Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Hafta hafta gebelik gelişimi: 1,2,3,4 haftalık bebekte gelişimler

Mavi Kadın>Anne çocuk>Hafta hafta gebelik gelişimi: 1,2,3,4 haftalık bebekte gelişimler

Gebe olduğunu öğrenen her kadın bebeğin hafta hafta gelişimini merak ediyor ve bebekteki bazı gelişimleri araştırıyor. Gebeliğin ilk zamanlarında hızla gelişen fetüs için ilk dört hafta gelişimsel büyük değişimler oluyor.

Hafta hafta gebelik gelişimi: 1,2,3,4 haftalık bebekte gelişimler

Anne olacağını öğrene her kadın bebeğin anne karnındaki gelişimini de yakından takip etmek istiyor. Bu nedenle her hafta büyük değişimler yaşayan bebeğin gelişimini hafta hafta sizler için derledik. İlk 4 hafta bebekteki gelişimler gerçekten hayret verici. 

 

HAFTA HAFTA GEBELİKTE BEBEKTE MEYDANA GELEN GELİŞİMLER

 

Döllenme için uygun olan yumurta uygun zamanda spermle buluştuğu zaman eğer yumurta bu spermi kabul ederse yumurta duvarı kalınlaşır ve artık gelen spermler yumurta tarafından kabul edilmez.

Hafta hafta gebelik gelişimi: 1,2,3,4 haftalık bebekte gelişimler

Bu noktadan sonra rahim içine yerleşmeyi bekleyen yumurta gelişmeye devam eder.

 

1-2 HAFTA GEBELİKTE BEBEKTEKİ GELİŞMELER

 

Adet döngüsünün ilk haftasında gebeliğin başlangıcı gerçekleşir. Bu dönemde yumurtalıklar büyümeye başlar ve içlerinden biri ya da ikisi  seçilir. Bu yumurtalar ikinci haftanın sonuna kadar gelişimini sürdürerek yumurtlama büyüklüğüne ulaşır.

Hafta hafta gebelik gelişimi: 1,2,3,4 haftalık bebekte gelişimler

Gebeliğin 1-2 haftasında henüz bebek demek için erken.

 

Şu anda ilerde kucağınıza alacağınız bebeğiniz sadece bir hücre. Sudan oluşuyor ve uygun şekilde bölünerek sağlıklı bir bebek olmak için büyüyecek. 

 

3 HAFTALIK GEBELİKTE BEBEKTEKİ GELİŞMELER 

 

Bu süreçte yerleşme gerçekleşir. Rahim iç duvarına yerleşen hücre hızla çoğalmaya başlar. Bu hücreler bebeği oluşturacak yapıları oluşturmaya başlar.

Hafta hafta gebelik gelişimi: 1,2,3,4 haftalık bebekte gelişimler

Daha spermle buluştuğu ilk anda cinsiyeti ve nasıl bir bebek olacağına dair tüm bilgiler aşağı yukarı bellidir. Ancak bu dönemde sağlıklı beslenmek de bebeğinizin sağlığı için son derece önemlidir.

Çünkü hızla büyümeye ve enerjinizi harcayarak var olmaya başlamaktadır. Bu dönemde her gün gebelik hormonu olan HCG hızla yükselmeye başlar. 

 

4 HAFTALIK GEBELİKTE BEBEKTEKİ GELİŞMELER 

 

Bu dönemde anne için adet döngüsü gelmiştir. Her ay gerçekleşen adet döngüsü gerçekleşmez ve gebelik böylece fark edilir. Bazı istisna durumlarda adet döngüsü devam edebilir.

Hafta hafta gebelik gelişimi: 1,2,3,4 haftalık bebekte gelişimler

Bu durumda gebeliği fark etmek oldukça zor olsa da gebelik belirtileri görülebilir. Embriyo 4 . Haftada rahim içinde gelişir ve büyür. Dış hücreler annenin kan dolaşımıyla bağlantı kurmak için uzanır. 

 

İç tabaka akciğerler, mide, bağırsak, mesane, solunum ve sindirim sistemleri gibi bölgeleri bu katmanlar büyüyerek oluşur. Gebeliğin ilk haftalarında embriyo beslenme sağlayan küçük bir yumurta sarısı kesesine bağlıdır. 

Hafta hafta gebelik gelişimi: 1,2,3,4 haftalık bebekte gelişimler

Birkaç hafta sonra plasenta oluşacak ve besin transferini böylece sağlayacaktır. Plasentadan gelen hücreler, zengin bir kan kaynağı oluşturarak rahmin duvarının derinliklerine büyür.

Bu, bebeğin ihtiyaç duyduğu tüm oksijeni ve besinleri almasını sağlar.Gebeliğin ilk dört haftasında büyük ihtimalle kadınlar hiçbir belirti fark etmeyecektir.

Hafta hafta gebelik gelişimi: 1,2,3,4 haftalık bebekte gelişimlerhafta 

Sadece genel olarak yorgunluk ve karında şişkinlik, kabızlık ibi genel belirtiler bulunmaktadır. Bu belirtiler ise ilk haftalar için görülse de gebeliğin olduğunu net göstermez bu yüzden hiçbir anne ilk haftalarda gebe olduğunu anlamaz.

Ancak içinde sıra dışı bir olay gerçekleşmektedir. Diğer haftalardaki gelişmeler için aşağıdaki haberlerimizden birini okuyabilirsiniz. 

 

 

 

 

 

 

Kaynak : mavikadin.com
Editör : Menekşe Gümüş Yılmaz
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...