Daha genç ve canlı bir cilde en etkili yüz yogası hareketleri ile adım atın!
Cildini güzelleştirmenin ve gençleştirmenin en etkili yolu artık makyaj ürünlerinde değil, yüz yogasında gizli. Sadece birkaç dakikanızı ayırarak günlük rutininize ekleyebileceğiniz hareketlerle, cildinizdeki değişimi görmek bile sizi şaşırtabilir. İşte daha genç ve canlı bir cilde adım atmanın sırrını taşıyan yüz yogası hareketleri!
Yüz yogası, yüz kaslarını güçlendirerek cildin sıkılaşmasına, elastikiyetinin artmasına ve kırışıklıkların azalmasına yardımcı olabilir. Aynı zamanda yüz yogası hareketleri stresi azaltmaya ve yüzdeki kan dolaşımını artırmayı da destekler. Günlük olarak uygulanan basit ancak etkili hareketlerle daha genç ve sağlıklı bir cilde adım atabilirsiniz. Peki, yüz yogası nasıl yapılır? Yüz yogası işe yarıyor mu? Yararları nelerdir? gibi merak edilen soruların cevaplarını sizler için araştırıp derledik.
YÜZ YOGASI NASIL YAPILIR? NE İŞE YARAR?
Yüz yogası, yüz ve boyun bölgelerindeki kasları güçlendirmek, cilt tonunu artırmak, kırışıklıkları azaltmak ve genel olarak daha genç bir görünüm elde etmek amacıyla yapılan egzersizlerdir. Yüz yogası yaparken aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Yüz yogası egzersizlerine temiz ellerle ve temiz bir cilde başlamak önemlidir.
- Her hareket öncesinde derin nefes alarak gevşemeyi sağlayabilirsiniz.
- Hareketleri hızlı değil, kontrollü ve yavaş bir şekilde uygulamak daha etkili olabilir.
- Gün içinde 5-10 dakika gibi kısa süreler ayırarak düzenli olarak yüz yogası yapabilirsiniz.
Yüz yogası egzersizleri düzenli olarak yapıldığında cildinize esneklik kazandırabilir, kan dolaşımını artırabilir ve yüz kaslarını güçlendirerek genç bir görünüm elde etmenizi sağlar.
YÜZ YOGASININ CİLDE YARARI
Yüz yogasının cilde birçok faydası vardır. İşte yüz yogasının cilde olan yararları:
- Yüz yogası, yüz ve boyun kaslarını çalıştırarak tonuslarını artırır, sarkmayı önler ve daha sıkı bir görünüm sağlar.
- Yüzde yapılan yoga hareketleri kan dolaşımını hızlandırarak cildin beslenmesini ve oksijenlenmesini artırır, cildin canlanmasına yardımcı olur.
- Yüz yogası egzersizleri, yüz kaslarını güçlendirerek kırışıklıkları azaltırken cildin elastikiyetini artırabilir.
- Yüz yogası yapmak stresi azaltır. Rahatlatıcı etkisiyle gerginlikleri ve yorgunluğu azaltarak cildin daha sağlıklı görünmesine katkıda bulunur.
- Düzenli yapılan yüz yogası cilt tonunu dengeleyerek, cildin daha aydınlık ve genç görünmesine sağlar.
KADINLARIN EN ÇOK TERCİH ETTİĞİ YÜZ YOGASI HAREKETLERİ
İşte kadınlar arasında en trend olan bazı yüz yogası hareketleri:
1- Kaş ortasındaki çizgileri yok edin
Kaşlarınızın ortasına ve alnınızın üst kısmına hafifçe masaj yaparak kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Sol elinizle yukarı doğru hareket ettirirken diğer elinizle saç köklerine nazikçe baskı uygulamak, kan dolaşımını artırarak cildinize tazelik kazandırabilir. Bu egzersizi düzenli olarak yapmak, genç ve canlı bir cilde sahip olmanıza yardımcı olabilir.
