Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Kepek Neden Olur, Oluşur, Kepek Nedir, Saçtaki Kepeği Ne Geçirir? Kesin Çözüm

Mavikadin>Saç bakımı & saç uzatma>Kepek Neden Olur, Oluşur, Kepek Nedir, Saçtaki Kepeği Ne Geçirir? Kesin Çözüm

Cildimiz kendini yenileyen bir organdır. Düzenli olarak ölü derilerimiz dökülür.  Kepek ise ölü derinin saç derisinde, saçlarda pul pul olarak görünmesine denir

Kepek Neden Olur, Oluşur, Kepek Nedir, Saçtaki Kepeği Ne Geçirir? Kesin Çözüm

Cildimiz kendini yenileyen bir organdır. Düzenli olarak ölü derilerimiz dökülür.  Kepek ise ölü derinin saç derisinde, saçlarda pul pul olarak görünmesine denir. Yani kısaca kepek saç derisinde biriken ölü katmandır diyebiliriz. Bu makalemizde saçtaki kepek neden olur, kepek nasıl yok edilir? Konusunda Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya tarafından bildirilen evde uygulayabileceğiz kepeğe kesin çözüm olabilecek doğal, bitkisel yöntemlerden bahsedeceğiz.

Saç Neden Kepeklenir, Saçta, Saç Derisinde Kepek Neden Olur?

  1. Saçları düzenli olarak yıkamamak, saçların temizliğine özen göstermemek
  2. Yetersiz beslenme, vitamin eksikliği
  3. Sedef hastalığı ve egzama gibi bazı cilt hastalıkları
  4. Sık sık jöle gibi saç bakım ürünlerinin kullanılması
  5. Soğuk ve kuru havaya maruz kalma
  6. Şampuan uyguladıktan sonra yetersiz durulama
  7. Sık olarak fön çekmek ve saç düzleştirici kullanmak
  8. Az ya da çok sık yıkanan saçlar ve kalitesiz saç boyaları
  9. Nemsiz ortamlar soğuk havalar ve yüksek ısılı odalar
  10. Ergenlik, stres, menopoz gibi nedenlerden dolayı hormonlardaki dengesizlikler
  11. Saç derisinde bakteri ve mantar oluşumu

Saçta Kepek Nasıl Yok Edilir? Kepek Sorununa Kesin Evde Çözüm Bitkisel Doğal Yöntemler

Sual: Saç derimde kaşınma ve kepeklenme var. Koyu renk elbise giymekten çekinir oldum. Kepek problemini nasıl aşarım?

CEVAP

Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’nın cevabı: (300 gram elma sirkesini kaynatın. Kaynamak üzereyken ocaktan alın. İçine bir tutam ısırgan otu koyup çay gibi demleyin ve süzün. Ardından 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı ketentohumu yağı katın. Bu karışımı saç diplerinize masaj yaparak sürün. Başınızı nemli sıcak havluyla sarın ve 30 dakika bu şekilde kalın. Ardından da yıkanın. Bu formülden haftada 2 kez yararlanın.)

Sual: Saçlarımdaki kepek sorunumdan ne yaptıysam kurtulamıyorum. Bana doğal bir yöntem bildirir misiniz?

CEVAP

Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’nın cevabı: (Öncelikle beslenmenize dikkat edin. Yağlı ve hazır yiyeceklerden uzak durun. Ayrıca 1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı yoğurt, 3 çorba kaşığı bal ve 2 çorba kaşığı hindistancevizi tozunu karıştırın. Bu karışımı masaj yaparak saç diplerinize sürün. Bone takıp en az 4 saat bu şekilde kalın. Ardından da saç türünüze uygun bir şampuanla yıkanın. Bu formülden 1 hafta boyunca düzenli olarak yararlanmalısınız.)

Sual: Saç derim son günlerde çok kepeklenileniyor. Beni çok utandıran bu sorunu çözmek için çeşitli şampuanlar kullandım ama hiçbiri işe yaramadı. Bana yardımcı olabilecek bitkisel bir reçeteniz var mı?

CEVAP

Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’nın cevabı: (Saç ve saç derisindeki kepeği yok etmek için uygulayabileceğiniz en etkili tariflerimden biri de şudur;

Sual: Saç derim son günlerde çok kepeklenileniyor. Beni çok utandıran bu sorunu çözmek için çeşitli şampuanlar kullandım ama hiçbiri işe yaramadı. Bana yardımcı olabilecek bitkisel bir reçeteniz var mı?

CEVAP

Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’nın cevabı: (Bir salkım taze siyah üzümün suyunu çıkarın. Bu suyu, iki çorba kaşığı keten tohumu yağı ve bir çay kaşığı deniz tuzuyla karıştırın. Bu karışımı masaj yaparak saç derinize yayın. İki saat beklettikten sonra, saç tipinize uygun bir şampuanla yıkanın. Size, kepeğe karşı birebir olan bu formülden, haftada en az iki kez yararlanmanızı tavsiye ederim.)

