Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Doğal Yüz Temizleme Yöntemleri Evde Yüz Temizleme

Mavikadin>Güzellik>Doğal Yüz Temizleme Yöntemleri Evde Yüz Temizleme

Her kadın mükemmel ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak ister. Güzelliğin asıl esaslarından birisi de temiz ve güzel bir cilde sahip olmaktır. Sağlıklı bir cilt

Doğal Yüz Temizleme Yöntemleri Evde Yüz Temizleme

Her kadın mükemmel ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak ister. Güzelliğin asıl esaslarından birisi de temiz ve güzel bir cilde sahip olmaktır. Sağlıklı bir cilt de insana güzel gösterir. Cilt bakım düzeni ve yaşam tarzı alışkanlıklarınız cilt sağlığının birincil belirleyicileridir. Cilt kalitesine ve dokusuna zarar veren başlıca faktörlerden bazıları stres, uyku yetersizliği, yetersiz beslenme, hava kirliliği, güneşin ultraviyole ışınlarından kaynaklanan hasarlar, aşırı sigara ve alkol tüketimidir.

Piyasada cilde parlaklık verip cildi temizlediği vaad edilen milyonlarca cilt ve güzellik ürünü bulunmakta. Bu ürünleri kullanmak yerine, kendiniz evinizde cildiniz için çok yararlı olabilecek yöntemler uygulayabilirsiniz. Bu makalemizde cildinizi evde temizlemek için en iyi 7 yöntem anlatılmıştır.

Limon

Limon cildi temizleyen en iyi besinlerden biridir. İçindeki sitrik asit özellikleri cildin ölü hücrelerden arınıp temizlenmesine ve C vitamini özelliği ise hücre yenileme sürecini hızlandırırp siyah noktaları yok etmeye yardımcı olur.

  1. Yüz ve boyun bölgenize taze sıkılmış limon suyu sürün. 10 dakika bekletin ve sonra ılık su ile yıkayın. Bu uygulama sonrasında, cildi yumuşatıp nemlendirmek için salatalık dilimleri sürebilirsiniz. Bunu her gün veya her 2 günde bir yapın. Şayet cildiniz hassassa limonu suyla karıştırıp bunu yapın.
  2. Diğer bir yol ise, yarım limonun suyunu sıkıp içine bir veya iki yemek kaşığı bal ekleyin. Bu karışımı yüzünüze uygulayın, 15 ila 20 dakika beklettikten sonra yüzünüzü durulayın.
  3. Cildinizde ölü deriyi temizlemek için ise 2 tatlı kaşığı limon suyu ve 2 tatlı kaşığı şekeri karıştırın. Karışımı yüz, boyun ve ellerinize uygulayın. Dairesel hareketlerle fırçalayın ve 10 dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile durulayın. Pürüzsüz cildin tadını çıkarmak için haftada 1 kez bu yöntemi uygulayın.

Bal

Cildinizi temizlemek için öncellikle cildinizi nemli tutmalısınız. Bal, mükemmel bir nemlendiricidir ve ayrıca enfeksiyonu önlemeye yardımcı olan antibakteriyel özelliklere de sahiptir. Böylece cildi doğal yoldan temizler, arındırır.

  1. Balı cildinize doğrudan uygulayın. Doğal olarak kurumaya bırakın ve sonra ılık su ile yüzünüzü durulayın. Baldaki su içeriği cildi derinlemesine nemlendirir, yumuşak ve esnek hale getirir. Bu basit yöntemi her gün veya 2 günde bir yapın.
  2. Alternatif olarak, 2 tatlı kaşığı süt ve 1 tatlı kaşığı bal karıştırın. Daha sonra 1 tatlı kaşığı unu ekleyin ve iyice karıştırın. Bu karışımı yüzünüzün her yerine uygulayın. 20 dakika bekletin ve sonrasında ılık su ile durulayın. Temiz bir cildin tadını çıkarmak için bu yöntemi haftada 1 kez uygulayın.

Zerdeçal

Zerdeçal mükemmel bir antiseptik ve cilt renk açıcı olması yönüyle yara ve diğer lekeleri giderir. Bunun yanı sıra zerdeçal, alerji, iltihap ve enfeksiyonu önler. Cildi temizler, arındırır.

