Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Gece Kaşıntısı Gece Vücutta Kaşıntı Ve Kabarma Neden Olur

Mavi Kadın>Yaşam>Gece Kaşıntısı Gece Vücutta Kaşıntı Ve Kabarma Neden Olur

Gece kaşıntısı cilt hastalıklarından tahtakurusuna kadar pek çok nedenden kaynaklanabilir.  Gece kaşıntısına ciltte kabarma da eşlik edebilir. Makalemizde bu durumun nedenlerinden ve tedavisinden bahsedeceğiz.

Gece Kaşıntısı Gece Vücutta Kaşıntı Ve Kabarma Neden Olur

Akşam, Gece Kaşıntı Neden Olur Nasıl Geçer? Bitkisel, Doğal Çözümler

Gece kaşıntısı cilt hastalıklarından tahtakurusuna kadar pek çok nedenden kaynaklanabilir.  Gece kaşıntısına ciltte kabarma da eşlik edebilir. Makalemizde bu durumun nedenlerinden ve tedavisinden bahsedeceğiz.

Gece, Akşam Neden Kaşıntı Olur?

  1. Uyuz, egzama, sedef gibi cilt hastalığı
  2. Demir eksikliği anemisi
  3. Stres, depresyon, anksiyete
  4. Tiroit bezinin az veya fazla çalışması
  5. Karaciğer hastalıkları
  6. Kullanılan ilaçların yan etkisi olarak
  7. Ciltte mantar enfeksiyon
  8. Yenilen gıdanın kişide alerji yapması.
  9. Tahta kurusu ısırığı
  10. Cilt kuruluğu
  11. Çölyak hastalığı
  12. Böbrek hastalıkları
  13. Multipl skleroz, zona ve diyabet gibi sinirsel hastalıklar
  14. Hamilelik
  15. Lösemi ve lenfoma gibi kanserler
  16. Huzursuz bacak sendromu
  17. Kurdeşen
  18. Cilt kanseri

Gece, Akşam Kaşıntısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Cildiye doktoruna gidilir.

Gece, Akşam Kaşıntısı Nasıl Geçer?

Bu durumun tedavisi nedenine göre değişir. Örneğin bu durum alerjiden kaynaklanıyorsa doktor alerji ilacı reçete edecek, mantar nedenli kaşıntı varsa antifungal ilaç yazacaktır.

Gece, Akşam Kaşıntısı İçin Bitkisel Doğal Tedavi Yolları

Soğuk Kompres

Buzluktan buz küplerini çıkarıp temiz bir beze sarın. Bu bezi cildinizde kaşınan yerlere tutun. Buz ciltteki sinirleri uyuşturup kaşıntıyı geçirecektir.

Limon

İnsanlar yüzyıllardan beri kaşıntıyı tedavi etmek için limon kullanmaktadır. Limon antiseptik, anestetik, iltihap karşıtı ve tahriş önleyici özelliklere sahip olan sitrik ve asetik asit içerir.

  1. 1-2 taze limonun suyunu çıkarın. Pamuk kullanarak etkilenen cilt üzerine uygulayın. Kendiliğinden kurumasını bekleyin ve alanı ılık suyla yıkayın. Durum iyileşene kadar günde 2 kez tekrarlayın.

Not: Bu kür hassas ciltliler için uygun değildir.

Bal

Bal iltihap karşıtı ve antimikrobiyal özellikleriyle kaşıntı belirtilerini gidermeye yardım eder ve cilt enfeksiyonlarını önler.

  1. Biraz balı hafifçe ısıtın.
  2. Ilık balı kaşınan alanlara doğrudan uygulayın.
  3. 10-15 dakika bekletin ve suyla yıkayın.

Zeytinyağı

İçerdiği polifenol sayesinde zeytinyağı iyi bir antioksidan kaynağıdır. Bu polifenoller kaşıntıyı azaltan iltihap karşıtı özelliklere sahiptir. Yağ aynı zamanda en iyi nemlendiricilerden biridir ve böylece cildinizin kuruma ve kaşıntısını önler.

  1. Elinize biraz zeytinyağı alın ve tüm etkilenen bölgelere uygulayın.

Karbonat

Karbonat kaşıntıyı rahatlamak için en iyi kürlerden biridir. Cildinizdeki iltihaplanma ve kaşıntıyı önlemeye yardım eden iltihap karşıtı özellikler gösterir. Karbonatın alkalin doğası cildinizi yatıştırmaya yardım edebilen doğal asit nötrleyici olarak rol oynar.

  1. 3 yemek kaşığı karbonatı 1 yemek kaşığı suyla karıştırarak bir macun hazırlayın. Macunu cilde uygulayın ve 10 dakika bekletin. Bunu günde 1 kez yapın.

Elma Sirkesi

Elma sirkesi cildinizin pH dengesini düzenlemeye yardım eden bazı enzimler içerir. Elma sirkesi antiseptik, kaşıntı önleyici, antifungal ve antibakteriyal özellikleriyle kaşıntıdan kurtulmaya yardım eder.

  1. Elma sirkesini pamuk kullanarak etkilenen alanlara uygulayın. Yarım saat bekletin ve ılık suyla durulayın. Bunu birkaç gün boyunca günde 2-3 kez yapın.

Nane

Nane yapraklarında bulunan temel bileşenlerden biri mentoldür. Mentol kaşıntı ve iltihaplı ciltten kurtulmaya yarayan iltihap karşıtı ve anestezik özelliklere sahiptir.

İhtiyacınız Olacak

  1. Bir avuç nane yaprağı
  2. 500 mL su
  3. Pamuk

Ne Yapmalısınız?

Bir avuç nane yaprağını 500 mL su içine koyun ve kaynatın. Solüsyonun üstünü kapatın ve soğumasını bekleyin. Solüsyon soğuduğunda süzün ve pamuğu içinde ıslatın. Tüm etkilenen alanlara uygulayın.

Çay ağacı yağı

Çay ağacı yağı birçok cilt rahatsızlığı tedavisi için sıklıkla kullanılır. Doğal antiseptik, antimikrobiyal, iltihap karşıtı özellikleri çay ağacı yağını akne, siğil, çıban ve hatta deri kaşıntısı ve döküntüsü tedavisinde etkili hale getirir.

İhtiyacınız Olacak

  1. 2-3 damla çay ağacı yağı
  2. 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı

Ne Yapmalısınız?

  1. 3 damla çay ağacı yağını 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı veya zeytinyağına ekleyin ve iyice karıştırın.
  2. Bu karışımı doğrudan kaşınan cilde uygulayın ve emilmesini bekleyin.

Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...