Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
18-08-2023 15:26 | Güncelleme : 20-08-2023 01:57

Birçok derdin devası altın otu nedir, nasıl kullanılır? Altın otunun akıl almaz faydaları...

Google News

Son zamanlarda büyük ilgi gören altın otu, faydalarıyla en çok aranan bitki haline geldi. Peki, altın otu nasıl kullanılır, hangi hastalıklara iyi gelir? Altın otu zayıflatır mı? Detaylar haberimizde…

Altın otu çayının romatizma, kireçlenme, eklem ve kas ağrılarını hafifletici, kramp çözücü etkisi vardır.
Altın otu çayının romatizma, kireçlenme, eklem ve kas ağrılarını hafifletici, kramp çözücü etkisi vardır.

Altın otu son dönemlerde kullanımı oldukça artan bir bitki. Dalından koparılmasına rağmen hemen solmayan altın otu, siğil, egzama gibi cilt hastalıklarından, sinir sistemine kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Adını da altını andıran renginden alıyor. Sayısız hastalığa iyi gelen bu şifalı bitki özellikle çay şeklinde tüketiliyor. Peki, altın otu çayının faydaları neler? İşte, altın otu hakkında merak edilen tüm detaylar:

ALTIN OTU NEDİR?

Altın otu ya da Latincedeki adıyla Helichrysum halk arasında; mayasıl otu, güneş çiçeği, altın çiçek, ölmez çiçek, solmaz çiçek, dalak otu gibi isimlerle de tanınır. Sapsarı çiçekleriyle uzaklardan bile fark edilebilen bir bitki. Solduğunda bile altın sarısı rengini kaybetmez ve çiçekleri dökülmez.

ALTIN OTU NE İŞE YARAR?

Altın otu, antienflamatuar yani iltihap önleyici ve antioksidan özelliklerinden dolayı vücuda birçok faydası olduğu kanıtlanmış bir bitki. Aktarlarda satılan altın otu, sindirim sistemi, kemik ağrıları ve zayıflamada kullanılıyor.

ALTIN OTU FAYDALARI NELER?

Sabah.com sitesinde altın otunun sağlığa sayısız faydaları paylaşıldı. Altın otunun faydaları arasında öne çıkanlar ise şöyle:

  • Mide ve bağırsak sorunlarını giderir.
  • Mide ekşimesi, mide yanması, gastrit gibi sorunları giderir.
  • Safra salgısını, pankreas salgısını ve mide özsuyunu artırıcı etkisi vardır.
  • Altın otunun içinde ki C ve P vitamini, vücudu zımba gibi yapar.
  • Basur tedavisine yardımcı olur.
  • Hemoroidtedavisinde yardımcıdır.
  • Prostatın doğal şifa kaynağıdır.
  • Böbrek sağlığını destekler, böbreklerde oluşan kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur.
  • Sindirim sisteminin fonksiyonlarını düzenler.
  • Adet söktürücü özelliği bulunur.
  • Çok etkili idrar söktürücüdür.
  • İdrar yolu enfeksiyonlarını önler, giderir.
  • İdrar yollarında oluşan taşların doğal yolla düşürülmesine yardım eder.
  • Romatizma, kireçlenme, eklem ve kas ağrılarını hafifletici, kramp çözücü etkisi vardır.
  • İltihap oluşumunu önler, iltihaplı yaralara altın otu yağı ya da çayı ile pansuman yapılması tedavi edici rol oynar.
  • Düzenli olarak altın otu çayı tüketiminin varis oluşumunu önlediği, var olan varislerin de görünümünü hafiflettiği de bilinenler arasında.

Birçok derdin devası altın otu nedir, nasıl kullanılır? Altın otunun akıl almaz faydaları...

ALTIN OTU HAKKINDA MERAK EDİLEN SORULAR

Doğal bir şifa kaynağı olan altın çiçeği bitkisi hakkında sık sorular soruları sizin için araştırdık ve derledik. Altın otu hakkında merak edilen sorular şöyle:

ALTIN OTU CİLDE İYİ GELİR Mİ?

