Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Kedim Çok, Aşırı Tüy Döküyor Ne Yapayım

Mavikadin>Yaşam>Kedim Çok, Aşırı Tüy Döküyor Ne Yapayım

Genel olarak, çoğu kedi ırkı tüm yıl boyunca tüy döker. Kedilerde tüy dökülmesi normal bir durumdur. Tüy dökme ile kediler vücutlarındaki ölü tüylerden kurtulur. Kedilerin tüy dökmesini tamamen durdurmak mümkün değildir, zaten böyle bir şey yapmak

Kedim Çok, Aşırı Tüy Döküyor Ne Yapayım

Genel olarak, çoğu kedi ırkı tüm yıl boyunca tüy döker. Kedilerde tüy dökülmesi normal bir durumdur. Tüy dökme ile kediler vücutlarındaki ölü tüylerden kurtulur. Kedilerin tüy dökmesini tamamen durdurmak mümkün değildir, zaten böyle bir şey yapmak doğru da değildir. Kedilerin tüy dökülmesini çok azaltmak için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Kedilerde Tüy Dökülmesi Nasıl Önlenir?

Mamasını Değiştirin

Kedi mamalarının içerinde bulunan belli maddeler kedilerde alerji yapıp tüylerde dökülmeye neden olabilir. Bu nedenle kedinizde tüy dökülmesi problemi yaşıyorsanız ilk yapmanız gereken mamasını değiştirmek olmalıdır. Kedinize mama alırken kaliteli ve iyi bir marka olmasına dikkat edin. Kedi sahiplerinin bu konudaki mama tavsiyesini de dikkate alabilirsiniz.

Kedinizin Tüylerini Tarayın

Kedinizin tüylerini her gün tarayın.Kedilerin tüylerini düzenli olarak fırçalama ve tarama, dökülmek üzere olan ve ölü tüyleri alır ve bir kedinin cildinin ve tüylerinin sağlıklı kalmasına yardımcı olur.Kedilerin cildinde bulunan kiri, ölü kılları ve tüyleri temizler ve kedilerin tüylerinin keçeleşip karışmasını da önler.

Beslenmesine Dikkat Edin

Kedilerde tüy dökülmesinin nedenlerinden biri de kedilerin kötü beslenmesidir. Kediler ihtiyaç duydukları vitamin ve mineralleri alamadıklarında, tüylerinin kopma ve dökülme olasılığı artar, tüyleri kuru ve kırılgan hale gelir. Yüksek kaliteli ve dengeli beslenen sağlıklı bir kedinin tüyleri parlak ve yumuşak olur.Veterinerinizin tavsiye edeceği vitaminleri düzenli olarak kedinize vermek kedilerde tüy dökülmesini önleyebilir.

Suyunu Eksik Etmeyen

Kedilerin yeterince su içmemesi ciltlerinin ve tüylerinin kurumasına yol açar bu da tüylerin çabuk dökülmesine neden olur. Bu sebep kedilerinize mutlaka içilecek temiz su temin edin. Onları susuz bırakmayın.

Zeytinyağı Kullanın

Sızma zeytinyağının toplam yağ içeriğinin% 73'ü tekli doymamış yağ oleik asitidir. Bu omega-9 yağ asidi, kedinizin cilt sağlığını destekleyecektir. Düzenli olarak kedinizin tüylerine ve cildine sızma zeytinyağı sürün. Zeytinyağı kedinizin cildine bakım yapıp tüylerinin dökülmesini durdurur.

Kedinizi Düzenli Olarak Yıkayın

Kedinizi 4 haftada 1 yıkayın. Kedinin yıkanması kediyi ölü hücrelerden, tüylerden arındırır. Böylece dökülmeyi önler. Kediler genellikle banyo yapmaktan hoşlanmazlar. Bu nedenle önce kedinin ayaklarını ıslatın, yavaş yavaş korkutmadan vücudunu ıslatın ve yıkayın.

Tüy Dökülmesi İlacı Kullanın

Piyasada pekçok marka kedilerde tüy dökülmesini önleyen ilaç vardır. Bu tabletleri düzenli kullanmak da kedilerde tüy dökülmesini engelleyecektir. Veterinerinize danışmadan böyle bir ilacı kullanmayın.

Omega 3 Yağ Asitleri Kullanın

Kedinizin omega yağ asitleri alımını artırın. Omega-3 ve omega-6 yağ asitleri, bir kedinin cildini ve tüylerini sağlıklı tutmak için özellikle önemlidir. Omega 3 ve omega 6 yağ asitleri tüylerde dökülmeyi azaltmaya yardımcı olabilir.Omega yağ asitlerini somon yağı veya keten yağı içeren kedi mamalarında bulabilirsiniz.Kedinizin mamasına karıştırabileceğiniz omega yağ asidi takviyeleri de satın alabilirsiniz.

Veterinere Götürün

Yukarıda bildirdiğimiz şeyleri yapmasına rağmen kediniz tüy dökmeye devam ediyorsa onu mutlaka bir veterinere götürün. Kedilerde tüy dökülmesi pire, alerji, stres vb nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir. Veteriner kedinizin bu hastalıklarını tedavi edince tüy dökülmesi de ortadan kalkacaktır.


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...