Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Bebeklerde Nefes Kokusu Neden Olur, Bebeklerde Ağız Kokusu Nasıl Geçer?

Mavi Kadın>Anne çocuk>Bebeklerde Nefes Kokusu Neden Olur, Bebeklerde Ağız Kokusu Nasıl Geçer?

Bebeklerde nefes kokusu sık karşılaşılan durumlardandır. Bebeklerde ağız kokusu nasıl giderilir?

Bebeklerde Nefes Kokusu Neden Olur, Bebeklerde Ağız Kokusu Nasıl Geçer?

Bebeklerde nefes kokusu sık karşılaşılan durumlardandır. Bebeklerde ağız kokusu nasıl giderilir? makalemizde bebeklerde ağız kokusu ve tedavisi hakkında bilgiler verdik. Yeni yıkanmış bebek kokusu aileler için en güzel ,huzur veren kokulardandır, anneler bu kokuyu korumak için çeşitli kremler, losyonlar ve pudralar kullanırlar. Fakat maalesef kimi zaman bu güzel kokuya bebeklerdeki ağız kokusu gölge düşürebiliyor.

Bebekte ağız kokusu ağızdan nefes almaları nedeniyle oluşan bakteriyel gelişmeden kaynaklanır. Parmakları, baş parmağı ya da bebek battaniyesini emmeleri de ağzı kurutur ve ağız kokusuna neden olur. Bebeğiniz emzik vb. şeyler kullanıyorsa ağzındaki tükürük bunlara geçer ve bu eşyalar da kokuya sebep olabilir. Bebeğiniz bunu tekrar ağzına aldığında koku ona da geçecektir. Bazen yedikleri bir yiyecek de kötü kokuya neden olabilir.

Bebeklerde nefes kokusunun nedenleri

Ağzından nefes alan bebeklerde burun yollarını engelleyen alerji, soğuk algınlığı ya da sinüs enfeksiyonu olabilir. Daha büyük bebeklerde kötü koku ise burun deliğine sıkışmış fasulye ya da boncuk gibi nesneyi işaret edebilir. Bebeklerde ağız kokusu mide-yemek borusu reflüsünden ya da kaynama denilen bebek kusmuğundan, açlıktan, geniz akıntısından, soğuk algınlığından, sinüzitten de kaynaklanabilir. Nadir de olsa bebekte ağız kokusu diyabet, böbrek, idrar problemleri, ya da bademcik iltihabı gibi nedenlerden de görülebilir. 

Bebeklerde ağız kokusu nasıl giderilir?

Bebeklerde ağız hijyenine dikkat edin 

Bebeğinize ağız hijyeni alışkanlıkları aşılamak için hiçbir zaman çok erken değildir. Kötü kokuyu önlemek için bebeklere özel tasarlanmış diş fırçası ile dişlerini ve diş etlerini fırçalayın. Ya da her beslenmeden sonra dişlerini ve diş etlerini silin. Diş etlerinde veya dişinde yemek artığı kalmaması için yemeklerden sonra su verin.

Temizliğe riayet edin

Bebeğinizin ellerini su ve sabunla ara ara yıkayın. Şayet oyuncak, battaniye gibi objeleri emiyorsa bunları da temiz tutun. Emziğini bulaşık makinesinde yıkayın ya da kaynar suda 5 dk bekletin.

Ağız kokusunu tedavi ettirin

Ağız sağlığı ve hijyeninden emin olmak için 2-3 yaşından itibaren düzenli olarak diş muayenesine götürün. Şayet yavrunuzda hala kötü nefes kokusu sorunu devam ediyorsa iyi bir çocuk doktora götürün ayrıntılı tetkik yaptırıp, bebeğinizi tedavi ettirin.

Bebeklerde Gaz Yapmayan Mama Markaları İçin Tıklayınız

Bebeklerde Salya (Ağız Suyu Akması) Nasıl Durdurulur? 10 Doktor Önerisi Tıklayınız.

Bebeklere Nane Limon Verilir mi, Bebekler Nane Çayı İçebilir mi? Tıklayınız

Bebeklerde İştahsızlık Neden Olur? Bebeğim Neden Hiçbirşey Yemiyor? Tıklayınız

Bebeklere Anason Çayı Verilirmi, Ne Zaman Ve Nasıl Verilir? Tıklayınız

Bebeklere Ihlamur Çayı Verilirmi, Ne Zaman Ve Nasıl Verilir? Tıklayınız


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...