2018-05-07 00:19:02 | Son Güncelleme : 2022-09-12 16:59:42

Huzursuz Bacak Sendromu Hangi Doktora Gitmeli Hangi Doktor Bölüm Bakar

Huzursuz bacak sendromu bir çok kişide görülen nörolojik bir bozukluktur. Zonklama, ayakta çekilme hissi gibi bacaklarınızı hareket ettirmenizi gerektirecek

Huzursuz Bacak Sendromu Hangi Doktora Gitmeli Hangi Doktor Bölüm Bakar

Huzursuz bacak sendromu bir çok kişide görülen nörolojik bir bozukluktur. Zonklama, ayakta çekilme hissi gibi bacaklarınızı hareket ettirmenizi gerektirecek kontrol edilemeyen dürtü bunun belirtisidir. Huzursuz bacak sendromu bitkisel tedavi yolları makalemizde bu derdinize derman olacak doğal çözümlere yer verdik.

Huzursuz bacak sendromu bacaklarda hissedilen rahatsızlık, huzursuzluk, hareket ettirme ihtiyacı,uyuşma, karıncalanma durumudur.

Huzursuz bacak sendromu gece uyumak üzere yatağınıza uzandığınızda bacaklarınızda bir huzursuz bir his oluşur. Kalkıp dolaşmak isteği ve bacaklarınızı sıkıştırma isteği meydana gelir. Huzursuz bacak sendromu tedavisi için Nöroloji (Beyin Ve Sinir Hastalıkları) doktoruna gidebilirsiniz.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Huzursuz Bacak Sendromu Bitkisel Tedavisi

İbrahim Saraçoğlu huzursuz bacak sendromu için 15 gün süre ile her gün sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez sabah-akşam 1 çay kaşığı siyah hardal tohumunu çiğnemeden 1 kaç yudum su ile yutulup ardından yarım dilim ekmek tüketilmesini önerdi. Bu kürü 2 hafta uyguladıktan sonra 2 hafta günde bir kez 1 çay kaşığı siyah hardal tohumu tüketilerek uygulamaya devam edilebilir.  Toplam 1 ay uygulanacak.

Uyarı: Etkisini artırmak için daha fazla hardal tohumu tüketmek sakıncalıdır.

Bamya Tohumu

Sabahları aç karına 7 adet bamya tohumunu 1 bardak su ile yutun. 1 ayın içinde huzursuz bacak sendromunuz geçecektir.

Hindistan cevizi yağı

Aktarlarda katı halde satın Hindistan cevizi yağı, huzursuz bacak sendromu için etkili tedavi yollarındandır. Kan dolaşımını artırarak sizi rahatlatır ve geceleri mışıl mışıl uyumanıza yardımcı olur. Hindistan cevizi yağını biraz ısıtın ve bu yağla tüm bacağınızı ovun. Bileklerden yukarı doğru dairesel hareketlerle ayaklarınıza masaj yapın. Kaslarınızı gevşetmek için her gün bu işleme devam edin.Hindistan cevizi yağı yerine sıcak hardal yağı da kullanabilirsiniz.

Elma Sirkesi

Elma sirkesi vücut pH değerini dengeleyen ve besinlerin emilimini sağlayan alkali bir besindir. Huzursuz bacak sendromu tedavisinde kullanılabilen etkili bir besindir.

  1. 1 bardak ılık suyun içine bir çorba kaşığı elma sirkesi ekleyin. Yatmadan önce yavaş yavaş yudumlayarak için. Her gün buna devam edin. Eğer tadını sevmiyorsanız, elma sirkesi tabletleri de alabilirsiniz fakat kullanmadan doktorunuza muhakkak danışmalısınız.
  2. Alternatif olarak, yatmadan önce bacaklarınıza biraz elma sirkesi sürün.

Sıcak Ve Soğuk Su

Sıcak ve soğuk su uygulaması kaslarda görülen krampları azaltır ve huzursuz bacak sendromu ile ilişkili ağrının hafiflemesine yardımcı olabilir.  Bir kabı(leğeni) soğuk suyla diğerini de dayanabildiğiniz sıcaklıkta sıcak su ile doldurun. Üç dakika boyunca ayağınızı sıcak suda bekletin. Sonra 10 ila 60 saniye boyunca soğuk suda bekletin. İki veya üç kez bu işlemi tekrarlayın. Etkili sonuçlar için günde iki kez, soğuk –sıcak suyla tedaviye devam edin.

