Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Defne Yaprağı Tütsüsünün Defne Yaprağı Yakmanın Muazzam Faydaları

Mavi Kadın>Yaşam>Defne Yaprağı Tütsüsünün Defne Yaprağı Yakmanın Muazzam Faydaları

Defne yaprakları, çok eski çağlardan bu yana tütsü olarak kullanılmaktadır. Çünkü defne yaprakları hoş kokusuyla insanları rahatlatır ve ortamı kötü kokulardan arındırır. Öte yandan böcekleri de evden uzaklaştırır. Defne yaprağı tütsüsü yatıştırıcı

Defne Yaprağı Tütsüsünün Defne Yaprağı Yakmanın Muazzam Faydaları

Evde Defne Yaprağı Yakın Ve Muhteşem Faydalarından Yararlanın

Defne yaprakları, çok eski çağlardan bu yana tütsü olarak kullanılmaktadır. Çünkü defne yaprakları hoş kokusuyla insanları rahatlatır ve ortamı kötü kokulardan arındırır. Öte yandan böcekleri de evden uzaklaştırır. Defne yaprağı tütsüsü yatıştırıcı olmasıyla ön plana çıkmaktadır. Defne yaprağında metil öjenol isimli bir madde bulunmaktadır. İşte bu madde mental yorgunluğa iyi gelmektedir ve tütsü olarak kullanıldığında da etkisini göstermektedir. Defne yaprakları tütsü kabına koyulup dikkatli bir şekilde yakılırsa, tütsünün rahatlatıcı etkisi görülecektir.

Defne Yaprağı Tütsüsü Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kurutulmuş defne yaprakları çelik bir kaba alınır. Daha sonra uzun bir çakmak ile yakılır.
  2. Yapraklar hemen sönebilmektedir, bu nedenle uzun çakmağınızı sık sık yakıp defne yaprağını söndükçe yakın. Bu aşamada tütsüyü evin içerisinde gezdirmeniz önerilir. Böylece her yer mis gibi kokacaktır.
  3. Dilerseniz defne yaprağı tütsüsü yaparken içine adaçayı, üzerlik otu, öd ağacı, çörek otu ekleyin. Dilerseniz internet üzerinden buhurdanlık satın alıp, Osmanlı’da olduğu gibi tütsüyü buhurdanlık içinde yapabilirsiniz.

Defne Yaprağı İle Tütsü Yapmanın Faydaları Nelerdir?

Defne yaprağı tütsüsü evi negatif enerjiden arındırıp pozitif iyonların havaya salınmasına yardımcı olur.

Defne yaprakları yanarken hoş kokusu etrafa dağılır. Bu ise beyni uyararak pinen, elimisin ve sineol üretimini artırır. Söz konusu bileşenler, yorgunluğu ve stresi giderir, baş ağrısını dindirir.

Defne yaprağı tütsüsü nazara da iyi gelir. Tam İlmihâl Seâdet-i Ebediyye kitabında buyruluyor ki: Nazar değmesi hakdır. Ya’nî, göz değmesi doğrudur. Ba’zı kimseler, birşeye bakıp, beğendiği zemân, gözlerinden çıkan şuâ’ zararlı olup cânlı ve cânsız, herşeyin bozulmasına sebeb oluyor. Bunun misâlleri çokdur. Fen, belki birgün, bu şuâ’ları ve te’sîrlerini anlıyabilecekdir. Nazarı değen kimse, hattâ herkes, beğendiği birşeyi görünce (Mâşâallah) demeli, ondan sonra o şeyi söylemelidir. Önce Mâşâallah deyince, nazar değmez. Nazar değen veyâ korkan çocuk için, çöp yakıp etrâfında döndürerek tütsülemek veyâ ergimiş mumu başı üzerinde suya dökmek [ve kurşun dökmek] câiz olduğu, (Fetâvâ-yı Hindiyye)de yazılıdır.

Muhtevasındaki uçucu bileşikler, defne yaprağına özel bir koku verir. Defne yaprağı tütsüsü ile böceklerden kurtulmak mümkündür. Bu tütsü yalnızca sivrisineklerden değil, akarlardan, bit, pire, kara sinek, kene, üvez, kalorifer böceği ve hamam böceği gibi böceklerden de korur.

Uyuyamamaktan şikayetçiyseniz bu tütsü size çok iyi gelecektir. Defne yaprağının çayı da tütsüsü gibi sakinleştiricidir. Sinirleri yatıştıran defne yaprağı, tütsü olarak kullanılırsa uykusuzluğu giderecektir.

Mis kokusuyla defne yaprakları adeta evimizde bahar havası estirir. Ruhani yönden çok faydalıdır, sıkıntıya birebirdir. Kısaca bu tütsü tam bir huzur kaynağıdır.

Toplumumuzda defne yaprağı tütsüsünün büyüden kurtulmaya yardımcı olduğuna inanılır.

Defne yaprağı çeşitli uçucu aktif bileşikler içerir. Bunlar antibakteriyel ve antimikrobiyaldir, kanser riskini de azaltır.

Evde defne yaprağı tütsüsü yakarak defne yaprağının bu özelliklerinden yararlanabilirsiniz. Defne yaprağı tütsüsünde linalool isimli bir madde bulunur. İşte bu madde yoğun endişe ve kaygı durumlarını ortadan kaldırır. Amerikan Anestezi Hemşireleri Derneği'nin verdiği bilgilere göre defne yaprağını 10 dakika boyunca yakıp koklamanın psikolojik açıdan olumlu etkileri vardır.

A, B, C vitaminlerini barındıran güçlü yapısıyla bu tütsü, vücuda direnç verir. Defne yaprağında da bolca bulunan A vitamini, akciğer zarı, sindirim sistemi, ağız boşluğu, gözler, burun-boğaz sağlığını da muhafaza eder. Defne yaprağı bakteri ve mikroplarla etkili bir şekilde savaşır. Kısaca bu tütsü, antiseptik özelliğe sahiptir.


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...