Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Hamilelikte karın kaşıntısı neden olur? Nasıl geçer? Ne zaman başlar? Bebeğe zarar verir mi?

Mavikadin>Anne çocuk>Hamilelikte karın kaşıntısı neden olur? Nasıl geçer? Ne zaman başlar? Bebeğe zarar verir mi?

Hamilelik dönemi ilerledikçe, kadın vücudunda çeşitli değişiklikler ve sorunlar meydana gelebilir. Hamilelikte karşılaşılan sorunlardan biri de karın bölgesinde, göbek çevresinde kaşıntıdır. İşte bu durumun nedenleri ve doğal çözümleri:

Hamilelikte karın kaşıntısı neden olur? Nasıl geçer? Ne zaman başlar? Bebeğe zarar verir mi?

Hamilelikte karında kaşıntı normal kabul edilen bir durumdur. Bunun nedeni, hamileliğinizde ilerledikçe göbek derinizin gerilmesidir. Cildin gerilmesi cilt yüzeyinin nemden yoksun kalıp kurumasına neden olur. Gebelikte hormonal değişimler de göbek çevresinde kaşıntıya yol açabilir. Ayrıca avuç içleri, ayak tabanları gibi vücudun diğer kısımlarında ve hatta göğüslerinizde kaşıntı sorunu yaşayabilirsiniz. 

HAMİLELİKTE KARINDA KAŞINTI NE ZAMAN BAŞLAR?

Hamilelikte karında kaşıntı genellikle ikinci trimesterin sonuna doğru başlar. İkinci trimester gebeliğin 4., 5. Ve 6. Ayı demektir. Ancak gebeliğin ilk 3 ayında da karında kaşıntı sorunu ile yüzleşebilirsiniz.

HAMİLELİKTE KARINDA KAŞINTI NEDEN OLUR?

Hormonal Değişiklikler: Artan östrojen seviyeleri genellikle hamilelikte karın dahili vücudun çeşitli yerlerinde kaşıntıya neden olabilir

Kilo Alma: Gebeliğin son dönemine doğru cildin hızlı gerilmesi cildin susuz kalmasına neden olur. Gerilmiş cilt kurur ve kaşıntı problemi başlar.

HAMİLELİKTE KARIN KAŞINTISI BEBEĞE ZARAR VERİR Mİ?

Bebek anne rahminde amniyon kesesi içerisinde yer alır. Bu kese bebeği dış etkilerden korur. Bu nedenle hamilelikte karnınızı kaşımanız bebeğe zarar vermez.

Hamilelikte karın kaşıntısı neden olur? Nasıl geçer? Ne zaman başlar? Bebeğe zarar verir mi?

HAMİLELİKTE KARINDA KAŞINTIYA DOĞAL ÇÖZÜMLER

Hamilelikte karında kaşıntının geçmesi için eczacınızın yahut doktorunuzun önereceği losyon veya kremleri kullanabilirsiniz. Karın bölgenize sık sık nemlendirici sürmek kaşıntıyı önler. Yahut aşağıda bildireceğimiz doğal çözümlerden de yararlanabilirsiniz.

KARBONAT

Karbonat cildin pH seviyesini dengeleyerek kaşıntıya doğal çözüm olabilir. 1-2 yemek kaşığı karbonata biraz su katıp macun kıvamına getirin. Bu karışımı karın bölgenize uygulayıp kurumaya bırakın.

SOĞUK KOMPRES

Temiz bir bezi buzdolabından çıkaracağınız soğuk suya batırıp sıktıktan sonra karın bölgesine tutabilirsiniz. Eczaneden satılan soğuk termo jelleri karnınıza tutmak da kaşıntıya iyi gelecektir.

LİMON SUYU

Gebelikte karındaki kaşıntıya iyi gelebilecek bir diğer çözüm de limon suyudur. Limon suyu cildi yatıştırıcı özelliktedir. Aynı zamanda cilt yüzeyinde bulunan mikropları uzaklaştıran etkili bir antimikrobiyal ajandır. Limon suyunun asidik yapısı cildin pH'ını dengelemeye yardımcı olur, böylece cildin iltihaplanmasını önler. Çeyrek bardak suya 1 yemek kaşığı limon suyu katıp karıştırın, bu solüsyona bir parça pamuğu batırın ve etkilenen bölgelere uygulayın. Durulamadan önce 30 dakika bekletin.

ALOE VERA

Aloe vera binbir derde deva bir bitkidir. Aloe vera jelin bir faydası da kaşıntıya iyi gelmesi, ciltteki kuruluğu giderip, cilde nem vermesidir. Aloe vera jel yaprağınızı uzunlamasına kesin içindeki jeli kaşıkla çıkarın. Karın bölgesine bu jeli günde iki kez uygulayın.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağındaki laurik asit özü, kaşıntılı cildi yatıştırmaya yardımcı olan etkili bir anti-inflamatuar ajan olarak çalışır. Bunun yanı sıra, doğal bir nemlendirici olan hindistancevizi yağı, kuru cilt, sedef hastalığı ve egzama gibi yaygın cilt sorunlarına da şifadır.

Avucunuzun içine biraz Hindistancevizi yağı alın ve yağı karın bölgenize sürün. Gece yatmadan da bunu karın bölgenize uygulayabilirsiniz.

Hamilelikte karın kaşıntısı neden olur? Nasıl geçer? Ne zaman başlar? Bebeğe zarar verir mi?YULAF EZMESİ

Yulaf ezmesinin doğal anti-inflamatuar ve antipruritik özellikler cildi yatıştırır, iltihabı giderir, karın bölgesinde kaşıntıya şifa olabilir. Yulaftaki güçlü antioksidan bileşik olan Aventramidler, kaşıntılı ve tahriş olmuş cildi yatıştırmakta da etkilidir. Kaşıntıdan kurtulmak için toz halindeki yulaf ezmesine biraz su katıp bunu karın bölgesine sürebilirsiniz.

UÇUCU YAĞLAR KULLANABİLİRSİNİZ

Gül, sardunya ve ardıç yağı gibi uçucu yağlar, güçlü kaşıntı önleyici ve iltihap giderici özellikleri nedeniyle cilt kaşıntısı tedavisinde kullanılabilir. Bu yağlar ayrıca iltihabı ve şişmeyi azaltmaya da yardımcı olur.

1 kaseye 2 yemek kaşığı zeytinyağı yahut Hindistan cevizi yağı koyun. İçerisine 10-12 damla yukarıda bildirdiğimiz uçucu yağları damlatıp karıştırın. Bu yağ karışımını karın bölgenize uygulayın.

KALAMİN LOSYON

Kalamin losyon eczanelerde reçetesiz satılan bir nemlendiricidir. Hamilelik sırasında karın bölgesindeki kaşıntıyı geçirmek için kesin çözümdür. Kaşıntıyı azaltır ve herhangi bir tahriş veya iltihabın tekrar oluşmasını engeller. Kalamin losyonu karın bölgesine sürün. Kaşıntıdan kurtulmak için bunu günde iki kez tekrarlayın.

Hamilelikte Karın Göbek Ayaklarda Bacaklarda Vücutta Kaşıntı Nasıl Geçer? Tıklayınız


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...