Kafur

Kafur, huzursuz bacak sendromu bitkisel çözüm yöntemlerindendir. Kafur, iltihabı kurutan, HBS semptomlarını hafifletmeye yardımcı antispazmodik özelliklere sahiptir. Yatmadan  önce bacaklarınıza biraz kafur yağından sürün. Birkaç dakika içinde, bacaklarınızdaki karıncalanma hissi gidecektir. Günlük olarak tekrarlayın. Kafur içeren kremler de aynı işi görecektir.

Papatya

Papatya sinirleri ve kasları gevşeten, sakinleştirici özelliği bulunan bir bitkidir. Düzenli kullanımı sizi huzursuz bacak sendromuna şifa olacaktır.Sinirler ve kaslardaki gerginliği ve stresi azaltmak için bir fincan sıcak papatya çayını keyifle için. Yatmadan iki saat önce içmeniz yeterlidir.  Alternatif olarak, yatmadan bir kaç dakika önce papatya yağı ile bacaklarınıza masaj yapabilirsiniz.

Nane

Nane yüksek mentol içeriği ile bacağınızdaki huzursuzluk duygusunu yatıştırır ve kas ağrılarını hafifletir.  Kasları gevşetmek ve huzurlu bir uyku çekmek için yatmadan önce bir fincan nane çayı içilmelidir. Bir günde 3-4 bardak nane çayı içmek de sağlıklı olarak kabul edilebilir. Alternatif olarak, bacaklara doğrudan 10 dakika boyunca nane yağı ile masaj yapabilirsiniz. Bu yağ, gerginliği hafifletmeye yardımcı olacaktır.

Lavanta yağı

Lavanta yağı gevşetici olarak kullanılır ve dolayısıyla huzursuz bacak sendromu sorununu yardımcı olabilir. Ayrıca lavantanın güzel aromatik kokusu rahatlatıcı etkisiyle daha iyi uyumanızı sağlar.Her gece yatmadan önce bir miktar lavanta yağını her iki ayağınızın altına sürün.Ayrıca ılık su dolu küçük bir kaba birkaç damla lavanta yağı ekleyerek ayaklarınızı yatmadan önce bu suyun içinde 10 dk bekletebilirsiniz.

Mavi Kadın
En Çok Okunanlar
Sağlık
|
09 Haziran 2023 - 07:30
Kayısı severlerin aklındaki soru! Kayısı gaz yapar mı?
Gaz sancısı ve şişkinlik hayat kalitesini düşüren can sıkıcı bir sağlık problemi. Gaz sancısının en önemli nedenlerinden biri de gaz yapan meyvelerin tüketilmesi. Peki hangi yiyecekler gaz yapıyor? Sevilen besin kayısı gaz yapar mı? İşte ayrıntılar:
Sağlık
|
04 Haziran 2023 - 08:43
Bir türlü geçmeyen diz ağrısına kökten çözüm doğal yöntemler
Diz ağrısı menisküs, kireçlenme, romatizma, dizde sıvı bitmesi gibi çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelebiliyor. Bu ağrıya hareket kısıtlılığı, yürürken zorlanma, dizlerde şişme gibi belirtiler de eşlik edebiliyor. Diz ağrısının geçmesi için doktorun vereceği ilaçları kullanabileceğiniz gibi aşağıdaki yöntemler ile de şifa bulabilirsiniz. Peki diz ağrısından kurtulanlar hangi doğal yöntemleri kullandı? İşte diz ağrısına kuyruk yağı, zeytinyağı, bamya tohumu vb. bitkisel, doğal yöntemler ile şifa bulanların yorumları:
Sağlık
|
05 Haziran 2023 - 09:01
Yaz aylarının sevilen meyvesi erik gaz yapar mı?
Gaz sancısı, bağırsaklarımızda gaz birikmesi yaşam kalitemizi düşüren, bizleri oldukça rahatsız eden bir sağlık sorunu. Bağırsaklarda gaz oluşumunun bir nedeni de gaz yapan yiyecekler tüketmekten geçiyor. Peki yaz aylarının sevilen meyvesi erik gaz yapan meyvelerden mi? Uzmanlar eriğin zararları ve faydaları hakkında neler diyor? İşte ayrıntılar…