Geyik Etinin Fiyatı, Nerede Satılır Ve Faydaları Nelerdir?
Geyik eti, protein açısından zengin yapısı, düşük yağ içeriği (özellikle doymuş yağ) ve bol miktarda demir, B12 vitamini...

Geyik eti, protein açısından zengin yapısı, düşük yağ içeriği (özellikle doymuş yağ) ve bol miktarda demir, B12 vitamini, riboflavin, niasin ve B6 vitamini özleriyle en sağlıklı ve en besleyici et çeşitlerindendir. 113 gram geyik eti günlük protein ihtiyacının %68.5'ini karşılar. Bu miktar geyik eti yalnızca 179 kalori ve 1.4 gram doymuş yağ içerir. Geyik eti, dana etinden daha az kalori ve içeriği ile diyet yapanlar için de ideal bir besindir.
Geyik etini Türkiye'de satışta bulmanız zor, yurtdışından alibaba sitesinden kilosu 20 euroya sipariş verebilirsiniz.
Geyik etinin demir oranı yüksektir
113 gram geyik etinde yaklaşık 8 mg demir vardır. Günlük demir ihtiyacı kişiden kişiye değişiklik gösterir. 6 aya kadar 0,27mg , 7-12 aylık 11 mg, 1-3 yaş 7 mg, 4-8 yaş 10 mg, 9-13 yaş 8 mg, ergenlikten sonra ise kadın ve erkeklerdeki demir ihtiyacı değişir, yetişkin bir erkeğin demir ihtiyacı 8mg kadınınki ise 18 mg’dır. Yani 113 gram geyik eti, yetişkin bir erkeğin günlük demir ihtiyacının tamamımı karşılar.
Geyik eti hormonsuzdur
Piyasada satılan dana etleri hormon iğneleri ve antibiyotiklerle büyür, geyik etinde ise böyle bir durum söz konusu değildir, gönül rahatlığı ile tüketilebilecek bir ettir.
Geyik etinin kalorisi düşüktür
113 gram geyik eti yaklaşık 180 kaloridir, buna karşılık aynı gramajdaki dana eti ise 372 kalori içerir. Sağlıklı bir diyet programı uygulamaya çalışan ve kilo vermek için kalori alımına dikkat eden kişiler dana eti yerine geyik eti tercih ederek, kaloriden epey tasarruf edebilirler.
Geyik eti B vitaminleri açısından zengindir
Geyik etinin bir diğer yararı da B12 vitamini, B6 vitamini, niasin (B3) ve riboflavin de dahil olmak üzere B vitamin gruplarının önemli bir kaynağı olmasıdır. B vitamini ise vücudumuz için en gerekli vitaminlerdendir, bu vitaminin eksikliğinde çeşitli sağlık sorunları baş gösterir. Vitamin B12, kalp hastalığı ve kanser riskimizi azaltmak için folat minerali ile birlikte çalışır, protein ve yağların enerjiye dönüşmesini sağlar. Niasin, enerji üretiminde önemli bir rol oynar, hücreler arası irtibatı sağlar, kanseri önler. 200 gram geyik eti 12.74 mg içeriği ile günlük niasin ihtiyacının %85’ini, 0.74 mg B6 oranı ile günlük günlük B16 ihtiyacının %53’ünü karşılar.
Geyik eti fosfor deposudur
Fosfor, vücudumuzun normal şekilde çalışması için hücreler tarafından gerekli bir mineraldir. Enerji verir ve kimyasal dengenin korunmasına yardımcı olur. 200 gram geyik eti 420 mg fosfor içeriği ile günlük fosfor ihtiyacının%60'ına tekabül eder.
Geyik etindeki besin değerleri şu şekildedir;
- B1 Vitamini
- B2 vitamini
- Vitamin B3
- Vitamin B5
- B6 Vitamini
- B12 vitamini
- folat
- D vitamini
- E vitamini
- Fosfor
- Selenyum
- Bakır
- Çinko
- Magnezyum
- Manganez
- Potasyum
- Omega 3 yağ asitleri
- Amino asitler
Bufalo Eti Yenir mi, Helal mi Ve Sağlığa Faydaları Nelerdir? Tıklayınız
Kaz Etinin Faydaları Nelerdir, Kaz Eti Nereden Temin Edilebilir? Tıklayınız
Deve Eti Nerede Satılır, Deve Etinin Faydaları Nelerdir Tıklayınız
Ördek Etinin Sağlığa Faydaları Nelerdir? Tıklayınız
Tavşan Eti Yenir mi Ve Tavşan Etinin Sağlığa Faydaları Nelerdir? Tıklayınız
At Sütünün Sağlığa Faydaları Ve At Sütü Helal mi? Tıklayınız
Deve Sucuğunun Faydaları, Fiyatı Ve Deve Sucuğu Nereden Alınır? Tıklayınız