Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Diş Ateşi Nasıl Anlaşılır Nasıl Düşürülür Uzman Önerileri

Mavikadin>Anne çocuk>Diş Ateşi Nasıl Anlaşılır Nasıl Düşürülür Uzman Önerileri

Bebekler diş çıkarmaya başladıklarında çeşitli belirtiler gözlemlenir. Örneğin salyası daha fazla olur, huysuzlaşır, ateşi yükselir ve diş etlerinde kızarıklık

Diş Ateşi Nasıl Anlaşılır Nasıl Düşürülür Uzman Önerileri

Bebekler diş çıkarmaya başladıklarında çeşitli belirtiler gözlemlenir. Örneğin salyası daha fazla olur, huysuzlaşır, ateşi yükselir ve diş etlerinde kızarıklık yahut beyazlaşma görülür. İştahının azalması ve uykusuzluk da bebeğin diş çıkarma belirtileri arasındadır.

Bebeklerde Diş Çıkarma Ateşi Ne Kadar Sürer?

Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Dr. Bülent Karadağ bebeklerde diş çıkarma ateşinin 10 gün kadar sürebileceğini bildirmektedir.

Bebeklerde Diş Çıkarma Huzursuzluğu Ne Kadar Sürer?

Diş hekimi Tosun Tosun bu konuda şu bilgileri vermektedir;

Bebeğin diş çıkarmakta olduğunu gösteren durumlardan biri de onun sürekli mızmızlanması, kendini rahatsız hissetmesidir. İltihabın artması ve keskin dişin yavaş yavaş yüzeye doğru yaklaşması diş etlerinde meydana gelen ağrıyı şiddetlendirir. Bebek de haliyle sürekli keyifsiz olur. Bu süreç kimi zaman haftalarca devam eder.

Bebeklerde Diş Çıkarma Ateşi Nasıl Düşürülür?

Bebeklerde kullanılan ağrı kesici-ateş düşürücü ilaçların başında Calpol isimli bir ilaç gelmektedir. Bu ilacın etken maddesi parasetamoldür. Minoset, tylol gibi maddeler parasetamol grubunda yer almaktadır. Bebekler için doktorlar tarafından da gerektiğinde reçete edilen, ebeveynlerin gönül rahatlığıyla kullandığı bu ilacın yan etkisi yok denecek kadar azdır.Bebeklerde diş ateşini düşürmek için güvenle kullanılabilir.

  1. Her gün bebeğin diş etlerine Calgel ya da Dentinox jel sürmek de iyi gelecektir.
  2. Diş çıkaran bebeğin ateşi olur, devamlı huzursuzdur, diş etleri kaşınır ve besinlere eskisi gibi fazla istek duymaz. Ateşi çıktığı zaman Calpol vermek ateşi düşürecektir. Fakat işe yaramazsa Paranoks fitil kullanılmalıdır.
  3. Bebeklerin diş çıkardığı şu belirtilerle anlaşılır: Salya (tükürük) üretiminde artış, diş etlerinde şişlik ve kızarıklık, huzursuzluk ve ağrı, yanağını ısırması, iştahsızlık, uykusuzluk, yanak kaşıma, kulak çekiştirme.
  4. Diş çıkarmayla doğrudan bağlantılı olduğu kanıtlanamamış şu belirtiler de diş çıkaran bebeklerde yaygın olarak görülmektedir: Cilt döküntüsü, ishal ve ateş.
  5. Soğuk bez ile bebeğin diş etine masaj yapmak da onu rahatlatacaktır.

Diş Çıkarma Ateşi Kaça Kadar Çıkabilir?

Ateş, bebeklerde diş çıkarmanın en yaygın belirtilerinden biridir. Uzmanların açıklamasına göre bebekte diş ateşi 37-38 dereceyi bulabilir. Ancak bu bebeklerde ateşin 40 dereceye çıktığı da olmaktadır.

Bebeklerde Diş Ne Zaman Çıkar?

Bebeğin ilk dişi çoğunlukla 7. ayda çıkmaktadır. Fakat 3 aylık bazı bebekler de diş çıkarabilmektedir. Bebeklerin bazılarında da ilk diş 1 yaşından sonra çıkmaktadır. Bebekler ne zaman diş çıkarır? sorusunun cevabı genetikle de ilgilidir. Eğer annesi veya babası bebeklikte erken diş çıkardıysa çocuğu da öyle olabilir.

Bebeklerde Diş Çıkarma Ateşi Belirtileri

  1. Ağzından sık sık salya gelmesi (En önemli diş çıkarma belirtisidir.)
  2. Yanağını kaşıması, kulağını çekiştirmesi (Diş etlerinde oluşan ağrı yanak bölgesini ve kulaktaki sinir yollarını da etkilediğinden bebek yanağını kaşımaya, kulağını çekiştirmeye ihtiyaç duymaktadır.)
  3. Eline aldığı şeyleri hemen ağzına götürmesi, sürekli bir şeyleri ısırma isteği (Bebek diş çıkarma sürecindeyken eline ne geçtiyse ağzına alarak bununla diş etlerindeki rahatsızlık hissini gidermeye çalışır.)
  4. İştahsızlık, yemek yememesi
  5. Uykusuzluk
  6. İshal (Bunun nedeni diş çıkaran bebekte tükürük salgısının ve dolayısıyla bağırsak hareketlerinin artmasıdır. Bu durum ishale sebebiyet verebilmektedir.)
  7. Ağrı (Bebek diş çıkarırken diş etlerinde enflamasyon meydana gelir. Bundan dolayı bazı bebeklerin diş etlerinde aşırı ağrı oluşur, fakat bazı bebeklerde ise herhangi bir şikayete yol açmaz.)
  8. Sinirlilik, huysuzluk, mızmızlanma
  9. Yüz ve çene bölgelerinde kızarıklık (Salya akmasından kaynaklı kızarıklık oluşabilir.)
  10. Ateşinin yükselmesi (Diş etleri şiştiği için ateşi çıkabilir. Diş çıkaran bazı bebeklerin ateşi 37-38 dereceye yükselirken bazılarında ise 39-40 dereceye varabilir.)
  11. Diş etlerinin kanaması (Bebekler diş çıkarırken diş etlerinde kanama olması da sık karşılaşılan bir durumdur.)
  12. Öksürük (Şiddetli değildir. Yoğun salyası olan bebeklerde bazen hafif tıkanıklık ve öksürük olabilir.)

Bebeklerde Diş Çıkarma Ateşi Kaç Gün Sürer, Diş Ateşi Kaç Derece Olur? Tıklayınız

Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri Bebeğimin Diş Çıkardığını Nasıl Anlarım? Tıklayınız


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...