Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Duşakabin Camı Nasıl Temizlenir Duşakabindeki Su Lekeleri Nasıl Çıkar

Mavi Kadın>Yaşam>Duşakabin Camı Nasıl Temizlenir Duşakabindeki Su Lekeleri Nasıl Çıkar

Ev kadınlarının titizliği adeta tüm dünyada tartışmaya gerek duyulmayan bir gerçektir. Evlerinin her köşesini itina ile temizle eğiliminde olan ev kadınları, hangi bölümün hangi malzeme ile temizleneceği gibi konuları tam anlamı ile kavramak istemektedir.

Duşakabin Camı Nasıl Temizlenir Duşakabindeki Su Lekeleri Nasıl Çıkar

Ev kadınlarının titizliği adeta tüm dünyada tartışmaya gerek duyulmayan bir gerçektir. Evlerinin her köşesini itina ile temizle eğiliminde olan ev kadınları, hangi bölümün hangi malzeme ile temizleneceği gibi konuları tam anlamı ile kavramak istemektedir. Söz konusu bu bölümlerden birisi olarak duşakabin örnek gösterilebilmektedir. Özellikle duşakabinlerin bağlantı bölümlerinde, sürekli neme ve suya maruz kaldıklarından ötürü küflenme, paslanma ve sararma gibi durumlar göze çarpabilmektedir. Bunlara ek olarak devamlı su ve nem ile temas halinde olan cam yüzeyler, bir müddet içerisinde hoş gözükmeyen bir görüntüye bürünmektedir. Dolayısı ile evin önemli bir parçası olan duşakabinlerin sık periyotlarla temizlenmesi son derece yararlı olacaktır.

Yapılacak temizliğe başlanmadan evvel duşakabin içerisindeki şampuan, sabun ve lif benzeri tüm gereçler dışarı alınmalıdır. Ayrıca duşakabin içerisinde ufaklıkların minik kazalar yaşamasını önlemek adına kaydırmaz paspas yada eğlence amaçlı banyo oyuncakları mevcutsa bu eşyalar da dışarı alınmalıdır. Sonuç olarak temizlikten önce duşakabinin içerisinde herhangi bir eşya kalmadığından emin olunmalıdır.

Sirke Ve Karbonatla Duşakabin Nasıl Temizlenir?

Bilhassa plastik ve cam yüzeyler, su lekesi tutması ve bakteri üremesi bakımından uygun ortamlardır. Belirli bir süre zarfında kireç lekesi haline gelen su lekeleri tam bir baş belası haline gelmektedir. Ayrıca devamlı olarak suya ve neme maruz kalan cam yüzeyler, mat ve kötü bir görüntü almaktadır. Duşakabinin plastik bölümler ise nemin etkisi ile adeta bir bakteri yuvasına dönüşmektedir. Uzun süre temizlik yapılmadığı durumlarda plastik bölümlerin sarardığı göz ile kolayca fark edilebilir. Tüm bunlara ek olarak sabun ve şampuanlar da duşakabinde leke oluşumu hususunda etkili bir faktördür.

Çoğu kişinin muzdarip olduğu bu problemlerin giderilmesi için olağanüstü bir yöntem aramaya hacet yoktur. Çoğu yüzeyde temizlik amaçlı kullanılan sirke, kireç ve su lekelerinin giderilmesi bakımından son derece önemli bir yardımcıdır. Ayrıca doğal olması nedeni ile kullananların içi rahat olmaktadır. Sirkenin bakterileri yok edici özelliği de bulunmaktadır. Bir miktar saf sirke ve karbonat karışımı ile mükemmel bir temizlik materyali ortaya çıkarılabilmektedir. Ortaya çıkan bu katı akışkan kıvamdaki malzeme, bir sünger kullanılarak duşakabinin cam yüzeylerine uygulanır ve 20 dakika civarı bekletilir. Sürenin dolmasından sonra bol miktarda su yardımı ile camlar durulanır.

Deterjan Ve Kireç Çözücü İle Duşakabin Nasıl Temizlenir?

Duşakabin camları için hususi üretilen kireç çözücü ve deterjan gibi ürünler temizlikte kişiye büyük bir destek sağlayacaktır. Söz konusu bu ürünler şikayet edilen yüzeye dairesel hareketler ile uygulanır. Devamında ise camlar durulanır ve hemen ardından kurulanır. Bunun sebebi ise temizlik sonunda oluşabilecek lekelerin önüne geçmektir.

Bulaşık Deterjanı İle Duşakabin Nasıl Temizlenir?

Fısfıs uçlu bir şişeye aynı oranda sirke ve su koyulur. Bu şişeye bir çorba kaşığı kadar bulaşık deterjanı da ilave edilir. Karışımın tam anlamı ile işlev görebilecek kıvama gelmesi için 15 dakika civarı bekletilir. Temizlik esnasında hassas yüzey temizleme bezi veya yumuşak bir sünger kullanılması önerilmektedir. İşlem tamamlandıktan sonra bölge yıkanır ve iyice kurulanır.

Vazelin İle Duşakabin Nasıl Temizlenir?

Pek bilinmese de vazelinin de duşakabin temizliğine büyük bir katkısı vardır. Metal aksamları zamanla paslanan ve kirlenen duşakabinler, vazelin yardımı ile temizlenebilmektedir. Duşakabinin oynar metal aksamlarına bir miktar vazelin uygulanarak hareket potansiyeli geri kazandırılabilir. Ek olarak bu uygulama ile metal kısımların pislenmesi ve paslanması engellenmiş olunur. Leke çıkarma konusunda harika bir ürün olan vazelin, çıkarılması güç lekelerde müthiş bir etki gösterir ve duşakabinin kullanım süresini artırır.

Vazelini aynı şekilde musluk ve fıskiyelerde de kullanmak mümkündür. Muslukların ve fıskiyelerin metal kısımları vazelin ile dairsel hareketlerle temizlenir. Uygulaması son derece basit olan bu yöntem, muslukların ve fıskiyelerin kullanım süresini de artıracaktır. Kireçlenen musluk yada metal aksamlar bu uygulama sayesinde nemden muhafaza edilmiş olunur. Aynı zamanda vazelin kullanımı bu bölgeleri parlatacak ve harika bir görünüme kavuşturacaktır.

Duşakabin Temizliği Kaç Günde Bir Yapılmalıdır?

Genel olarak ayda 1 defa duşakabin temizliği yapılmalıdır. Ancak bu temizliği ayda 2 defaya çıkartmak daha sağlıklıdır.


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...