2- Göz kenarlarınızda oluşan kaz ayakları için karşıya bakın
Göz çevresindeki bu kırışıklıklar, genellikle ciltteki esnekliğin azalmasıyla meydana gelir. Kaz ayaklarından kurtulmak için günlük olarak yapabileceğiniz basit bir egzersiz var. Gözlerinizi tamamen açarak başparmağınızı gözünüzün kenarına yerleştirin ve karşıya bakın. Bu hareketi sabah ve akşam olmak üzere düzenli olarak yaparak kaz ayaklarının oluşumunu engelleyebilir veya azaltabilirsiniz.
3- Kaşlarınızı yukarı kaldırmak için tek bir hareket yetiyor.
Kaşlarınızın şeklini düzeltmek ve yükseltmek için basit bir egzersiz yöntemiyle daha belirgin kaşlara sahip olabilirsiniz. Ellerinizi kaşlarınızın üstüne yerleştirin ve hafifçe bastırarak yukarı doğru kaldırın, kaşlarınızı çatmadan önce bu pozisyonda bekleyin. Bu egzersizi en az 3 kez tekrar ederek kaşlarınızdaki sarkmaları ve düşüklüğü azaltabilirsiniz.
4- Kalem hareketi sayesinde dudak üstü çizgilerinizden kurtulabilirsiniz.
Dudak üstü çizgileri, burun kenarındaki çizgileri ve alt yanak ile boyun bölgesindeki kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olabilir. Bir kurşun kalem alarak dudağınızın arasında yuvarlayın ve kalemle öne arkaya doğru nazik hareketler yapın. Bu sırada yüzünüzde diğer bölgelerin kırışmamasına özen gösterin. Alt yanak kaslarının nasıl sıkılaştığını fark edeceksiniz.
5- Ağız kenarlarında oluşan çizgileri yok etmek için yanaklarınızı balon gibi şişirip bırakın.
Egzersizi uygulamak için balon kullanmanız gerekiyor. İlk hafta balonu elma büyüklüğünde şişirerek başlayın, ikinci haftada ise greyfurt kadar şişirebilirsiniz. Eğer kendinizi hazır hissediyorsanız üçüncü hafta karpuz büyüklüğünde şişirmeyi deneyebilirsiniz. Bu hareket aynı zamanda yüz kaslarınızı çalıştırarak ağız kenarı çizgilerinin görünümünü iyileştirecek. En az 3 kez tekrar ederek uygulayın ve hareket sonrasında bir dakika konuşmayın.
6- Çene altında oluşan gıdılarınızı tek bir kaşık yardımıyla ortadan kaldırabilirsiniz.
Egzersizi yapmak için öncelikle dudaklarınızın arasına bir kaşık alın. Sonrasında alt dudağınızı çeneye doğru çıkararak yukarı bakın. Bu hareketle alt yanak kaslarınız, çene kaslarınız ve boyun kaslarınız gerilecek ve çalışacak. Kaslarınızın gerildiğini hissettiğinizde, o bölgenin kısaldığını ve sarkmaların azaldığını göreceksiniz. Bu egzersiz prensibi, kasları kısaltarak sıkılaşmayı sağlamaktır.
7- Gülerek yanak kaslarınız çalıştırarak gergin forma dönüştürebilirsiniz.
Öncelikle bir aynanın karşısına geçerek yüz kaslarınızı çalıştırmaya başlayabilirsiniz. 10 saniye boyunca abartılı bir şekilde gülümseyin ve ardından dinlenin. Bu hareketi 5 kez tekrarladıktan sonra yanaklarınızı balon şişirir gibi hava ile doldurarak 10 saniye bekleyin. Sonrasında rahatlayın ve aynı hareketi yine 5 kez tekrarlayarak etkili sonuçlar elde edebilirsiniz.
HAFTADA KAÇ GÜN YÜZ YOGASI YAPILMALI?
Yüz yogası, günlük bakım rutininizin önemli bir parçası olabilir. Haale etkili sonuçlar elde etmek için haftada en az 3 gün, maksimum 5 gün yüz yogası yapmanız önerilir. Ancak unutmayın, yüz kaslarınızın da dinlenmeye ihtiyacı var. Bu nedenle haftanın 7 günü boyunca yoğun bir şekilde uygulamaktan kaçının ve en az 1-2 günü yüz kaslarınızı dinlendirerek geçirin.
Editör : Funda Aydın