Altın otu tam bir cilt dostudur. Egzama, sedef ve siğil gibi cilt hastalıklarını gidermek için demlenmiş ve ılımış altın otu çayı ya da altın otu yağı sürülmesi tavsiye edilir. Cildin sıkılaşması ve neme doyması içim de altın otu yağı ile cilt bakımı yapılabilir. Ciltte oluşan ince kırışıklıkları gidererek cildin tazelenmesini ve genç kalmasını destekler. Ayrıca altın otu çayı güçlü antioksidan özelliği ile cildi yağ, kir ve mikroplardan arındırır.

ALTIN OTU ZAYIFLATIR MI?

Altın otu çayının faydaları arasında idrar söktürücü olduğunu yazmıştık. İdrar söktürücü özelliği ile vücuttaki fazla suyun atılmasını sağlar. Dolayısıyla az da olsa kilo kaybı yaşanır. Bazı uzmanlar altın otu çayının düzenli tüketildiğinde tokluk hissini arttırdığını, bundan dolayı da bu bitkinin zayıflama sürecine yardımcı olduğunu da ifade etmekte.

ALTIN OTU YAĞ YAKAR MI?

Vücudun yağ yakmasını kolaylaştırdığı için, zayıflama üzerinde olumlu etkisi bulunur. Yağ yakıcı özelliği için, altın otu bitkisinin çayını düzenli olarak tüketebilirsiniz.

ALTIN OTU SAKİNLEŞTİRİR Mİ?

Altın otu antidepresan görevi görür. Kişinin ruh halini düzenlemeye yardımcı olur. Stres, depresyon ve anksiyete üzerinde olumlu etkileri olan altın otu, doğal bir sakinleştiricidir. Sakinleştirici özelliği ile kişide rahatlama sağlar ve sinir sistemi üzerinde olumlu etkiler yapar.

ALTIN OTU NASIL KULLANILIR?

Altın otunun nasıl kullanılacağı da merak ediliyor. Bu bitki genel olarak kurutulmuş bir şekilde ve çayı yapılarak tüketilir.

Altın otu çayı yapmak için; bir bardak sıcak suyun içerisine 3-4 dal altın otu çiçeği atın ve 15 dakika demlendirin. Ardından çiçekleri süzün ve ılık olarak tüketin.

Birçok derdin devası altın otu nedir, nasıl kullanılır? Altın otunun akıl almaz faydaları...

ALTIN OTU ÇAYI TADI NASIL?

Altın otu çayının tadı hafif acıdır. Çayın tadını yumuşatmak için içerisine bir çay kaşığı bal yahut bir dilim limon ekleyebilirsiniz.

ALTIN OTU AÇ KARNINA MI İÇİLİR TOK KARNINA MI?

Altın otu çayı, bitkinin kaynatılmasıyla elde edilir. Altın otu çayının aç karna tüketilmesi tavsiye edilir. Doktor tedavilerinin yanında destek amacıyla önerilen altın otu çayının günde 2 kez tüketilmesi yeterli olacaktır.

ALTIN OTU KİMLER KULLANAMAZ?

Altın otunun bilinen ciddi bir yan etkisi yahut zararı bulunmuyor. Ancak her bitki çayında olduğu gibi aşırı tüketildiğinde vücutta birtakım yan etkilere yol açabilir. Böbreklerden, safra kesesine kadar birçok organımıza fayda sağlayan bu bitki çayının mutlaka ölçülü tüketilmesi gerekir. Aksi takdirde faydadan çok zarar olarak geri dönebilir.

Sağlıklı yetişkin bireylerin 1-2 fincandan fazla tüketmemesi gerekir. Ayrıca hamile, alerjen, tansiyon ve şeker hastalarının altın otu çayı tüketmeden önce muhakkak doktora danışmalarında fayda var.

Kaynak : Mavi Kadın
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.