen Bebeklerde Aşı Tablosu

Bebek doğduğunda: Hepatit B 1. Doz

  1. 1. Ay: Hepatit B 2. Doz
  2. 2. Ay: 5'li karma aşı (Difteri-Tetanoz- asellüler Boğmaca-Inaktive Çocuk felci-HIB) 1. Doz
  3. 3. Ay: BCG (Tüberküloz aşısı)
  4. 4. Ay: 5'li karma aşı 2. Doz
  5. 6. Ay: 5'li karma aşı 3. doz + Hepatit B 3. Doz
  6. 12. Ay: 3'lü karma aşı (Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak) + Hepatit A aşısı 1. Doz
  7. 15. Ay: Su çiçeği aşısı (Varisella)
  8. 18. Ay: 5'li karma aşı 4. Doz + Hepatit A aşısı 2. Doz
  9. 4-6 Yaş: 4'lü karma aşı 1. Doz (Difteri, Tetanoz, asellüler Boğmaca, İnaktive Çocuk Felci aşısı) + 3'lü karma aşı 2. Doz

Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...