Kil Maskesinin Cilde Bilinmeyen Zararları Nelerdir
Cilt ve saç güzelliği için yüzyıllardır kil kullanılmaktadır. Kil sivilceleri geçirir, gözenekleri sıkılaştırır, cildi ölü hücrelerden arındırıp pürüzsüz bir görüntüye kavuşmanızı sağlar. Kilin pek çok faydasının yanı sıra bir takım zararları da

Cilt ve saç güzelliği için yüzyıllardır kil kullanılmaktadır. Kil sivilceleri geçirir, gözenekleri sıkılaştırır, cildi ölü hücrelerden arındırıp pürüzsüz bir görüntüye kavuşmanızı sağlar. Kilin pek çok faydasının yanı sıra bir takım zararları da mevcuttur.
Kil Maskesinin Zararları Nelerdir?
- Kil maskesi, cildi hassas olan kişilere uygulandığında ciltte kızarıklık, yanma hissi, kabarma, gerilme gibi yan etkilere neden olabilir. Neyse ki bu olumsuz etkiler kısa sürede geçecektir. Ancak nadiren de olsa kilin bu gibi zararları birkaç gün sürebilir.
- Cilde sık sık kil maskesi uygulamak cildi kurutur. Kuruyan cilt çabuk kırışır. Bu nedenle kil maskesi 15 günde 1 yapılmalı, sık sık yapılmamalıdır.
- Kil maskesinin bir diğer yan etkisi de nadiren de olsa sivilceye neden olabilmesidir.
- Kil maskesi bazı kişilerde yan etki olarak egzama, sedef gibi cilt hastalıklarını tetikleyebilir. Bu durum çok nadir görülür.
Kil Maskesi Nereden Alınabilir?
Kili aktardan alıp maske yapabilirsiniz, yahut kozmetikçilerden hazır kil maskesi alıp cilde bunu sürebilirsiniz.
Kil Maskesinin Cilde Faydaları Nelerdir?
- Kil maskesi cilde çeşitli yararlar sağlar. Cilt güzelliğine önemli katkıları olan kil maskesi mineral bakımından zengindir. Cildi nemlendirir, besler ve derinlemesine temizler.
- Kil maskesi cildi temizler,sıkılaştırır,besler, ciltteki toksinleri atar ve cildi mikroplardan arındırır.
- Kil maskesinin kullanımı özellikle yağlı cilt tipine sahip olanlar için tavsiye edilir. Zira kil maskesinin faydaları içinde en çok ön plana çıkan; ciltteki yağ oranını dengelemesidir.
- Cildin sıkılaşmasını sağlayan kil maskesi, geniş gözenekleri küçülterek cilde daha sıkı ve gergin bir görünüm kazandırır.
- Bu maske anti-aging özelliktedir, yaşlanma belirtileriyle mücadele eder. Kil maskesinin düzenli bir şekilde uygulanması yaşlanmanın etkilerini hafifletecektir.
- Kil maskesi sivilcelerin ve siyah noktaların önlenmesinde büyük rol oynar.
- Ciltteki kan dolaşımını hızlandırır. Cildimize kil maskesi sürdüğümüz zaman cilt hücrelerimiz arasındaki oksijen iletimi daha hızlı gerçekleşir. İşte kil maskesi bu etkisiyle cildi canlandırır ve renk verir.
- Kil; yanardağlardan çıkan tüf, toprak, kaya ve lavların taşlaşan parçalarından meydana gelmektedir. Bu sebeple güçlü bir mineral kaynağıdır. Kil toplamda 36 tane vitamin ve mineral içermektedir. Bilhassa cildi arındırmak için kil maskesi kullanmak oldukça etkilidir.
Kilin Saça Faydaları Nelerdir?
Kil saçlara farklı şekillerde uygulanabilir. Bunun en pratik yollarından biri kil maskesi kullanmaktır. Kil maskesi hem saçlara bakım yapar hem de saç derisinin sağlığını destekler.
- Kil maskesi zarar gören saçları yeniden yapılandırır, onları sağlığına kavuşturur. Saçları parlatır ve yumuşatır.
- Kil; sodyum, alüminyum, kalsiyum ve potasyum bakımından zengindir. Bundan dolayı çeşitli saç problemlerine iyi gelir.
- Saçları kirlerden tamamen arındırır; tertemiz ve ışıl ışıl olmasını sağlar.
- Saç tellerinin direncini artırarak kırılmaları ve koparak dökülmeleri engeller. Daha güçlü ve parlak saçlar için kil maskesini mutlaka denemeniz önerilir.
- Saçlarınıza sık sık maşa yapıyor veya düzleştirme işlemi uyguluyorsanız; saçlarınızı yüksek ısıya maruz bırakıyorsanız, devamlı saç şekillendirici ürünler kullanıyorsanız kil maskesiyle bunların zararlı etkilerine karşı -deyim yerindeyse- zırhınızı kuşanmış olursunuz. Kil; içeriğiyle saçların besin ihtiyacını karşılar ve saçlara canlılık katar.
- Kalsiyum, potasyum ve sodyum gibi mineraller ihtiva eden kil; bu sayede saçların daha çabuk uzamasına yardımcı olmaktadır. Saç derisini ölü hücrelerden temizleyerek saçların uzama hızını artırır.
- Bazen saçlarda sebum birikir ve bu, kepek oluşumuna yol açar. Kil maskesi saçlardaki sebum miktarını kontrol altına alır ve kepeğin önüne geçer. Saç derinizde kepeklenme sorunu varsa kil maskesi kullanarak rahatlıkla bunun üstesinden gelebilirsiniz.
Kil Maskesi Nasıl Yapılır Hazırlanır? Suna Dumankaya’dan Doğal Tarifler Tıklayınız
Yeşil Kil Maskesi Nasıl Yapılır? Suna Dumankaya’dan En Güzel Maskeler Tıklayınız