Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Güneş Alerjisi Belirtileri Bitkisel Tedavi İbrahim Saraçoğlu

Mavi Kadın>Yaşam>Güneş Alerjisi Belirtileri Bitkisel Tedavi İbrahim Saraçoğlu

Görülen en yaygın alerjilerden birisi ise güneş alerjisidir. Güneş alerjisi; güneşe maruz kalma sonucunda ciltte oluşan kızarıklık ve kaşıntı olarak tanımlanan

Güneş Alerjisi Belirtileri Bitkisel Tedavi İbrahim Saraçoğlu

Görülen en yaygın alerjilerden birisi ise güneş alerjisidir. Güneş alerjisi; güneşe maruz kalma sonucunda ciltte oluşan kızarıklık ve kaşıntı olarak tanımlanan bir durumdur. Güneş alerjisi, vücutta bağışıklık sisteminin güneşe olan hassasiyeti sonucu verdiği tepkidir.Güneşe duyarlılık olarak da bilinen bu durum, cildin güneşe karşı geliştirdiği bir durumdur. Uzmanlar bu durumun asıl nedenini hala çözememiş olsa da bazı çalışmalar doğuştan olduğu üzerinde güçlü kanıtlar içermektedir. Bunun dışında, güneş alerjisi bazı kimyasal, ilaçların kullanımı ile tetiklenmesi veya başka bir sağlık probleminden kaynaklı oluşuyor olabilir.

Güneş Alerjisi Belirtileri

Cilt, hangi durumun alerjiye sebep olmasına bağlı olarak güneşten çeşitli şekillerde etkilenebilir. Bazı belirtiler arasında şunlar sayılabilir:

  1. Kızarıklık
  2. Kaşıntı veya acı
  3. Ciltte küçük yumrular
  4. Ciltte soyulma, kabuklanma, kanama
  5. Ciltte çatlama veya kurdeşen

Bu belirtiler genellikle güneşe maruz kalındığında gerçekleşir.

Güneş Alerjisinin Nedenleri Nelerdir?

Bazı ilaçlar, cilde sürülen kozmetik ürünleri ve sağlık problemleri cildi güneşe karşı daha hassas hale getirebilir. Güneş alerjisinin kesin nedeni bilinmemekle birlikte doğuştan gelebileceği üzerinde durulmaktadır.

Güneş Alerjisi İçin Tedavi Yolları

Tedavi kişide güneş alerjisi tipine bağlıdır. Hafif vakalarda, birkaç gün güneşten uzak durmak belirtilerin geçmesine yardımcı olacaktır. Çoğu vakada, bu durum zaman içinde kendiliğinden yok olmaktadır. Kalamin losyonu ve aloe vera gibi cilt balmları, özellikle de soyulma ve kabuklanma gibi belirtileri dindirir. Ağrı genellikle streodial olmayan ve iltihap sökücü ilaçlarla tedavi edilebilir. Daha ciddi vakalarda, kortizon ilaçlar kullanılabilir.

Kortikosteroid Kremler: Kortizonlu kremler güneş alerjisi tedavisi için uygun ve yararlı olabilir. Bu yolla, kaşıntılar azalacak kızarıklıklar geçecektir. Bu kremler hem reçetesiz hem de reçeteli formda satılmaktadır.  Reçete edilen kortizon kremler, reçetesizlere göre daha güçlü ve etkilidir. 

Oral antihistaminler: Alerji durumunda vücutta histamin olarak bilinen kimyasallar salgılanır. Anti histamin ilaçlar histaminleri engeller. Bu ilaçlar güneş alerjisi kaynaklı oluşan kaşıntı için de etkilidirler.

Kortizon İlaçlar: Kortikosteroidler, geniş çaplı ve güçlü iltihap sökücü özellikleri, cildi alerji sonucu oluşan belirtilerin azalması için etkilidir.

Diğer ilaçlar: Temelde bazı hastalıklar için kullanılan bazı ilaçlar güneş alerjisi olan insanlarda da kullanılmaktadır.

Güneş alerjisinin kökeni bilinmediğinden, önlenmesi önemlidir. Güneşe ani ve uzun süreli maruz kalmaktan kaçınmak gereklidir. Buna ek olarak, uzun kollu kıyafet giymek güneşin UV radyasyonundan korunmanıza yardımcı olur.  Kanada Cildiye Derneği; güneşe çıkanların güneşin zararlı UV ışınlarından korunmak için günlük olarak en az 30 SBF faktörlü güneş kremi sürmesini öneriyor.

Güneş Alerjisi Nasıl Önlenir?

Eğer güneş alerjisi yaşıyor veya güneşe olan hassasiyetiniz artıyorsa şu adımları izleyerek güneş alerjisini engelleyebilirsiniz:

  1. Güneşte kalma sürenizi azaltın: Güneş altında sabah saat 10 ila öğlen 16 arasında kalmayın. Bu saatler arasında güneş en parlak zamanıdır.
  2. Güneşe ani ve çok maruz kalmaktan kaçının: Güneş alerjisi olan çoğu kişi, genellikle bahar ve yaz aylarında da güneşe daha fazla maruz kalmaları sonucu yaşıyor. Güneşe maruz kalacağınız zaman, zamanla yavaş yavaş artırmalısınız ki vücudunuzdaki hücreler sıcağa alışabilsin.
  3. Güneş gözlüğü takın ve koruyucu kıyafetler giyin: Uzun kollu kıyafet giymeniz güneşten korunmanızda yardımcı olacaktır. Kalın veya ince kumaş kıyafetlerden uzak durmalısınız. Çünkü UV ışınları bu tür kıyafetlerden cildinize geçer. Bu bakımdan, UV ışınlarını engelleyen özel kıyafetler alabilrsiniz.
  4. Sık sık güneş kremi sürün: En az 15 SBF olan geniş korumalı güneş kremleri kullanın. Bol bol uygulayıp her 2 saatte bir tazeleyin.

Sual: Güneş Alerjisi için hangi ilacı tavsiye edersiniz?

CEVAP

Dr. Şerafettin Saraçoğlu’nun cevabı: (Güneş alerjisi olanlar için pizz buin isimli firmanın allerji serisinden olan güneş koruyucuları öneririm. fakat yine de en iyisi gölgelenmektir.)

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan Alerjiye Doğal Çözüm
Güneş alerjisi için İbrahim Saraçoğlu’nun tavsiyelerine uyulabilir. Alerji için keçi boynuzu, harnup çok etkilidir. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu keçi boynuzunun meyvesini, kaynatıp suyunu veya pekmezini yiyenlerin alerji ve deri hastalıklarından kurtulacağını bildiriyor. Cildi bu alerjiye karşı güçlendiren ve alerjinin tedavisinde yardımcı olan meyve sabah, öğle ve akşam birer yemek kaşığı yenilebilir.

Elma Sirkesi Güneş Lekesi Yüzdeki Lekeler İçin Elma Sirkesi Maskeleri Tıklayınız

Evde Güneş Kremi Yapımı Suna Dumankaya'dan 2 Doğal Tarif Tıklayınız

Güneş Yanığı Kaşıntısı Güneş Yanığına Ne İyi Gelir Evde Doğal Çözümler Tıklayınız


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...