Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
19-07-2016 03:34 | Güncelleme : 12-09-2022 17:00

Kahve Şişkinlik Yaparmı? Bilimsel Araştırma Sonuçları

Google News

Kahve içmek pek çok kişinin sindirim sisteminde herhangi bir soruna neden olmazken, bazı kişilerde gaz, şişkinlik ve kabızlık gibi çeşitli gastronomiyel...

Kahve Şişkinlik Yaparmı? Bilimsel Araştırma Sonuçları

Kahve tüm dünyada yaygın olarak tüketilen en sevilen içecekler arasında yer alır. Kahve içmek pek çok kişinin sindirim sisteminde herhangi bir soruna neden olmazken, bazı kişilerde gaz, şişkinlik ve kabızlık gibi çeşitli gastronomiyel rahatsızlıklara yol açabilmektedir.Özellikle peptik ülser, gastrit ve irritabl bağırsak sendromu gibi mide bağırsak sorunlarından muzdaripseniz kahvenin size dokunup gaz yapma ihtimali yüksektir. 

Kahvenin bu kadar popüler olmasının nedeni kafein açısından zengin olmasıdır. Kafein beyin fonksiyonunu uyaran zihinsel farkındalığı artıran bir maddedir. Kafein mide asidi üretiminde de oldukça etkilidir. Bu durum özellikle ülser hastalarında bağırsak mide problemlerine neden olabilir.

Hazımsızlık veya sindirim güçlüğü herhangi birşey yiyip içtikten sonra midede meydana gelen gaz ve şişkinlik durumudur. Amerikan Gastroenteroloji Üniversitesi hazımsızlık çekmemek için kahve, alkol ve gazlı içeceklerden uzak durmayı tavsiye ediyor.

Minneapolis Üniversitesi'nde gastroenterolog ve tıp profesörü Dr. Roger Gebhard, M.D., kahvenin sindirim sistemini aşırı bir şekilde uyarıp, bağırsak spazmlarına ve gaz ile şişkinliğe yol açabileceği uyarısında bulunuyor.

2006 yılında Critical Reviews in Food Science and Nutrition (Gıda Bilimi ve Beslenme Üzerine Eleştirel Yorumlar" isimli tıp dergisinde yayımlanan makalede kahvede yüksek miktarda klorojenik asit denilen bir asit çeşidi bulunduğunu bildiriyor. Asit açısından zengin yiyecek ve içecekler ise midenin doğal asit dengesini bozan, sindirim sistemine zararlı grup besinler arasında yer alır.

Maryland Üniversitesi kafeinsiz satılan kahveler dahil kahve tüketimini peptik ülsere neden olabildiğini bildiriyor. Peptik ülser, mide, yemek borusu ya da oniki parmak bağırsağının iç yüzeyindeki yara ve aşınmaya denir. Mide gazı ise peptik ülserin en önemli belirtilerindendir.

Maryland Üniversitesi ayrıca kahve ve asitli içeceklerin, mide zarının iltihabı olan, gaza yol açan gastritin en önemli nedenlerinden biri olduğunu, gastriti olan kişilerin mutlaka kahveden uzak durması gerektiğini bildiriyor.

Karpuz Gaz Yaparmı, Karpuzun Sağlığa Zararları Nelerdir? Tıklayınız

Muz Gaz Yapar mı, Şişkinliğe Neden Olur mu? Tıklayınız

Çilek Gaz Yaparmı, Şişkinliğine Neden Olur mu? Tıklayınız

Kiraz Gaz Yaparmı Ve Kirazın Sağlığa Zararları Nelerdir? Tıklayınız

Fındık İshal Veya Gaz Yaparmı, Fındık Alerjisi Belirtileri Nelerdir? Tıklayınız 

Tavuk Alerji, Gaz, İshal Veya Kabızlık Yaparmı? Tıklayınız

Kahve Şişkinlik Yaparmı? Bilimsel Araştırma Sonuçları

 

Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.