Sual: Çocuğumda kepek sorunu var, ilaç kullanmak istemiyorum. Çocuğum saçındaki saç derisindeki kepeğin geçmesi için bana bir formül tavsiye eder misiniz?

CEVAP

Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’nın cevabı: (Saçtaki kepeklenme, yetişkinler kadar çocukları da rahatsız eden bir sorundur. Eğer çocuğunuzun saçında kepek varsa, bu problemi çözmek için üç çorba kaşığı hintyağı, bir çorba kaşığı ketentohumu yağı, bir çorba kaşığı elma sirkesi, bir çorba kaşığı bal, bir adet E vitamini ampulü ve bir tatlı kaşığı tuzu karıştırın. Bu karışımı çocuğunuzun saç diplerine sürün. Bu formülü haftada en az üç kez uygulayın. Bu karışım, hem kepeğe hem de yağlanma sorununa karşı birebirdir.)

Sual: Bildim bileli saçlarımda ve saç diplerimde kepek var. Kepeğin geçmesi için ne yapabilirim?

CEVAP

Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’nın cevabı: (Birer çorba kaşığı deniz tuzu ve elma sirkesini karıştırıp, saç diplerinize bu karışımla peeling uygulayın. Ardından saçlarınızı durulayıp, kurutun. Bu işlemden sonra ise dört adet lahana yaprağını mikserden geçirip saç diplerinize sürün. Bir saat beklettikten sonra, saçlarınızı yıkayın. Bu formülden haftada bir kez yararlanmanız yeterli olacaktır.)

Sual: Ne kadar uğraşırsam uğraşayım; bir türlü üstesinden gelemediğim bir kepek problemim var.Son umudum sizsiniz. Kepek sorununu aşmak için ne yapmamı tavsiye edersiniz?

CEVAP

Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’nın cevabı: (Bir çorba kaşığı zeytinyağı, bir tatlı kaşığı keten tohumu yağı, bir çay kaşığı deniz tuzu ve bir tatlı kaşığı sirkeyi iyice karıştırın. Haftada bir gün bu karışımı masaj eşliğinde saç diplerinize sürün. Ardından da başınızı bir streç filmle sarıp, iki saat boyunca bu şekilde kalın. Daha sonra, saçlarınızı kükürt ya da çinko içeren bir şampuanla yıkayın. Sorununuz sürerse bir dermatoloğa görünün.)

Sual: 13 yaşındayım. Saçımda çok fazla kepek var. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’nın cevabı: (1 kahve fincanı sıcak suya her birinden birer tatlı kaşığı olmak üzere bal, badem yağı, ceviz yağı ve keten tohumu yağı karıştırın. Ardından yarım limonun suyu ve 1 çay kaşığı deniz tuzunu da karışıma ekleyin. Saç diplerinize masaj yaparak sürün. 1 saat bekletip saç tipinize uygun bir şampuanla yıkayın.)

Sual: Saç diplerimde zaman zaman kepeklenme oluyor. Tedavi görüyorum ama doğal bir destek olarak bana ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP

Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’nın cevabı: (1’er çorba kaşığı ruşeym, bilye kekik ve karanfili 20 gün boyunca 500 gram zeytinyağıyla doldurduğunuz cam bir kavanozun içinde bekletin. 20 gün sonra karışımı süzün. Karışımdan 1 çorba kaşığı alıp 1 çorba kaşığı elma sirkesi ve 1 çay kaşığı tuzla karıştırın. Saç diplerinize masaj yaparak yedirin. Bu formülden akşamları yararlanın. Uygulama sonrasında bir saç bonesi takın ve yastığınızın üzerine havlu yayın. Bütün gece bu şekilde uyuduktan sonra sabah yıkanın.)

Sual: Sorum şu, benim saçımda aşırı kepek var ve kepeğe karşı şampuan kullanmama rağmen geçmiyor. Ayrıca çok da kaşınıyor. Ne yapayım?

CEVAP

Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’nın cevabı: (Merhaba, kepek normalde herkeste olan bir sorundur. Beslenme düzeninizle çok ilgilidir. Bol meyve ve sebze tüketin. Ayrıca iyi cins zeytinyağını (üç çorba kaşığı) hafif ısıtın ve içine bir çay kaşığı deniz tuzu, bir yumurta sarısı ve bir tatlı kaşığı öğütülmüş çörek otunu karıştırın. Boya sürer gibi saça friksiyon yaparak sürün.  Streç film sarın saçınıza ve en az iki saat bekletin. Daha sonra yıkayın)

Aspirinin Saça Faydaları Nelerdir Ve Aspirinle Saç Maskesi Tarifi Tıklayınız


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...