Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Kaşıntı Vücut Cilt Kaşıntısı Neden Olur? Sebepleri Kaşıntıyı Ne Geçirir?

Mavikadin>Yaşam>Kaşıntı Vücut Cilt Kaşıntısı Neden Olur? Sebepleri Kaşıntıyı Ne Geçirir?

Ciltte, vücutta kaşıntı karaciğer kanserinden alerjiye kadar pek çok nedenden kaynaklanabilmektedir. Bu makalemizde kaşıntı neden olur ve kaşıntı nasıl geçer?

Kaşıntı Vücut Cilt Kaşıntısı Neden Olur? Sebepleri Kaşıntıyı Ne Geçirir?

Ciltte, vücutta kaşıntı karaciğer kanserinden alerjiye kadar pek çok nedenden kaynaklanabilmektedir. Bu makalemizde kaşıntı neden olur ve kaşıntı nasıl geçer? Konusu hakkında bilgiler vereceğiz. Bu yazımızda ayrıca Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından bildirilen kaşıntıyı geçiren doğal kür tarifini de okuyabilirsiniz.

Ciltte, Vücutta Kaşıntı Neden Olur?

  1. Alerji
  2. Cilt kuruluğu
  3. Karaciğer kanseri
  4. Hormonal bozukluklar
  5. Karaciğer hastalıkları
  6. Psikolojik rahatsızlıklar
  7. Hava kuruluğu
  8. Sabun ve deterjana alerji
  9. Güneş ışığına maruz kalma
  10. Kan kanseri
  11. Böbrek hastalıkları
  12. Sarılık
  13. Kullanılan ilaçların yan etkisi olarak
  14. Gastrointestinal Hastalıklar (Bağırsak parazitleri veya yumurtaları nedeniyle oluşan çeşitli gastrointestinal hastalıklar da kaşıntıya neden olabilir.)
  15. Beslenme yetersizlikleri, özellikle de demir ve A vitamini, C vitamini eksikliğinin cilt kaşıntısını tetiklediği bilinmektedir.
  16. Cilt hastalıkları (Sedef, egzama ve gül hastalığı da ciltte kaşıntıya yol açabilir)
  17. Enfeksiyonlar: Enfeksiyonlar cildin vücudun çeşitli yerlerinde kaşınmaya neden olabilir. Nemli ortamdan kaynaklanan mantar enfeksiyonu, parazit cilt enfeksiyonları, bakteriyel enfeksiyonlar veya viral cilt enfeksiyonları, kaşıntılı cildin ortak nedenidir.
  18. Böcek ısırığı: Böcek ısırıkları, bazı vakalarda birkaç saat veya hatta günlerce süren şiddetli kaşıntıya neden olduğu bilinmektedir.
  19. Böbrek yetmezliği
  20. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar
  21. Terleme

Ciltte, Vücutta Kaşıntı Doğal Tedavi Yöntemleri

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Kaşıntıya Bitkisel Çözüm

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, kaşıntı için bitkisel çözüm yollarını anlatıyor; Vücutta kaşıntılar çıkmaya başladığı zaman özellikle siyah üzüm çekirdeği ya da süpürge tohumu oldukça etkilidir. Tarifler ise şöyle, Siyah üzün çekirdeği bir tatlı kaşığı kadarını, havanda dövülerek birkaç yudum su ile tüketiyoruz. Bu uygulama alerjilere karşı, vücudun direnç kazanmasını sağlıyor.

Özellikle sebebi bilinmeyen ve strese bağlı kaşıntılar için önerilerde bulunan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, 1 tatlı kaşığı süpürge tohumunu yine havanda ezerek birkaç yudum su ile içilmesi gerektiğini öneriyor. Üzüm çekirdeği ya da süpürge tohumu havanda dövüldükten sonra yoğurt ile karıştırılarak da her sabah ve akşam bu şekilde tüketilmesi gerekiyor.

Limon-melisa çayını da bu tariflerden biri ile günde iki kere tüketilmesi gerekiyor. Bu uygulamanın 1 ay boyunca yapılması etkili çözüm için gerekiyor. Yulaf samanı çayı ise, bu kaşıntıların dayanılmaz derecede olduğu boyutta tüketilebilir. Kaynamış olan 1 bardak suya, 1 tutam yulaf samanı atın ve 10 dakika demlettikten sonra süzün ve bir fincan olarak tüketin.

