Mavi Kadın - Kadına Özel Kadın Sitesi
- Güncelleme Tarihi:

Limon Saça Zarar Verir mi Saça Zararları Ne Limonla Saç Maskesi

Mavikadin>Saç bakımı & saç uzatma>Limon Saça Zarar Verir mi Saça Zararları Ne Limonla Saç Maskesi

Limon; saçta var olan kepek sorununu geçirir: Limon saçta kepek problemi için çok faydalıdır. Saç derisini temizlemekle kalmaz aynı zamanda saç köklerindeki tıkanmaları açar. Ayrıca saç dengesini düzenler. Böylece kepekleri yok eder.

Limon Saça Zarar Verir mi Saça Zararları Ne Limonla Saç Maskesi

Limonun Saça Faydaları Nelerdir?

Limonun saça faydaları saymakla bitmez saçları parlatır, kepeği yok eder, saç rengini doğal yolla açar, saç dökülmesini engeller... Limonun saça faydaları şöyledir;

  1. Limon; saçta var olan kepek sorununu geçirir: Limon saçta kepek problemi için çok faydalıdır. Saç derisini temizlemekle kalmaz aynı zamanda saç köklerindeki tıkanmaları açar. Ayrıca saç dengesini düzenler. Böylece kepekleri yok eder.
  2. Limon; saçlara parlaklık katar: Saçlar limon ile yıkandığında, fark edilebilir bir parlaklık görülecektir. Eşit oranda limon suyu ve su veya saç kremiyle karıştırıp saçınıza sürün. Bu şekilde 2-3 dakika bekleyin. 
  3. Limon; saçlarda yağlanmayı önler: Limonda bulunan sitrik asitler saç derisinde yağ birikimini önler. Eşit miktarda limon suyu ve sirkeyi karıştırın. Sonrasında bu karışımı saç derinize masaj yaparak sürün. Kısa sürede saçlardaki yağlanmanın azaldığı fark edilecektir.
  4. Limon; saç diplerindeki kaşıntıyı geçirir: Limon güçlü bir antibakteriyel olması yönüyle saç diplerindeki kaşıntı için de birebirdir. Saç kreminiz içine birkaç damla limon damlatmanız yeterli olacaktır. Bu saç kremini saça sürüp 10 dakika bekletin. Sonrasında ise saçlarınızı soğuk su ile durulayın. Bu yöntemi düzenli olarak tekrarlayın.
  5. Limon; saç rengini açar: Genel anlamda limonun saçlarda kullanımı saç rengini açmak amaçlıdır. Bunun sebebi ise limonda bulunan sitrik asittir. Saç rengini açmak için; 2 limonun suyu ve 1 litre su karıştırılır. ( Eğer birkaç ton açtırılmak isteniyorsa, limon oranı arttırılmalıdır) Elde edilen bu karışımı;  saçlarınız ıslakken sürün. 1 saat bekletildiğinde etkisi gözükmesine karşın güneşte beklenildiğinde daha çok açılma meydana gelecektir.
  6. Limon; saç dipindeki kan dolaşımını hızlandırır.
  7. Limon; saçların uzamasını hızlandırır.
  8. Limon; saç dökülmesini engeller.
  9. Limon; bakterileri öldürür.
  10. Limon; saçlarda kırılmayı engeller.

Limonun Saça Zararları Nelerdir?
Limon yüksek asidik yapısı ile şayet çok sık kullanılırsa saçlara ve saç diplere zarar verebilir, saçları kurutabilir, saç derisinde tahrişe yol açabilir. Bu nedenle çok sık olarak kullanılmamalıdır.
Ayrıca limon saç rengini açtığından, şayet saç renginizin açılmasını istemiyorsanız bu durum hoşunuza gitmeyebilir.
Limonla saç bakımı yaparken, piyasada hazır satılan limon sularını satın almanız önerilmez. Aksi halde, bu limon suyunun içerisinde bulunan kimyasalar saçınıza zarar verebilir.

Limon İle Yapabileceğiniz Saç Maskesi Tarifleri

Limon İle Saç Bakım Maskesi

Malzemeler:

  1. 1 yemek kaşığı limon suyu
  2. 2 yemek kaşığı bal
  3. 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  4. 3-4 damla biberiye özü yağı

Hazırlanışı:

Bir kase içinde tüm malzemeleri saç maskesi kıvamı alıncaya dek karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı saç ve saç diplerinizin tamamı olacak şekilde sürün. 20 dakika bekletin. Ardından sülfatsız şampuan ile saçlarınızı yıkayın.

Limon İle Saç Nemlendirici Maske Tarifi

Malzemeler:

  1. Yarım muz
  2. 1 limon
  3. 2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı

Hazırlanışı:

Öncelikle muzun kabuğunu soyup ezin. Sonrasında limonu ezdiğiniz muz içine sıkın ve karıştırın. En son da olarak da hindistancevizi yağını karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışımı tüm saç ve saç diplerine sürüp 45 dakika bekletin. Sonrasında saçlarınızı ılık su ile durulayın. Bu maske haftada 2-3 kez uygulandığında etkisi görülecektir.

Limon İle Saç Uzatma Maskesi

Malzemeler:

  1. 1 yumurta beyazı
  2. 1 limon suyu
  3. 1 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı:

Limonu ve yumurta beyazını bir kasede karıştırın. Sonrasında içine bal ekleyin. Bu maskeyi saç diplerinize sürün ve 1 saat beklettikten sonra durulayın. Bu maskeyi haftada 2 kez uygulayın.

Limon İle Kuru Saçlar İçin Maske Tarifi

Malzemeler:

  1. 2 yemek kaşığı limon suyu
  2. 1 yumurta
  3. 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Bir kase içinde tüm malzemeleri karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı saç ve saç diplerine tamamen gelecek şekilde sürün. Sonrasında kurumaya bırakın. Kuruduktan sonra saçlarınızı şampuan ile durulayın.


Editör : Selma Yenidoğan
Google News
Etiketler
Mavi Kadın
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...