  1. Eşit miktarlarda zerdeçal tozu ve unu biraz su veya sütle karıştırıp bir macun haline getirin. Bu karışımı cildinize eşit olarak uygulayın ve kuruyana kadar beklettikten sonra cildinizi dairesel hareketlerle hafifçe yıkayın. Kararmış cilt tonunu açmak ve yaraları gidermek için bu maskeyi haftada 1 kez uygulayın. Not: Zerdeçal ciltte sararma, leke yapabilir, bu durum geçicidir.

Aloe Vera

Aloe Vera jel cilt temizliği için en etkili maddelerdendir. Aloe vera cilt için birçok faydaya sahiptir. İçinde bulunan anti bakteriyel özellikler sayesinde sivilceye sebep olan bakterilteri ölüdür ve iltihap sökücü özelliğiyle tahrişi azaltır ve sıkılaştırıcı özelliyle de yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Ek olarak aloe vera cildi nemlendirerek yeni hücrelerin gelişimini canlandırır.

  1. Aloe vera yapraklarından jelini çıkartın.
  2. Biraz pamuk yardımıyla bu jeli yüzünüze sürün.
  3. Yarım saat kadar kurumaya bıraktıktan sonra ılık su ile durulayın.
  4. Haftada birkaç kez ya da günlük olarak bu işlemi tekrarlayın.

Karbonat

Karbonat cildin pH seviyesini dengeler ki bu seviye cildin temiz kalmasını sağlar. Buna ek olarak, hafif antiseptik ve iltihap sökücü özellikleri, akne, sivilce ve leke gibi sorunlara yardımcı olur. Ayrıca cildi kir ve ölü deri hücrelerinden arındırmak için etkilidir.

  1. 1 tatlı kaşığı karbonat ile 1 tatlı kaşığı limon ya da limon suyunu karıştırıp macun kıvamına getirirn. Yüzünüzü bununla temizleyin. Son olarak yüzünüzü ılık suyla durulayın ve bir havluyla kurulayın. Bu yöntemi haftada 2 veya 3 kez uygulayabilirsiniz.
  2. Diğer bir yol ise, 1 tatlı kaşığı karbonat ile balı karıştırmaktır. Bu karışımı cildinize hafif masaj yaparak uygulayın ve ardından ılık su ile durulayın. Son olarak, gözenekleri kapatmak için yüzünüzü soğuk su ile yıkayın. Haftada 1 kez bu yöntemi uygulayın.

Salata

Salatadaki nemlendirici ve besleyici özellikler ile cilt için çok iyidir. Hasarlı cilt hücrelerini onararak, ölü deri hücrelerini temizler ve cilde sağlık verip cildin genel görünümünü iyileştirir.

  1. Taze salatalıklarını kalın dilimler halinde kesin ve yüzünüzü bunlarla iyice ovalayın. Bir gece bekletin ve sabahları ılık suyla durulayın. Yatmadan önce günlük olarak bu işlemi tekrarlayın.
  2. Alternatif olarak, eşit miktarlarda salatalık suyu ve limon suyu ile bir karışım yapın. Bu karışımı cildinize uygulayın, tamamen kuruduktan sonra ılık suyla yıkayın. Bunu günlük olarak yapın.

Ceviz

Ceviz; mat, kuru ve cansız ciltlere sağlık kazandırır. İçinde bulunan antioksidanlar sayesinde cilt hücrelerini yeniler. Toz formundaki ceviz, cildi temizlemek ve sıradan bir temizleme ürününün yapamadığı kirleri temizlemek için kullanılır.

  1. 2 tatlı kaşığı toz ceviz ile 2 yemek kaşığı yağsız yoğurdu karıştırın. Bunu yüz ve boyun bölgenize uygulayın. Kuruduktan sonra bu maskeyi soyun ve ardından yüzünüzü ılık su ile durulayın. Bu maskeyi hafta bir kez yapın.

Argan Yağı Cilt İle İçin Nasıl Kullanılır? Argan Yağı İle Yüz Maskesi Tıklayınız

Avakadonun Cilde Faydaları Avokado Avokado Yağı Saç Yüz Maskesi Tıklayınız

Cilde İyi Gelen Yağlar Cildi Güzelleştiren Bitkisel Yağlar Nelerdir? Tıklayınız


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...