    Karbonat

    Karbonat anti-inflamatuar içeriği sayesinde cilt kaşıntısını geçiren en etkili maddelerdendir. Karbonatı kaşıntıyı geçirmek için kullanmak için iki yöntem uygulayabilirsiniz; 1. yöntem küveti soğuk-ılık arası suyla doldurun içine 1 su bardağı karbonat katıp karıştırın. Yaklaşık yarım saat boyunca bu suda bekleyin. Havluyla kurulanmadan cildin kendi kendine kurumasına bırakın. Bu yönteme günde 1 kez devam edin.

    Kaşınan bölgeye karbonat uygulamak için; 3 yemek kaşığı karbonatla 1 yemek kaşığı suyu karıştırın. Kaşınan yerlere bu karışımı sürün 10 dakika bekletin ardından yıkayın. Bu yönteme günde 1 kez devam edin.

    Limon

    Limon antiseptik, anestetik, anti-inflamatuar içeriğiyle ciltteki kaşıntının giderilmesinde önemli rol oynayacaktır. Bir iki tane limonu sıkıp suyunu çıkarın. Pamuğu limon suyuna batırıp cildinizde kaşınan yere sürüp kurumaya bırakın. Kuruyunca suyla yıkayın. Durum düzelene kadar günde iki kez tekrarlayın.Bu yöntem hassas cildi olanlar için uygun değildir.

    Elma Sirkesi

    Elma sirkesi, antiseptik, kaşıntı giderici, antifungal ve antibakteriyel özelliklere sahiptir böylece kaşıntıdan kurtulmanıza yardımcı olur. Elma sirkesinin kaşıntı giderme özelliğinden yararlanmak için küveti suyla doldurup 2-3 su bardağı elma sirkesi katın. Bu suda 15-30 dakika bekleyin. Kendi kendine cildinizi kurumaya bırakın, ardından cildinize nemlendirici sürün. Her gün bu uygulamaya devam edin. Diğer bir yöntem de pamuğu elma sirkesine batırıp kaşınan yerlere sürün. Yarım saat bekletin suyla yıkayın. Bunu birkaç gün boyunca günde bir veya iki kez yapın.

    Aloe Vera

    Aloe vera anti-inflamatuar, antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Ayrıca cildi nemlendiren ve kaşıntıyı gidermeye yardımcı olan E vitamini içerir. Aloe vera yaprağını kesip içindeki jeli çıkarıp cildinizde kaşınan yere sürüp 15 dk bekleyip yıkayın.Buna her gün devam edin. Diğer yöntem iki yemek kaşığı yeşil kil ile bir yemek kaşığı aloe vera jeli karıştırın. Kaşınan bölgeye sürün. Kurumaya bırakın.Su ile durulayın. Her gün buna devam edin.

    Nane Yağı

    Nane yağı, anti-inflamatuar, antiseptik, analjezik ve yatıştırıcı özelliklere sahiptir ve bu özelliği ile dermatit, uyuz veya stresin neden olduğu kaşıntıyı gidermeye yardımcı olur.Naneyi kaşıntıdan kurtulmak amacıyla kullanmak için. 3-4 damla nane yağını bir yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Bu karışımı kaşınan yere sürün. Nazikçe masaj yapın bu yönteme günde 1-2 kez devam edin.

    Kekik

    Kekik, anestetik ve antienflamatuar özelliklere sahip olan önemli miktarda timol ismindeki maddeyi içerir. Timol ciltteki sinir liflerini uyuşturur ve kaşıntıyı gidermeye yardımcı olur. Kekiği kaşıntıdan kurtulmak için kullanmak amacıyla 1 yemek kaşığı kuru kekiği 2 bardak kaynamış suda bekletin. Kapağını kapatın ve soğumasını bekleyin. Süzgeçten geçirin. Pamuklu bir bezi bu suya batırın. Kaşınan cildinize bezi koyun. Kalan kekik suyunu bir şişeye kaldırın.

    Soğuk su

    Soğuk da ciltteki kaşıntıyı giderip sizi rahatlatacaktır. Pamuklu bir bezi soğuk su ile yıkayıp bezi sıkın ve kaşınan cilde tutun. Diğer bir yöntemde pamuklu bezin için buz küplerini koyup kaşınan bölgeye tutmaktır.

    Vücuttaki Çıkan Kırmızı Lekeler ve Kaşıntı Neden Olur, Nasıl Geçer? Tıklayınız

    Yüzde ve Kolda Kaşıntı Nedenleri Ve Tedavi Yöntemleri


    Editör : Selma Yenidoğan
    Google News
    Etiketler
    Mavi Kadın
    UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
    Sonraki Haber Yükleniyor...