Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Gebelikte Bebeğin Kasıkta Hareket Etmesi Normal mi Cinsiyet Belirtisi mi

Mavi Kadın>Anne çocuk>Gebelikte Bebeğin Kasıkta Hareket Etmesi Normal mi Cinsiyet Belirtisi mi

Hamileliğin en başından beri annelerin yaşadığı en farklı his karınlarındaki bebeğin hareketlerini hissettiklerindeki duyduğu heyecandır. Anne adayı, bu hareketleri hamileliğin ortalama 4 ila 5 aylarında hissetmeye başlar.

Gebelikte Bebeğin Kasıkta Hareket Etmesi Normal mi Cinsiyet Belirtisi mi

Hamileliğin en başından beri annelerin yaşadığı en farklı his karınlarındaki bebeğin hareketlerini hissettiklerindeki duyduğu heyecandır. Anne adayı, bu hareketleri hamileliğin ortalama 4 ila 5 aylarında hissetmeye başlar.

Bebeğin Hareketlerini Vajinada Pelvik Bölgede ve Kasıkta Hissetmek Normal mi?

Anne karnındaki bebekler büyüyüp geliştikçe durmaksızın bir hareket içindedirler.Bebek 7 aylık olana kadar rahimde sık sık bulunduğu pozisyonu değiştirir.  Bu sebeple bebeğin kasıklara, vajinaya yakın bölgeye gelmesi, bebek hareketlerini burada hissetmek normal kabul edilir.Bebek hareketleri ile bebeğin kasıkta hareket etmesi ile bebeğin cinsiyeti arasında herhangi bir bağlantı yoktur. Bu durum bebeğin kız veya oğlan olduğuna işaret etmez.

Anne Karnındaki Bebek Hareketi Nerede Hissedilir?

Bebeğin anne karnındaki yeri sabit değildir ve anne, bebeğinin hareketlerini hissettiğinde bebeğin nerde olduğunu da hisseder. Bu yüzden anne karnındaki bebeğin hareketi tek bir yerden hissedilir demek yanlıştır.Mesela bebek, göbek çevresindeyse anne adayı bebeği orada hisseder, bebek kasıklardaysa hamile kadın bebeğin hareketlerinden orada olduğunu anlar.

Bebek Hareketleri Ne Zaman Hissedilir?

Anne, karnındaki bebeğin harekelerini eğer ilk gebeliğiyse gebeliğin 19 ila 20. Haftalarda hissederken daha önce doğum yapan anneler hareketleri gebeliğin genellikle 16 ila 17.haftalarında hissetmektedir.

Bebek Hareketleri Nasıl Hissedilir?

Bebek hareketlerini genel olarak tanımlamak gerekirse kelebek kanat çırpışı, karın guruldaması veya bir yere hafif çarpma hissi benzeri his uyandırdığı söylenebilir. Gebeliğin ilk dönemlerinde bebek daha küçükken hareketleri çoğunlukla oturma veya yatma pozisyonundayken hissedilmektedir. Bu hareketler ilk hafif derecede yemek yedikten sonra hissedilmeye başlanır.

Anne Karnında Bebek Neden Hareket Eder?

Anne karnındaki bebeğin hareketleri, onun gelişim sürecinin doğal bir sonucudur. Bu yüzden bebekler anne karnında esnerler ve bu sayede gelişirler ve doğduktan sonraki hayata da hazırlanırlar. Öte yandan anne karnındaki bebeğin hareket etmemesi bir problem olduğuna işarettir.

Gebelik süresince anne adayları bebeğin tekme, yumruk ve yuvarlanma hareketlerini hissederler. Öyle ki bebek büyüdükçe dışardaki seslere ve annenin duygularına bile tepki verir hale gelmektedir. Bebeklerin en sakin olduğu zamanlar sabah ve öğleden sonraları olurken, en aktif oldukları zamanlar ise çoğunlukla geceleridir. Öyle ki geceleyin çoğalan bu hareketleri anneyi uykusundan bile uyandırabilir.

Anne Karnında Bebek Hareketleri Azalırsa Ne Yapmalı?

Anneler karnındaki bebeklerin hareketlerinin hep farkında olmalıdırlar. Özellikle hareketleri dışarıdan da görülen gelişmiş bebekler 2 saatte en az 10 defa hareket ederler. Fakat bazen bebeğin yarım saat veya bir saat kadar kendisini dinlendirmek istediği de olabilir ve buna bağlı olarak bir süre hareketsiz kalabilir. Bu durum normaldir. Ancak anne, bebeğinin hareketlerini bir saatten daha uzun süre boyunca hissetmemeye başlamışsa doktora kontrole gitmesi iyi olacaktır. Doktor gerekli tetkikleri uygulayarak korkulacak bir durup olup olmadığına karar verecektir.


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...