Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Kedilerde Ağız Kokusu Nedenleri ve Tedavisi

Mavi Kadın>Yaşam>Kedilerde Ağız Kokusu Nedenleri ve Tedavisi

Kedilerde ağız kokusu oldukça rahatsız edici bir problemdir. Bu durum diş çürüklerinden, diş eti rahatsızlıklarından veya diş taşlarından kaynaklanabilir. Ayrıca şeker hastalığı, mide sorunları ve karaciğer-böbrek hastalıkları da kedilerde ağız koku

Kedilerde Ağız Kokusu Nedenleri ve Tedavisi

Kedilerde Ağız Kokusu Neden Olur Nasıl Geçer

Kedilerde ağız kokusu oldukça rahatsız edici bir problemdir. Bu durum diş çürüklerinden, diş eti rahatsızlıklarından veya diş taşlarından kaynaklanabilir. Ayrıca şeker hastalığı, mide sorunları ve karaciğer-böbrek hastalıkları da kedilerde ağız kokusunun sebepleri arasındadır.Böyle bir sorunla karşılaştıysanız kedinizi veterinere götürmelisiniz.

Kedilerde Ağız Kokusu Neden Olur?

  1. Kedilerde ağız kokusu sorununun da en büyük kaynağı kedilerde diş çürüğü olmasıdır.
  2. Kalitesiz kedi mamaları kullanımı
  3. Kedilerde diş taşı
  4. Böbrek hastalığı
  5. Karaciğer hastalıkları
  6. Bağırsak problemleri
  7. Diş eti iltihabı
  8. Mide problemleri
  9. Diş apsesi
  10. Hypothyroidizm ve parahypothyroidizm gibi endokrin sistem hastalıkları
  11. Metabolik hastalıklar
  12. Ağızda sıkışan yabancı madde, ağız ya da boğazına takılanlar
  13. Güçlü kokan yiyecekler
  14. Ağız hastalıkları
  15. Ağız kanseri
  16. Parazitler
  17. Bağırsak tıkanıklığı
  18. Diş çıkarma dönemi. Yavru kediler diş çıkarırken ağız kokusu yaşayabilir. Kedilerin süt dişleri 3 ile 6 ay arasında düşer.
  19. Organ yetmezliği
  20. Kedilerde iç parazitler
  21. Kedilerde diş değiştirme
  22. Ağız boşluğu lezyonları
  23. Ağız içinde yaralar olması
  24. Ağız iltihabı
  25. Tavuk, balık gibi bazı yiyecekler ve bu bileşenleri içeren diğer yiyecekler ağız kokusunun nedeni olabilir.
  26. Şeker hastalığı
  27. Kötü ağız hijyeni
  28. Yiyecek alerjisi
  29. Dişeti iltihabı
  30. Diş çıkarma
  31. Polipler
  32. Reflü
  33. Solunum yolu enfeksiyonları
  34. Kanser
  35. Gastrointestinal sorunlar (tıkanma, kanser, enfeksiyon)

Kedilerde Ağız Kokusu Nasıl Geçer?

Kedinizin nefesi hep kötü kokuyorsa bunun nedenini öğrenmek için onu veterinere muayene ettirmelisiniz. Çünkü ağız kokusuna yol açan faktörler çeşitlidir. Tanı ve tedavinin gecikmemesi için veterinerden yardım almak önemlidir.

Kedinizin dişlerini fırçalayın:

Bu; kedinin nefesini temizlemek için uygulanabilecek en kolay yöntemdir. Onların dişlerini fırçalamamak ağız hijyenini bozar. Plak birikiminin önlenmesi, kedinin diş eti iltihabından korunması ve ağız kokusunun giderilmesi için kedilerde diş fırçalama ihmal edilmemelidir. Kediler buna yavruluk döneminde alıştırılmalıdır ki daha sonra zor olmasın.

Kedilerde Ağız Kokusuna Doğal Çözümler

Limon

Kedinin içeceği suya limon suyu damlatmak ağız kokusuna birebirdir. Çünkü limon kötü koku oluşumuna sebebiyet veren bakterilerle savaşmaktadır.

Maydanoz

Maydanoz insanlarda olduğu gibi kedilerde de ağız kokusuna bitkisel çözümdür. Kedinin mamasının içine doğradığınız maydanozları ekleyebilirsiniz.

İlaç Kullanımı

Kedilerde ağız kokusunu gidermek için veterinerlerde satılan spreyleri de kullanabilirsiniz. Bu spreyler internette de satılır. Ancak veteriner onayı almadan bu ilaçları kullanmamalısınız.

Nane yağı

Güçlü bir mentol kaynağı olan nane yağı kedinin nefesini tazeler, hoş bir koku verir. Anti bakteriyel özelliğe sahip olduğu için ağız kokusundan sorumlu bakterileri yok edebilir. Öte yandan çürükler de ağız kokusunun başlıca nedenlerinden biridir. İşte nane yağı diş çürüklerine de iyi gelir. Özetle kedilerde ağız kokusu için nane yağı kullanımı oldukça faydalıdır. Bir bardak suya bir çay kaşığı nane yağı ilave edilerek kaşıkla karıştırılır. Hazırlanan sıvı, bir sprey şişesine koyulur ve kedinin ağzına sıkılır. Kedilerde ağız kokusunun tedavisi için bu uygulama haftada 1 defa tekrarlanmalıdır.


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...