Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Hamileler Kabak Çekirdeği Yiyebilirmi?

Mavi Kadın>Anne çocuk>Hamileler Kabak Çekirdeği Yiyebilirmi?

Gebelikte kabak çekirdeği tüketilmesi hem anne adayı hem de bebek için çok faydalıdır. Kabak çekirdeğini salatalara

Hamileler Kabak Çekirdeği Yiyebilirmi?

Gebelikte kabak çekirdeği tüketilmesi hem anne adayı hem de bebek için çok faydalıdır. Kabak çekirdeğini salatalara, smoothielere, evde hazırladığınız ekmeklere katabilir yahut kuruyemiş olarak yiyebilirsiniz. Yalnız, 1/4 (bir su bardağının dörtte biri) kabak çekirdeği bile 186 kalori içerdiğinden yani kalorisi yüksek bir besin olduğundan hamilelikte kabak çekirdeği tüketimini abartmamanız önerilir.

Kansızlığı önler

Demir eksikliği hamilelik sırasında sık görülen bir sağlık sorunudur. Demir, vücuda oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinin üretimine yardımcı olan bir mineraldir. Gebelikte, vücudumuz fetüsün büyümesi için büyük miktarda kırmızı kan hücresi üretimine ihtiyaç duyar, demir alımının gebelikte çok önemli olmasının nedeni budur. Kabak çekirdeği, 100 gramda 8.8 mg demir içeriği ile susamdan sonra en yüksek demir içeriğine sahip yiyeceklerdendir. 1 su bardağı kabak çekirdeği kadının günlük demir ihtiyacının yarısını karşılar. 100 gram kabak çekirdeği 500-600 kalori gibi yüksek miktarda kalori içerdiğinden kilo sorunu yaşayan kadınların bu çekirdeğin tüketimini abartmaması önerilir.

Enerji verir

B vitaminin birincil rolü enerji üretimini sağlamaktır, böylece hamilelik sırasında artan enerji ihtiyacını karşılar. "Essential of Life Cycle Nutrition." dergisi , hamile kadınların aynı yaş grubundaki gebe olmayan kadınlara göre daha fazla B vitaminine ihtiyaç olduğunu bildiriyor. Folat, hamilelik sırasında alınması gereken en önemli B vitamini çeşitidir, çünkü bu vitamin yenidoğan bebeğin spina bifida gibi nöral tüp defektlerinden, doğum kusurlarından korur. Gebe kadınlar günlük folat ihtiyacı 400 mg'dır. 100 gram kabak çekirdeği 48 mg folat içeriği ile gebelikte folatın önemli  bir kısmını karşılar.

Kabak çekirdeği çinko deposudur

Gebelikteki çinko eksikliği hamileliğin düşükle sonuçlanması, düşük doğum ağırlığı, kan zehirlenmesi ve diğer gebelik, doğum ve doğum sonrası komplikasyonuna neden olabilir. Gebe kadınların günlük çinko ihtiyacı 13 mg'dır. 90 gram kabak çekirdeği, hamileler için önemli bir mineral olan çinkodan 2.4 mg içerir. Çinko DNA üretimine yardımcı olur ve gelişmekte olan bebeğe hızlı hücre artışı için yakıt sağlar.

Kabak çekirdeği omega 3 sağlar

Kabak çekirdeği sağlıklı doymamış yağların mükemmel bir kaynağıdır ve aynı zamanda bebeğinizin beyin gelişimini güçlendirmek için omega 3 yağ asitlerini sağlar. Omega 3 yağ asitleri beyin hücrelerinin üretimininde önemli rol oynadığından, bebeklerdeki düşük esansiyel yağ oranı, beyin gelişimini yavaşlatabilir. Omega 3 yağ asitleri aynı zamanda bebeğin gözlerinin ve merkezi sinir sisteminin sağlıklı bir şekilde gelişimine yardımcı olur.  Gebelikte omega 3 içeren gıdaları günlük beslenmeye eklemeli ve doğum öncesinde ise dokosaheksaenoik asit ya da DHA vitaminlerini almalıdır

Hamilelikte Limonlu Su İçmek, Faydaları Ve Zararları Nelerdir? Tıklayınız

Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalı? Tıklayınız

Hamilelikte Maydanoz Yemek Zararlı mı? Uzman Doktor Cevaplıyor Tıklayınız

Hamilelikte Tavuk Yemek Ve Gebe İle Bebeğe Faydaları Tıklayınız

Gebelikte Hurma Yemek Ve Gebe İle Bebeğe Faydaları Tıklayınız

Hamilelikte Tarçın Ve Tarçın Çayı Zararlı mı? Doktorlar Cevaplıyor Tıklayınız

Hamilelikte Acı Yemek Zararlımı? Uzman Doktor Cevaplıyor Tıklayınız

Hamileyken Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Nelerdir? Tıklayınız

Hamileler Kabak Çekirdeği Yiyebilirmi?


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...